ok, vreau sa trag cu arcul... Care e urmatorul pas?

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Post Reply
kiddo
Membru al forumului
Membru al forumului
ok, vreau sa trag cu arcul... Care e urmatorul pas?

Post by kiddo » 14 Mar 2010, 18:13

Salut!
Am descoperit de curand frumusetea tirului cu arcul si as vrea sa incerc si eu. (nu, chestia asta nu e urmarea vizionarii 'Avatar'-ului...)
Deci, am cautat pe net cate ceva despre tipurile de arc, legislatia (...noastra, cea de toate zilele...) si am ajuns la concluzia ca se cer niste cursuri de initiere in tirul cu arcul ca inceput. E corect? De asemenea, m-am prins ca nu trebuie sa dau fuga sa-mi cumpar primul arc iesit in cale... (desi tare mi-as dori un longbow... sunt tare frumoase ;;) ...)
Am gasit trei cluburi de tir cu arcul in Bucuresti ( adica Aktiv, Besta si Chelsea), dar stau destul de departe de oricare si nu stiu ce club ar fi mai indicat sa aleg.
Voi, cei care faceti tir cu arcul de ceva vreme si aveti destula experienta, faceti cursuri undeva? sau sunteti inregistrati ca membrii la vreun club din Bucuresti?
Sper ca nu am deschis un subiect tabu si sper sa ma puteti ajuta cu sfaturile voastre.
Multumesc anticipat.

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: ok, vreau sa trag cu arcul... Care e urmatorul pas?

Post by Greenarrow » 14 Mar 2010, 23:51

Salut,unii sunt membrii la unele cluburi,iar altii nu sunt.Eu nu sunt ,de exemplu,dar vreau sa ma legitimez ca sa pot participa la concursuri oficiale.

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Sharpshooter » 15 Mar 2010, 10:35

Daca vrei parerea mea , mergi la unul dintre cluburi si incearca sa tragi cu un arc . Cei de acolo te vor ajuta si iti vor imprumuta un arc cu care sa vezi daca este sau nu pentru tine acest sport , tot asa ai posibilitatea sa vezi cam cat de tare iti trebuie sa fie arcul si cam cat de lungi sagetile , intrebi , asculti si bagi la cap si dupa achizitionezi un arc . Nu te grabi sa dai banii ca sa nu regreti , un arc se vine extrem de greu si e o investitie care trebuie facuta cu cap .
La unul din cluburi poti invata contra cost cu un instructor autorizat
Ia legatura cu arcasii din Bucuresti , si discutati relaxat la o cafea despre cam ce ai vrea tu si cere si sfatul lor , la club probabil vei trage cu arc olimpic , dar asta nu trebuie sa te indeparteze de visul tau de a avea un arc traditional .
Spor la treaba

kiddo
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by kiddo » 15 Mar 2010, 18:46

Sharpshooter wrote:Daca vrei parerea mea , mergi la unul dintre cluburi si incearca sa tragi cu un arc . Cei de acolo te vor ajuta si iti vor imprumuta un arc cu care sa vezi daca este sau nu pentru tine acest sport , tot asa ai posibilitatea sa vezi cam cat de tare iti trebuie sa fie arcul si cam cat de lungi sagetile
Dap, ai dreptate. Chiar asa ma gandeam si eu, sa merg la un club si sa vad acolo.
Speram insa la niste detalii legate de cursuri de la oamenii care le urmeaza, insa se pare ca ori nu sunt arcasi in Bucuresti care sa mearga la cursurile de tir, ori nu sunt inregistrati la club si n-au idee despre situatie, ori cei care merg totusi la cursuri nu sunt si activi pe forumul asta, ori poate nu mai au internet de cand am postat eu ieri, sau...ceva...
Anyway, nici o problema. Poate vreau eu raspunsurile prea repede... Voi trece pe la "un club" si voi vedea care e treaba.
Multumiri din nou celor care mi-au raspuns.

kiddo
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by kiddo » 15 Mar 2010, 23:15

maestro wrote:am vazut ca ai dorii sa poti trage cu longbow ,trasul cu arcurile traditionale in special cu longbow iti da mari satisfactii dar din pacate in cluburi nu prea sunt agreate .acolo se trage deobicei cu recurve olimpice ,compound si la traditonale....cam rar cu longbow.sfatul meu sa ti urmezi primul impuls adica sa vrei sa tragi cu arcuri englezesti longbow sa u flatbow.eu zic ca ai nimerit bine pe acest forum unde te putem ajuta sa ti construiesti unul si binenteles sa si tragi cu el .ca sa inveti sa tragi cu arcul pentr.placerea ta nu ai nevoie de instructor doar daca vrei sa faci performanta.cunosc f multi de pe acest forum care trag al naibii de bine fara a lua lectii de la vreun instructor.binenteles ca exista anumite tehnici care trebuie invatate dar nu sunt asa de grele.

ps. a nu se intelege ca am ceva cu instructorii
Cred ca voi avea rabdare in privinta lonbow-ului pana imi voi putea cumpara unul. Am vazut ce se foloseste pe la cluburi si am vazut si ca oferta la magazinele din Romania este foarte limitata la arcurile traditionale. Din pacate, nu sunt genul care sa-si construiasca propriul arc, recunosc. Cred ca imi lipseste rabdarea (pe langa materiale, timp, pasiune...). Am vazut insa fotografiile cu arcurile create de unii membrii de pe acest forum si mi s-au parut minunate. Atata daruire e de admirat.
In privinta invatarii fara profesor, sigur e adevarat. Dar neavand arc, cu siguranta voi aprecia cursurile de tir la care se ofera si accesoriile.

emy88th
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by emy88th » 27 Mar 2010, 22:40

Salut, la fel ca cei care au postat in aceasta categorie ma numar si eu printre cei dornici sa fie initiati in tainele tirului sportiv cu arcul. Din pacate nu stiu de existenta niciunul club de genul in Neamt, de unde sunt eu si de aceea vreau sa va cer cateva sfaturi. Am citit niste informatii importante referitoare la acea notificare pe care trebuie sa o obtin de la Arme si munitii de care sincer nu prea stiam pana acum ca este necesara pentru achizitionarea unui arc de agrement. Urmatorul pas ar fi alegerea unui arc...am gasit ceva care s-ar incadra in bugetul meu, dar am nevoie de parerile unor oameni cu experienta. Este vorba despre : http://www.arcuri-sageti.ro/arcuri-comp ... lyons.html . As vrea sa-mi spuneti daca pentru inceput m-as putea descurca cu asa ceva. Care sunt elementele cheie de care ar trebui sa tin cont, incepator fiind? Multumesc anticipat!

Post Reply