A fost odata ca niciodata un Baiat...
Care avea un "cel mai bun prieten". Unul singur, nu cum au acum baietii, cate douazeci de "cei mai buni prieteni". Intr-o zi, un Baiat si cel mai bun prieten al lui au decis ca e vremea aventurii vietii lor: tarfa ieftina. Se vede treaba ca cei doi visau sa devina barbati.

Au economisit banii de film la cinema "Unirea" si au inventat noi plati la fondul clasei, au nascocit chiar si o gogosica despre o excursie de fix cateva ore parintilor, si o gogosica despre un control medical (urgent) invatatoarei. Si, cand a fost sorocul, au purces plini de voiosie inspre viata. Pe drum Baiatului i s-a facut rau de emotie. Chiar a vomitat si ii tremurau picioarele si era palid. Abia putea vorbi.
- Daca nu mergem azi... nu se stie cand mai mergem, il imbarbata cel mai bun prieten.
Ma rog, s-a dovedit pana la urma ca Baiatul s-a intors acasa, constatand cu surprindere ca se inzdraveneste cu fiecare pas. Cat despre cel mai bun prieten... a primit portie dubla...
Astazi cel mai bun prieten este un celebru fost macaragiu, in asidua cautare de tarfe ieftine. Iar atunci cand inevitabil le gaseste se declara nemultumit de faptul ca e plina lumea de ele. Iar Baiatul chiar si azi zambeste complice si multumeste proniei ca n-a fost atins de cancerul implinirii. Tarfele ieftine viseaza sa fie iubite de Baiat, viseaza sa fie visate. Pentru ca asta a priceput Baiatul din toata emotia de odinioara: e mare lucru sa poti si sa stii sa visezi...
Dupa o intalnire de-asta, de-a noastra, nu poti decat sa visezi. Eu, de pilda, am visat ca trecusera 80 de ani. Si arcasii nostri impanzisera tara si lumea. Eu imi puteam implini visul de a-mi ingriji barba alaturi de ceilalti daci, si vorbeam in sfatul batranilor despre vreun manz mai naravas. Cu intelepciune blanda si cu vorbe domoale si lungi. In sfatul batranilor nu mai eram toti cei de azi sau de ieri. Dar eu imi inchideam pravalia in liniste, multumit sa stiu ca TREABA e asezata, si va merge mai departe si dupa ce n-om mai fi niciunul din cei de azi sau de ieri.
Fasole si vin fiert puteam gasi si singur la Kaufland. Dar visele sunt ascunse, precum aurul dacilor. Multumesc tuturor pentru ele!
Cele bune!