Am cumparat si eu doua. Unul mai mic, prima data, ca era evident mai ieftin. L-am testat acasa doar pe vata, si am zis ,,ce misto!''. În prima iesire pe Tarnita, l-am incercat pe iarba uscata. Am ales cea mai uscata iarba, si foita de mesteacan. Dupa citeva zeci de frecari, s-a rupt. L-am injurat si am zis ca-i mai buna o bricheta. Apoi am luat altul mai gros (cam cum e standard) si pe asta inca il mai am. Am facut focul cu el, dar cred ca nu il voi mai folosi decit daca ma plictisesc. Nici nu are rost sa il consum daca nu e cazul, pe de-o parte. Pe de alta parte, chiar cred ca o bricheta bic e suficient de bine facuta sa fie de incredere in orice conditii. Daca nu e totusi suficient pentru unii, atunci 2 brichete bic sunt mult mai valorose dpdv practic decit un bat de magneziu (costa cit 10 brichete). Parerea mea. Probabil avantajele ar fi cele pe termen lung, ca nu se consuma daca nu e folosit, pe cind gazul mai scapa in timp. In orice caz, cum fetele din apartament ma lasa des fara bricheta (saptaminal), cu ce aprind aragazul la nevoie cind n-am chef sa merg pina la un magazin? Evident, cu ,,rod''ul de magneziu. Si mai mult, e fun sa il ai si sa stii sa-l folosesti. Dar cred ca cel mai degraba e la moda pentru ca a devenit un accesoriu simbol in cultura bushcraft

. Cred ca mai important decit bricheta sau magneziul, in conditii de ploaie sau umiditate, este sa ai in plus in trusa un material usor inflamabil. Asta face diferenta, dar asta-i alt subiect.