arc din inele de butoi de vin ???

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
edybox
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: arc din inele de butoi de vin ???

Post by edybox » 09 May 2010, 13:01

bucata de lemn i deja indoita. deci are set cam mare . approx. 10-15 cm. mai pot sa o indrept la abur.?? sau la foc.. ..

ms si toata stima.

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 09 May 2010, 14:04

Corect. Si daca totusi ai deflex poti pune reflex in capete, si faci un arc indian ;)
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 09 May 2010, 14:45

Neacsu Ionut wrote:Corect. Si daca totusi ai deflex poti pune reflex in capete, si faci un arc indian ;)
da as putea insa. pentru mine cred ca i cam greu. . si nu stiu daca o sa imi iasa. deja l-am adus arcul la o anumita dimensiune. cam 90 % e gata. era cam mancat . si inca mai e f putin prin unele locuri. insa se arcuieste cum trebuie. dar nu stiu daca as putea sa ii fac reflex la capete pentru ca mi se pare ca i foarte tare lemnul. la foc sau la aburi.. cu aburi nu prea stiu cum de aia spun. ca la foc am inteles ca trebuie sa il ud cate putin in permanenta. dar daca i tare lemnul ca si in cazul meu. oare o sa imi reuseasca. . sau sa incerc. SI GATA? :)) :)) :)) .

ca mai am alte 2 bucati. de doage.

ms mult de raspunsurile date. toata stima. si numa' bine

rotariu nicolae
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::dumbraveni sibiu

Post by rotariu nicolae » 09 May 2010, 14:55

salut cred ca nea Avram ar gasi raspuns la toate intrebarile tale referitoare la arcul din doage de butoi vechi.eu cred ca daca m-asi fi gindit si un an si nu mi-ar fi trecut prin cap sa folosesc doage ca material de arcuri .

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 09 May 2010, 16:02

cu abur e foarte simplu... pui o oala cu apa pe foc...pui arcul deasupra oalei... îl acoperi cu staniol ca sa nu iasa aburul... il lasi 30-40 min...dupa care il pui pe forma unde ramane 12h
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 09 May 2010, 16:43

Neacsu Ionut wrote:cu abur e foarte simplu... pui o oala cu apa pe foc...pui arcul deasupra oalei... îl acoperi cu staniol ca sa nu iasa aburul... il lasi 30-40 min...dupa care il pui pe forma unde ramane 12h
iti multumesc foarte mult de raspuns.

acuma sa spun eu cum am inteles.
si daca e bine.

DECI .1. pun o oala cu apa pe foc
2. pun cate putin din arc pe oala, ca nu intra tot,cate putin tot il mut. si pe arc pun staniol. NU il infasor. ci doar pun deasupra lui.
3. apoi il pun pe o matrita si il leg acolo .
dar nu stiu daca are rost ca i cam surt arcul. ca doagele sunt scurte adica 1 m aproox. poate 1.2m - 1.3 m

ms de raspunsul dat. credeam ca se face ca si cu sagetile la foc si il modelezi cum vrei din mana. nu stiam ca i ca si in cazul laminatului , dar cu aburi.

ms mult si toata stima.

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 09 May 2010, 18:07

fast_arrow wrote:Salut!

Ok. Acuma sper ca ai raspunsuri la toate intrebarile tale. Asteptam sa vedem ce reusesti sa faci! Bafta!

Ok.... numa' bine.

Post Reply