Arc din schiuri...

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Post Reply
Olimpiu
Membru al forumului
Membru al forumului
Arc din schiuri...

Post by Olimpiu » 04 Oct 2009, 20:33

Buna as vrea sa intreb ...am incercat sa-mi fac un arc ,nu prea am avut insa unelte nici nu stiam mare lucru despre lemn sau constructie si dupa ce mi sa rupt de vre-o doua ori lemnul dupa ce-l terminam de slefuit...am decis sa gasesc alta modalitate ;spre exemplu ceva prefabricat din lemn gata tratat,fiert,uscat...etc.Mi-a venit atunci o idee.Am niste schiuri Combi veci facute din lemn de fag puternic si flexibil tot odata si de asemenea curbat le varf...Credeti ce e o idee buna ca sa-mi fac un arc cat de cat meserias di ele? Multumesc!

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Re: Arc din schiuri...

Post by dady » 04 Oct 2009, 20:39

meserias? B-)
cauta pe forum caci sunt persoane care au mai facut arc din schiuri. bafta

iacobdorel
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by iacobdorel » 04 Oct 2009, 21:49

salut, :) :) poti sa faci arc din schiuri dar nu din schiuri de lemn incearca din schiuri de fond sint f elastice si sint din fibra de sticla eu am facut citeva din schiuri de fond cel mai tare era de 15 kg forta .Vezi la arcuri de membri

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 04 Oct 2009, 23:49

Salut...uite ce cred eu....arc se poate face din multe chestii...nu asta e ideea...ideea e ca scule nu-ti trebuiesc prea multe...cand ai pasiune si iubesti ceva, restul vine de la sine...la primul meu arc am frecat la smirghel vreo 3 zile si nu m-am plans...nu aveam nici macar raspa pentru lemn...faptul ca ce ai incercat pana acuma s-a rupt, nu ar trebui sa te descurajeze ....dimpotriva...acuma exista informatie cata vrei, daca te-ai fi documentat putin inainte, ai fi aflat, ca lemnul pentru arc tre sa fie intr-un anumit fel, fibra drepta , etc....multe altele....tocmai ca sa nu se rupa, si sa nu muncesti in zadar....si ca si sfat asa prietenesc, care ti-ar putea fi de folos pe viitor in viata...nu totdeauna calea mai scurta de a face ceva e cea mai indicata.....constructia unui arc presupune pasiune, munca, rabdare, si nu ai certitudinea ca la final nu se va rupe....dar asta nu inseamna ca ne dam batuti si ne apucam sa facem arcuri din schiuri sau din prefabricate, ca sa ne fie noua mai usor...nu am nimic cu cei care au facut arcuri din schiuri...au muncit cu siguranta din greu ca sa-l faca...dar nimic nu se compara cu satisfactia pe care o ai in momentul in care reusesti sa faci un self-bow cu mana ta.... facut cu truda, rabdare, dragoste, si nu in ultimu rand respect fata de lemn...multa lume uita de aspectul asta, si e pacat....ca anumite esente lemnoase is mai greu de obtinut si implicit trebuie respectate mai mult ....eu zic sa te gandesti ce ai facut gresit, si daca mai ai lemn, sa o iei de la capat , si unde nu stii, sa intrebi si ti se va raspunde....ca si scule, nu ai nevoie decat de o secure, o raspa si smirghel....si inca is prea multe...un arc se poate face folosind doar un cutit....bafta..

crirus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by crirus » 27 Apr 2010, 20:34

hehe, ce l-ati spart pe saracu om, nu a mai scris nimic de la mesaju' asta :)

O fi facut arcu din schiuri?

Post Reply