Foarte Mic Workshop septembrie 2008

Unde, cand si cum se vedem
Locked
andreih
Membru al forumului
Membru al forumului
Foarte Mic Workshop septembrie 2008

Post by andreih » 17 Sep 2008, 12:57

Servus
Dupa cum stiti ne-am intalnit la Cluj: Cristi, Igor cu Laura, eu cu ai mei, saptamana trecuta si am iesit la Hoia.
Ne-am propus sa ne intalnim si la mine sambata care a trecut sa mai lucram ceva impreuna. Timpul a fost f. scurt, cateva ore, (si rece) dar progresul a fost mare cred eu.

Cristi a aratat Laurei si Andreei cum se face o coarda si cum se fac sagetile (MULTUMESC CRISTI!!!) si nu numai ca le-a aratat, efectiv au exersat si ele. Inceput foarte promitator!! (PS. De-acum are cine sa-mi faca sagetile [Andreea fiica mea] ca eu unu' efectiv urasc sa migalesc la chestiile alea mici mici care base lipesc, ba nu se lipesc, dar degetele mele mari mai-mai ca raman totusi lipite pe shaft).
Image
Image
Image
fetele si masa plina cu tot felul de maruntisuri pt. facut sageti si nu numai :)
Image
Saptamana trecuta la Hoia am tot cautat cu Igor o bucata de lemn potrivita cat de cat pt. un arc pt. Igor, ziceam ca macar un arc asa de antrenament sa fie, dar greu tare in padure batrana de carpen...
Am gasit totusi o bucata de alun. nu e cea mai fericita alegere (ma refer nu la soiul de lemn ci la bucata in sine).... poza aici:
Image
Igor langa bucata de lemn
Image
Are nodul ala in mijloc si am scurtat bucata la 1,80m sa fie cu nodul acela exact in maner, tinand cont ca nu va fi un arc ce se indoaie prin maner...
Image
Aici sunt eu "fotogenic" ca intotdeauna...
Image
Dupa ce am masurat si trasat profilul, am inceput sa luam din lateral si am luat apoi si din grosime, nu e chiar pana la floor-tillering da' o sa fie sa se poata usca, musai, ca verde nu prea merge...
Image
Studiind bucata de lemn...
Sa vedem ce o sa fie... O lectie in plus pentru mine, un experiment si ganduri negre ca nu o sa reusesc, da' le alung eu... Tot o sa iasa ceva daca nu s-o rupe :P
Sper sa ne intalnim si sa putem face impreuna mai multe, week-endul asta (20,21) nu, dar de celalalt incolo da!!! Hei, in 21 daca nu ploua tare ne vedem sa tragem cu arcurile ;) ziceam de construit...

PS. In poza cu Andreea si Cristi apare un suport cu ceva gauri pe care sunt prinse clemele acelea cu maner rosu. Sunt de fapt doua scanduri mai groase prinse asa cu o diferenta de nivel de 4 cm ca pe ele sa poata fi prinsa o bucata de lemn verde sa se usuce in forma pe care o doresc...
O sa mai fie poze in viitor cu mersul lucrarilor, indiferent de rezultat, eu sper sa fie totusi cu succes :)

andrei

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Foarte Mic Workshop septembrie 2008

Post by akila » 17 Sep 2008, 23:44

SALUT....faina tare bucata aia de alun......spor la treaba si bafta....

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Post by anasazzy » 17 Sep 2008, 23:50

salut andrei, lemnul arata bine, corcodel al meu avea genul ala de nod si rezista cu brio si a avut 26 de kg .::a avut din cauza setului luat, 8 cm :( ,acum are doar20. :((::.arcul tau va iesi fain ,daca dai reflex la capete din uscare, va avea o forma de asiatic .si va corecta setul in caz de apare prin utilizare prelungita in timp..........marian
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 18 Sep 2008, 09:20

servus!
multumesc de incurajari!!!
sper sa iasa! taria propusa este pe undeva in jur de 15 kgf, sper sa fie set mic, nu va fi "stresat" foarte tare lemnul...
despre reflex m-am gandit in general la arcuri pe viitor sa dau la capete , dar asta are deja un reflex constant ca sa zic asa... cum sa ma exprim, un reflex uniform pe toata lungimea bratului.. sfatul lui Cristi a fost chiar sa-l pun legat sa se usuce reducand un pic reflexul... dar revin in week-end cu mai multe poze...
Multumesc baieti!!!
Nici nu va dati seama cat de bine ma simt acum, plin de speranta ca voi reusi sa fac ceva din bucata aia!!!
MULTUMESC!

andrei

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 18 Sep 2008, 11:22

ma bag si eu cu o idee, poate e proasta ca nu am experienta deloc cu lemnu, sau poate e prea tarziu... dar mie cam asta-mi exprima forma la lemnu ala
Image

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 18 Sep 2008, 17:03

Multumesc Dady!!!!
Pai cam asa ceva m-am gandit si eu :)
Sa-l pun sa se usuce in forma aia sau ma rog intr-una cat mai asemanatoare,
desenul tau chiar ma ajuta ca eu unu' mai greu ma descurc cu reprezentarea pe hartie/calculator, in gandul meu cam asa arata, poate doar reflexul un pic pic mai mic... ar fi chiar primul arc cu reflex si mi-e teama sa nu cedeze pe interior (alunul e un pic mai slab in compresie:( )

Multumesc !!!

andrei (cluj)

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 18 Sep 2008, 18:26

interesanta aia cu soda,da de unde soda?eu nu am mai vazut de vreo 6 ani
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Post by anasazzy » 09 Nov 2008, 20:04

salut andrei ,ce se mai aude cu alunu ala ,nu sa uscat de ajuns sa il prelucrezi ? sint chiar curios ce iese :) si nu am rabdare prea multa :d ...........marian
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 10 Nov 2008, 10:04

Servus Marian
Da, inca e la uscat, s-a uscat destul de bine ca l-am adus aproape de "floortillering", e aproape de dimensiunile unui arc, insa de mai bine de o luna nu am mai cioplit NIMIC la nici un batz...
Nu m-am simtit prea bine cu sanatatea, cam asta e.. Dar sper sa imi revin curand si sa postez multe!!!!

andrei

Locked