Salut!
Sunt un proaspat entuziasmat al acestui sport si am de gand sa cumpar un arc tip traditional, preferabil Longbow.Am gasit cateva modele insa imi e greu sa ma decid daca sa cumpar un arc demontabil la care poti sa ii montezi lame mai puternice sau sa i-au un Longbow dintr-o bucata (daca se rupe

......ca e din lemn ).Forta de tragere scrie acolo ca e de 30-35..55-60 lbs (adica , depindede cum tragi de coarda , sau .......

) si oricum daca ai un arc care necesita putere mai mare , are arcul de suferit daca nu il intinzi la potentialul lui maxim? M-as angaja in cumpararea unui Longbow deoarece se zice k are precizie destul de buna, forta daca vrei sa tragi la distante mai mari si o reputatie excelenta castigata de-a lungul istorie(sa tii in mana acelas model de arma ca un arcash englezesc pe fronturile medievale

)
Am observat k sunt o groaza de acesorii pentru arcuri si nu stiu exact care sunt necesare si care nu, de exemplu amortizoarele pentru corzi si slingshot-ul pentru arc (e o sfoara in forma de O care se leaga de arc ca un maner iar dupa ce tragi cu arcul ii dai drumul si il tii numa de slingshot-ul acela

). A da si iarna daca iesi cu un arc de lemn exista shanse sa se fisureze daca tragi? (intr-un filmulet un tip isi freca arcul cu husa ptr a-l incalzi putin inainte da a intinde coarda)
Merci mult....