INTALNIRE TG-MURES 27-29 APRILIE 2012

Unde, cand si cum se vedem
Locked
------
Membru al forumului
Membru al forumului
INTALNIRE TG-MURES 27-29 APRILIE 2012

Post by ------ » 08 Jan 2012, 23:30

admin edit: Autorul acestui mesaj a cerut categoric stergerea lui. Pentru pastrarea cursivitatii, in unele cazuri am ales sa “traduc” in loc sa sterg. In cazul de fata este vorba despre anuntarea intalnirii de la Tg. Mures, din 27-29 aprilie.

liviuh9
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: INTALNIRE TG-MURES 27-29 APRILIE 2012

Post by liviuh9 » 03 Apr 2012, 20:55

In august 2011 am devenit membru al acestui forum din dorinta de a afla detalii despre tirul cu arcul.
Am fost surprins sa vad cati oameni incearca sa promoveze aceasta activitate din pasiune si prin mijloace mai putin conventionale decat "concursuri oficiale, sportivi legitimati, afiliere la federatii, etc." dar cea mai mare surpriza a fost topicul "Intalniri" al acestui forum.
In umila mea experienta de viata rar mi-a fost dat sa vad atat de multa caldura si prietenie intre oameni care nu au decat un interes, acela de a se revedea cu prieteni dragi, de a simti fiorul unei sageti bine tintite si de a fauri cu mainile lor lucruri, poate banale pentru ei, dar care uimesc multa lume. Acesta a fost motivul pentru care am participat la prima mea intalnire a arcasilor traditionali de la Cioclovina.
Participarea la intalnirea de la Greaca in calitate de ajutor al organizatorilor nu a fost altceva decat o urmare fireasca a clipelor minunate petrecute alaturi de noii mei prieteni din toata tara.
Observ acum cu amaraciune ca, pe masura ce numarul participantilor la aceste intalniri creste, apar probleme pe care nu ma asteptam sa le intalnesc vreodata intr-un asemenea grup. Este clar ca anumite reguli (care oricum tin de cei 7 sau 6 ani de acasa, dupa caz) trebuie impuse chiar asumandu-ne riscul de a pierde niste participanti. Dar daca acesta este pretul pe care trebuie sa-l platim pentru a pastra caldura sufleteasca si prietenia eu unul sunt de acord cu impunerea acestor reguli.
Totusi, pentru ca este o problema noua si total neasteptata as propune ca la intalnirea de la Tg. Mures sa mergem pe solutiile propuse de organizatori si in acelasi timp sa fie deschis un topic separat in care sa se discute regulamentul intalnirilor viitoare.

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Galati
judet:Galati
Varsta:24

Post by Dediu00ro » 03 Apr 2012, 23:26

Subscriu la tot ce sa spus pana acuma, in special idea cu
insarcinatul cu siguranta tragerii
mi-ai furat gandurile Caline. Dar sa nu se inteleaga ca nu sa tras in siguranta, ci pur si simplu numarul de arcasi a crescut si nu toti sunt la fel de experimentati ca membri mai vechi, nu trebuie sa exista posibilitatea de a se intampla ceva.

Dupa cum se arata numarul participantilor creste si asta e foarte bine, dar in acelas timp ridica noi provocari pentru organizatori care vor fi intalnite pe masura, eu la orice intalnire la care ma prezent ma ofer voluntar pentru a ajuta organizatorii in orice ar avea nevoie.

Cat despre
Cei care la Cluj martie 2012 au profitat de bunatatea organizatorilor
poate eii nu inteleg ca aceste intalniri nu aduc nici un fel de profit organizatorilor chiar invers timpul banii si munca lor nu le plateste nimeni , poate doar castiguri sufletesti din faptul ca se bucura sa organizeze si sa munceasca sa ii faca pe arcasii sa se simta bine.

E frumos sa te simti bine, sa vezi Clujul sa mananci si sa bei pe indestulate sa participi la un concurs tragi la tinta voie buna, dar la sfarsitul zilei trebuie sa te gandesti ca toate costa si nimeni de pe forumul asta nu cred ca e miliardar sa poata sa isi permita evenimente de binefacere.
Cred ca pentru cei care au gresit in cazul asta nu e prea tarziu sa isi plateasca mica datorie.
Show without showing what u know without knowing

Ioana
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Cluj-Napoca
judet:Cluj
Varsta:30

Post by Ioana » 04 Apr 2012, 11:19

Salutare arcasi si arcasitze! Vorbesc in numele organizatorilor intalnirii din martie de la Cluj si propunem ca primele doua reguli
1. Cei care la Cluj martie 2012 au profitat de bunatatea organizatorilor sa nu se oboseasca sa se anunte decat dupa ce isi vor fi achitat obligatiile fata de organizatori. Asta insemnand minim ziua de sambata si anume 50 lei sau diferenta
2. Cei care au venit la Cluj cu prieteni care nu si-au onorat obligatiile fata de organizatori sint responsabili pentru ei si li se aplica regula de mai sus.
sa fie scoase din noul regulament al intalnirilor. Sa existe un regulament nou al intalnirilor incepand cu intalnirea de la 1 mai din Targu-Mures.
Noi suntem impacati si multumiti ca lumea s-a simtit bine pe meleaguri clujene. >:d<
Sa dam uitarii intamplarile "neplacute" , asa e viata, invatam din greseli si vom fi mai atenti pe viitor.
Va tzuc!
Silence is golden unless you have children then silence is suspicious.

AlinAndreica
Membru al forumului
Membru al forumului
Varsta:39

Post by AlinAndreica » 04 Apr 2012, 12:16

Pana la urma nu cred ca a existat rea intentie din partea cuiva.E era telecomunicatiilor si totusi uneori comunicarea lasa de dorit.Si din vina noastra,bineinteles.Suntem oameni,nu dispozitive de telecomunicatii.Nu vreau sa se simta prost oameni cu care avem asa de multe de impartit doar pentru ca s-a inteles ceva gresit.Reguli noi sunt binevenite avand in vedere ca suntem tot mai multi.Reguli care in final vor da un plus de calitate intalnirilor.
Daca au fost neplaceri la Cluj va rog sa le uitati.Noi,cei de la Cluj,nu avem ce sa uitam :) Am un sentiment placut cand ma gandesc la intalnirea de la Cluj.Si asa as vrea sa ramana.
Va salut pe toti.Sa ne vedem cu bine la Mures !

baloghbela00_HD
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::hunedoara
judet:hunedoara
Varsta:38

Post by baloghbela00_HD » 04 Apr 2012, 21:37

As incepe cu parerea ca niste norme referitoare la urmatoarele noaste intilniri sunt bine venite .Sunt de acord cu varianta : intrii pe poarta dai mina cu organizatorii evenimentului ti se da o bere rece sau o palinca ,te inregistrezi cu cite persoane ai venit si cit stai ,achiti sejurul dupa care ti-ai luat un gind de pe cap te instalezi si iti vezi de "tras".Ecusoanele in piept ,bratarile de pe mina ,esarfe sau alte obiecte de identificare care vor fi distribuite de organizatori va face dovada achitarii sejurului si vei avea acces la mincare si bautura .
Si foarte important : siguranta .Calin mi-a luat-o inainte si a pus problema foarte bine . Am vazut oameni foarte aproape de tinta , am vazut oameni in !!!! spatele tintei !!!!! . Cind l-am atentionat : " nu ajung sagetile aici ca sunt flu -flu".Dupa nici doua minute cel putin 2 sageti au ajuns in spatiul de unde s-a retras individul (nu il cunosc).
NU TREBUIE LASAT NIMIC LA INTAMPLARE !!!SA FIE CLAR : NU VREM INTIMPALRI NEFERICITE . Tota lumea este concentrata la tragere si este foarte usor sa nu observe pe cineva care se apropie periculos de tinta din laterala tragatorului .Siguranta inainte de toate .Este bine pt toata lumea sa avem pe cineva care sa ne "vegheze " in timp ce tragem , deci un om de siguranta este imperios necesara .Parerea mea.
SANATATE MAXIMA SI SA NE VEDEM CU BINE
http://asociatiaordinularcasilorhunedoa ... venit.html

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Dediu00ro » 05 Apr 2012, 14:52

Insarcinatul cu siguranta tragerii
O idee super numai ca are un singur defect, un singur om nu poate supraveghea 100 de arcasi la trasele noastre cel putin....poate la o o tragere in sala la 18 metri el cu un fluier ar fi suficient, dar in concurs field unde pozitionarea participantilor poate sa varieze cu o suta doua de metri ar fi imposibil pentru un singur om sa vada tot ce misca tot timpul.

De asta propun urmatoarea idee, cum la concursurile noastre fiecare echipa are indrumator mai experimentat care actioneaza ca albitru, puncteaja tragerile, etc.... ar fi cel mai bine ca el sa fie insarcinatul cu siguranta tragerii. Inainte de concurs toti indrumatorii sa aive o sedinta tehnica cu organizatorul de concurs iar pe urma toti indrumatorii sa faca o sedinta tehnica cu cei de pe lista lui 5-10 oameni cati or fi pe lista lui. In asa fel fiecare indrumator isi urmareste echipa lui are grija ca toata lumea sa traga in siguranta din aria lui vizuala din echipa lui dar si din alte echipe sau chiar privitori ai concursului, fotografi/cameramani.

Asta este valabila cat timp arcul este in mana cu sageata pusa si cu dorinta de a efectua tragere. Cat timp nu se prezinta situatia asta distractie ca de obicei :).
Maestro sunt de acord cu tine asupra regulilor, dar astea sunt necesare atat timp cat sunt multi participanti unii mai experimentati altii mai putin experimentati si trebuie urmarite doar atat timp cat se trage cu arcul.

iceman
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by iceman » 05 Apr 2012, 17:47

deja o dam in diverse si ajungem sa fim mai catolici dect papa...
nu putem face si sa impunem un regulament comun, iar despre cei 7 ani de acasa , pe care ar trebui sa ii avem toti si sa intrebam cat costa , cum platim etc nu trebui sa facem aici poezi sau discutii fara sens
fiecare organizator trebui sa aiba grija de acest aspect singur sau impreuna cu oamenii care il ajuta,
concursurile si probele difera de la locatie la locatie.... singura regula comuna sant cea privitoare la arcuri si sageti
ar fi bine sa postam fiecare cand organizam costul estimat al unei zile, programul intalnirii (probele efective din concurs sa fie anuntate la intalnire)
chiar nu imi doresc acum reguli care sa ne ingradeasca sau sa ne faca sa ne simtim ingraditi... toti cei ce venim la intalniri cautam relaxarea si libertatea de manifestare intre prieteni/ cunoscuti
sa ne vedem cu bine la intalnirile viitoare !
viata lunga ;)

Mugurbb
Membru al forumului
Membru al forumului
Varsta:37

Re: INTALNIRE TG-MURES 1 MAI 2012

Post by Mugurbb » 10 Apr 2012, 16:32

Noi (Ioana + Mugur) venim de vineri pana duminica. Eu as dori si niste gem de caise dimineata la micul dejun :d

No, vorba lui Greuceanu: "numai tropaim" de nerabdare.

Va las, ca iesim sa ne antrenam >:d<
Silence is golden and Duct Tape is silver.

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Dediu00ro » 10 Apr 2012, 21:43

Salut fac tot ce pot sa ajung sper ca nu singur, dar momentan cam asa se prezinta situatia.

Locked