Ce parere aveti de cleiul de lemn wood super3 (cu uscare lenta) de la Moment ? ar fi potrivit pt un arc laminat ?
Saptamanile trecute am conceput ceva panouri Shoji pt o debara si am folosit cleiul asta - din punctul meu de vedere pare foarte solid ...
Clei de lemn
- Pisic
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
Re: Clei de lemn
chiar zilele astea am lipit un laminat cu super wood,inca nu l-am tillerit,asa ca nush cum se comporta;daca ai mai multe laminari incearca sa folosesti o rasina calumea;daca ai 2 ,merge si asta
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.
-
- Membru al forumului
Salut....am folosit super wood la arcul meu cu bambus si massaranduba....de tinut tine bine lipitura...asta e sigur...in schimb la o chestie nu prea sunt eu sigur ca e cea mai buna solutie....am uneori senzatia ca lipitura face ca arcul sa se comporte cumva ca o plastilina....s-ar putea sa gresesc...nu am experienta cu arcurile laminate....nici nu am lipit un astfel de arc cu rasini epoxidice de ex, ca sa pot face o diferenta...dar.... eu am senzatia uneori ca parca indoi arcul, si el nu revine la loc vioi....si am mai observat chestia asta mai ales in zona unde bratele sunt reflex...daca ma apas in brat in zona aia, bratul de indoaie, dar parca nu revine la loc asa vioi, ci parca se comporta asa ca plastilina......fenomenul asta sa nu iti inchipui ca e foarte vizibil....vorbim aici de chestii abia vizibile, dar care in mod sigur afecteaza performantele arcului...eu altceva nu am avut, si am vrut sa fac si proba sa vad daca merge lipit cu adeziv de asta...pe de alta parte prin afara am auzit pe multi ca folosesc celebrul Tite bond, care din ce am inteles ar fi cam tot ceva de genu asta...cica e tot un fel de aracet....daca il folosesti pentru un arc cu backing, cred ca o sa iasa ceva ok....daca vorbim de mai multe fasii, mai bine folosesti rasina....ma repet...e posibil sa fie doar senzatia mea acel fenomen.....din pacate nu am un arc indentic ca si design, care sa fie lipit cu rasina, sa pot face o comparatie....oricum la cat e de ieftin, merita toti banii....adica daca ne luam dupa un raport pret , calitate, si ce rezultate poti obtine cu el la un arc laminat....e super ok..si e foarte ieftin...sper ca am putut sa-ti fiu de ajutor...
- florinarnaut
- Constructor de arcuri
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Brasov
Salut!
Pentru diverse teste , exe. verifici o forma , o presa pt laminate, mai precis dai fisiile (ceva slab calitativ) cu super wood-asta le presezi dupa care obs. ce e bine si ce nu la laminatul obtinut.Apoi il arunci, nici o paguba! Dar cind e vorba de niste materiale de calitate cum ar fi f. de sticla (SUA),fisii din esente de lemn exotic sau nu dar de cea mai buna calitate care ai reusit sa le procuri dupa 1-2 ani si cu eforturi materiale($)sau dupa multe ore de munca, e impotriva firii sa folosesti nustiu ce super super wood. E f.bun dar nu pt arcuri.
Dupa zeci de ani de studii se folosesc 2-3 tipuri de rasini epoxi ce se preteaza la solicitari ce apar la arcuri(lemn-lemn , lemn-fibra , fibra-fibra).
Fiecare poate sa foloseasca si sa testeze orce dar e neplacut ca dupa ce iti reuseste un arc de exceptie sa observi dupa o saptamina ,o luna sau un an ca s-a delaminat sau a cedat in divese puncte.
Numai bine!
Pentru diverse teste , exe. verifici o forma , o presa pt laminate, mai precis dai fisiile (ceva slab calitativ) cu super wood-asta le presezi dupa care obs. ce e bine si ce nu la laminatul obtinut.Apoi il arunci, nici o paguba! Dar cind e vorba de niste materiale de calitate cum ar fi f. de sticla (SUA),fisii din esente de lemn exotic sau nu dar de cea mai buna calitate care ai reusit sa le procuri dupa 1-2 ani si cu eforturi materiale($)sau dupa multe ore de munca, e impotriva firii sa folosesti nustiu ce super super wood. E f.bun dar nu pt arcuri.
Dupa zeci de ani de studii se folosesc 2-3 tipuri de rasini epoxi ce se preteaza la solicitari ce apar la arcuri(lemn-lemn , lemn-fibra , fibra-fibra).
Fiecare poate sa foloseasca si sa testeze orce dar e neplacut ca dupa ce iti reuseste un arc de exceptie sa observi dupa o saptamina ,o luna sau un an ca s-a delaminat sau a cedat in divese puncte.
Numai bine!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -
- Dalai Lama -
-
- Membru al forumului
Asa e aveti dreptate...dar...eu am avut ocazia sa testez adezivul asta, la sania care am facut-o pentur cainii mei....sania e pusa si ea pe undeva pe aici pe forum....e o sanie pentru Husky, care in fata, are o chesie in forma de U...care a fost facuta din fasii de frasin lipite intre ele....manerul saniei a fost facut la fel....tot asa are o forma de U dar unghiurile sunt mule mai drepte....sania a stat afara de un an de zile, in balcon, a plouat pe ea, a batut soarele in ea, etc.... lipiturile inca tin foarte bine....de asta am riscat sa folosesc acel adeziv la arc...sincer nu-mi pare rau...arcul sincer nu-l consider a fi un arc foarte reusit, din mai multe motive...nu are rost sa le enumar aici....arcul a fost o proba, cu ocazia asta am vrut sa ma conving si ce poate acest adeziv....dupa cum am zis..e un compromis acceptabil....probabil ca daca ar fi fost lipit cu rasina, rezultatul era mult mai bun....urmatorul asa va fi facut..... dupa cum am mai zis,..nu va imaginati ca arcul e chiar plastilina....dar ceva ceva simt eu ca nu e chiar cum ar trebui...oricum a doua oara nu as mai folosi adezivul asta pentru un laminat, facut din materiale mai scumpe...bambus, massaranduba, ipe, etc...daca vorbim de fibra de sticla, etc...in nici un caz sa nu folositi asa ceva....bafta...
-
- Membru al forumului
Salut, multumesc mult pentru sfaturi - o sa folosesc o rasina serioasa pt laminarea bratelor, si Super wood pt corpul arbaletei.
O sa folosesc Bizon Epoxy universal cu uscare lenta - asta cred ca ar trebui sa fie ok ...
O sa folosesc Bizon Epoxy universal cu uscare lenta - asta cred ca ar trebui sa fie ok ...