Arc dintr-o bucata sau cu lame si crosa?

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Post Reply
jonelly
Membru al forumului
Membru al forumului
Arc dintr-o bucata sau cu lame si crosa?

Post by jonelly » 09 Sep 2009, 21:38

Salut!

Sunt un proaspat entuziasmat al acestui sport si am de gand sa cumpar un arc tip traditional, preferabil Longbow.Am gasit cateva modele insa imi e greu sa ma decid daca sa cumpar un arc demontabil la care poti sa ii montezi lame mai puternice sau sa i-au un Longbow dintr-o bucata (daca se rupe :-s ......ca e din lemn ).Forta de tragere scrie acolo ca e de 30-35..55-60 lbs (adica , depindede cum tragi de coarda , sau ....... :- ) si oricum daca ai un arc care necesita putere mai mare , are arcul de suferit daca nu il intinzi la potentialul lui maxim? M-as angaja in cumpararea unui Longbow deoarece se zice k are precizie destul de buna, forta daca vrei sa tragi la distante mai mari si o reputatie excelenta castigata de-a lungul istorie(sa tii in mana acelas model de arma ca un arcash englezesc pe fronturile medievale =p~ )
Am observat k sunt o groaza de acesorii pentru arcuri si nu stiu exact care sunt necesare si care nu, de exemplu amortizoarele pentru corzi si slingshot-ul pentru arc (e o sfoara in forma de O care se leaga de arc ca un maner iar dupa ce tragi cu arcul ii dai drumul si il tii numa de slingshot-ul acela :- ). A da si iarna daca iesi cu un arc de lemn exista shanse sa se fisureze daca tragi? (intr-un filmulet un tip isi freca arcul cu husa ptr a-l incalzi putin inainte da a intinde coarda)

Merci mult....

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da

Re: Arc dintr-o bucata sau cu lame si crosa?

Post by Pisic » 09 Sep 2009, 21:53

arcurile de pe saitu ala ,cam toate alea ,,traditionalele'' is cu fibra de sticla :)) (mda,asta ii foarte treditional);daca is cu fibra nu prea ai de ce sa iti faci griji ca se va rupe...daca ii de lemn (englezii foloseau tisa [fara fibra de sticla :-$ ]) atunci trebuie sa ai unpic grija de el

la recurvele olimpice ai avantaju ca poti schimba bratele dupa cum vrei ,si cam atat...sunt aproximativ la fel de precise ca alea de lemn cu fibra si cam la aceleasi performante

precizia ii relativa...tot la fel de bine ratezi si cu un un olimpic si cu un lemn :)

la preturi nu ma bag
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

jonelly
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by jonelly » 09 Sep 2009, 22:58

A , pai nu, io ma refeream , prin traditional la felul in care arata (nu e composit bow cu nightvision, GPS si sageti pentru penetrarea blindajului unui T-34 ruginit :P ) , asa ca arcul lui Robin Hood: un bat si o coarda....

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 09 Sep 2009, 23:55

e foarte simplu.....iti place sa tragi traditional, sau olimpic...??? daca iti place traditional atunci i-ati arc traditional, daca nu...ia-ti olimpic...ii montezi tot fleul de minuni pe el, si poti obtine rezultate mai bune , si la distante mai mari...ai precizie mai mare...numai ca nu prea e asa funn...pana montezi pe el , iti trece chefu sa tragi... :d ...

Post Reply