Nu stiu daca am postat bine aici,dar daca da,si daca este vorba despre un concurs,am sa ma inscriu si eu bucuros,caci premiul ma tenteaza,TOLBA,adica caci nu am si tare mi-ar trebui.Asadar sa incep:
Dorinta mea cea mai mare de ceva timp incoace a fost sa am un ARC
care sa-mi satisfaca pretentia de a trage cu ceva mai multe livre.Am incercat sa-mi cumpar unul ,de la arcari renumiti din State si din Anglia(stiut fiind ca doar pe aici se fac tarii mai maricele),dar din cauza pretului exorbitant care se cere pe fiecare livra ce depaseste 100# am renuntat,caci arcurile respective ar fi ajuns pe la 1000
Asadar am hotarit sa incep de la 0 si sa-mi confectionez unul .A incepe de la 0 inseamna a-ti fabrica si mijloacele necesare constructiei propriu zise.Ideea este sa INCERC sa construiesc un Longbow,in stilul lui HOWARD HILL,stiut fiind faptul ca acesta construia arcurile din profile laminate si fibra de sticla.Taria lui as vrea sa fie undeva intre valorile de 140#-150# la 28".
Materialele folosite (desi nu sunt chiar proprii pentru un asemenea arc vor fi laminate de ulm de 2mm , si fibra de sticla transparenta de 1mm.Nu intru in detalii cum ar fi dimensiunile arcului pentru ca acestea le voi pune la sfirsitul acestui Build-Along.
Inainte de a incepe insa trebuie sa multumesc lui Scorillo caci m-a incurajat in inceperea acestui proiect,si sa apreciez efortul lui Fast Arrow care mi-a furnizat tabelul cu valorile de functionalitate ale conceptiei.
Am inceput cu constructia cuptorului de coacere a arcului deoarece folosesc o rasina care necesita acest lucru.L-am executat impreuna cu partenerul meu intr-ale arcariei Gigi,(care va aparea alaturi de mine de-a lungul constructiei),dintr-un dulap de vestiar ,pe care l-am lungit in partea de jos pentru a face loc matritei arcului.:

Apoi am construit matrita arcului ,si deoarece este un arc relativ simplu ca si forma ,deasemeni matrita este una simpla.Deoarece am decis sa folosesc menghine de mina pentru presarea si lipirea acestui arc,matrita este prevazuta cu gaurii la mijlocul ei,gauri in care se vor introduce partile de jos ale menghinelor.Pe partea superioara a matritei se vor aseza in ordinea de lipire elementele arcului.Urmeaza sa confectionam 2 bucati de tabla din aluminiu cu fisii de cauciuc lipite pe una di fete,care se vor aplica pe burta arcului cu fisiile de cauciuc in contact cu cu fibra de pe burta,si pe care se va efectua stringere si presarea laminatului,aceste fisii avind rolul de a dispune uniform pe toata suprafata destinata lipirii si presarii,a presiunii exercitate de menghini.

Dupa cum se poate observa din imagine,este data o gaura perfect centrata pe mijlocul matritei si apoi de-o parte si de alta a ei inca 22. Am considerat necesar sa folosesc pe lungimea de 180 cm 23 de menghini deoarece lipirea si presarea perfecta a laminatului este o faza critica a intregului proces de care depinde in proportie de 90% un eventual succes al realizarii.
Ma opresc deocamdata aici ,promitind ca voi reveni pas cu pas in decursul desfasurarii acestui proiect, cu explicatii tehnice si cu poze.