Lansator

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Post Reply
alexandrustatie
Membru al forumului
Membru al forumului
Lansator

Post by alexandrustatie » 09 Aug 2009, 20:43

Salut!

Am achizitionat recent un arc recursiv, am fost la padure si am tras de vreo 50 de ori. Nu va spun cum ma dor degetele dupa aventura asta. Partea proasta e ca nu am reusit sa le tin corect, adica am folosit doar aratatorul si degetul mijlociu, ambele pozitionate sub sageata. E cevav rau in asta? Reusesc sa intind suficient arcul. Se merita sa iau o manusa/ un dispozitiv de lansare? Pentru ca degetele mele nu stiu cat vor suporta frecarea.

Alta intrebare pentru cei din Bucuresti: unde trageti? Mi se pare incomod sa ies mereu 20-30 km din oras pentru o sedinta de tir.

Multumesc de atentie si sper ca nu am scris prea dezordonat! :)

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Re: Lansator

Post by dady » 09 Aug 2009, 20:50

salut, eu si altii pe care-i cunosc au tras si cu arc de 12kgf si dupa 50 de sageti ne dureau degetele, o sa se obisnuiasca ;) eu iti recomand o manusa sau un tab, dispozitivul de lansare se foloseste mai mult la compund-uri. daca arcul nu e foarte tare poti sa-l ti si cu 2 degete, recomandat e stilul mediteranean cu 3 degete cu aratatorul deasupra sagetii, incearca sa te obisnuiesti asa. spor ;)

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 09 Aug 2009, 20:54

Salut!
Protectii pt degete , antebrat ,etc gasesti la "accesorii"
bafta!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

alexandrustatie
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by alexandrustatie » 09 Aug 2009, 20:58

Merci frumos!

Si mie mi se parea putin exagerat un lansator pentru un arc relativ moale, de aia am si intrebat. Initial vroiam sa ma axez pe un compound, dar fiind stangaci, nu am avut multe posibilitati :d

Post Reply