Trandafir
-
- Membru al forumului
Dupa ce am vazut ce a facut Maestro din bambus am inceput sa ma uit mai atent la lemnul de parchet. Am reusit sa fac rost de o bucata de lemn de trandafir 900x100x18 [mm]. In afara de faptul ca este un lemn foarte frumos mi se pare si destul de dens (cand am taiat o aschie din el si am pus-o intr-un pahar cu apa s-a dus la fund...densitate >1 ??)...As vrea sa stiu daca a incercat cineva sa foloseasca asa ceva pentru a face un arc si daca poate sa-mi dea cateva sfaturi. Desi am o experienta foarte limitata in domeniu mi se pare ca ar putea fi un material excelent, mai ales pentru burta arcului (ar trebui sa se comporte f. bine la compresiune). Multumesc.
-
- Membru al forumului
Re: Trandafir
Nu mai stiu sigur sursa, dar am citit pe undeva ca lemnul de trandafir e bun pt. arcuri, acum nu stiu daca pt. constructia arcului in sine sau ca sageti. Poti pune cateva poze cu lemnul?
- florinarnaut
- Constructor de arcuri
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Brasov
Salut!
Utilizarea lemnului de trandafir in constructia de sageti e .... exclus.Lemnul de cedru e mai ieftin si net superior.
In constructia de arcuri (ma refer la laminate )este folosit mai mult pt aspect , este deosebit de frumos si de calitate.Sint folosite fisii f. subtiri plasate imediat sub fibra de sticla comprimata transparenta(sub fibra neagra sau intercalat nu are sens!).
Este utilizat si in cazul minerelor laminate , in combinatie cu alte esente lemnoase mai putin valoroase ,se obtin nuante f. frumoase,si unicat pot spune...
Este o observatie,ce am vazut pe net, nu am avut acces inca la un asemenea material..
Numai bine!
Utilizarea lemnului de trandafir in constructia de sageti e .... exclus.Lemnul de cedru e mai ieftin si net superior.
In constructia de arcuri (ma refer la laminate )este folosit mai mult pt aspect , este deosebit de frumos si de calitate.Sint folosite fisii f. subtiri plasate imediat sub fibra de sticla comprimata transparenta(sub fibra neagra sau intercalat nu are sens!).
Este utilizat si in cazul minerelor laminate , in combinatie cu alte esente lemnoase mai putin valoroase ,se obtin nuante f. frumoase,si unicat pot spune...
Este o observatie,ce am vazut pe net, nu am avut acces inca la un asemenea material..
Numai bine!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -
- Dalai Lama -
- Pisic
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
nu sunt sigur ca ala e lemn de trandafir,lemnu de trandafir (ala adevarat) e mega scump,se foloseste la sculpturi,la parchet nu cred
cred ca e o mica eroare...poate e rosewood (se foloseste la chitari ,la fretboard,are o culoare maro roscata) care pe romaneste se numeste palisandru

cred ca e o mica eroare...poate e rosewood (se foloseste la chitari ,la fretboard,are o culoare maro roscata) care pe romaneste se numeste palisandru
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.