Era cred ca mai era un topic pe aceasta tema dar nu il gasesc, asa ca am sa deschid unul nou cu patania mea.
Stiam din auzite ca este periculos sa pui o coarda din Fast Flight pe un arc din lemn (fara fibra de sticla). Pe unele site-uri, am citit ca se vind arcuri traditionale cu astfel de corzi. Ideile erau impartite, eu nu prea eram multumit de viteza unui arc de 45lbs asa ca m-am decis sa testez teoria.
Practica a dus la asta:

Acest rezultat a fost suma unor erori numai si numai din partea mea. Materialul si modul de confectionare al corzii nu au nici o legatura cu "accidentul". Poate ca un matisaj mai gros al buclelor ar fi fost bun, dar nu sunt convins.
Am tras cateva ture cu sageti din lemn, putin mai grele, si am fost incantat de viteza si sunetul scos la eliberare. Pentru testul de viteza, sa vad diferenta intre Dacron si FF, am vrut sa folosesc sageti din carbon, pentru greutatea constanta a lor. Din pacate, la prima incercare s-a produs nefericitul eveniment.
Greselile probabile, au fost: capetele subtiri ale arcului trebuiau sa aiba nocurile intarire cu o esenta de lemn mai tare sau din fibra - cel taiat a fost din prun...., si mai ales sageata prea usoara.
Am sa repar arcul, intaresc nock-urile, refac si buclele corzii, refac si testul.....