In prima poza am numarat 41 de sageti.... , am vazut si "olimpicu" este un Kap Pro Style , maximum 32 de livre (nu gasesti brate de 36 desi producatorul fabrica ) nu e un arc rau pentru inceput , am vazut ca ai luat sageti de toate modele , aveai de carbon entry level , aveai de aluminiu ieftine (asa cum ai zis cu 10 lei ) , si de lemn.Vad ca ai cautat sa scapi cat mai ieftin , ceea ce intr-o prima faza nu pare rau deloc , insa parerea mea este ca te-ai repezit sa iei ce e mai ieftin si nu ai facut bine , incearca sa mergi pe principiul " Sunt prea sarac sa imi iau lucru prost " gandeste-te cat vei pierde la revanzare si cati potentiali clienti poti avea ... si trage linie la final sa vezi cat ai de pierdut (vorbind din punct de vedere strict economic ) . In alta ordine de idei sa experimentezi e un lucru bun , si sa vezi pe pielea ta (a se citi buzunarul) e cel mai bun mod de a invata . Iti vand un pont , arcul Pro Style nu rezista la overdraw , nu il intinde peste specificatie ca o sa trebuiasca sa iti cumperi alte brate nu e o problema , dar risti sa te accidentezi ....deci atentie . Bratele sunt dintr-o spuma acoperite cu o laminare alba ...la un moment dat ai sa incerci sa obti mai multa putere si vei intinde mai mult ....sperand sa mai castigi cateva livre .... nu te sfatuiesc
Eu as fi luat mai putine sageti si de calitate mai buna , m-as fi documentat nitel inainte as fi ales un arc , si mi-as fi ales sagetile in functie de arc si mi-as fi luat niste materiale sa repar sagetile (pene varfuri nockuri lipici ) Eu as fi facut toate astea acum .... cu experienta de acum . Eu prima oara mi-am cumparat un arc prea tare cu care trageam prost pentru ca nu il stapaneam , dupa care mi-am luat niste sageti cu care am tras de cateva ori si am renuntata la ele (bineinteles 12 bucati ) dupa care am luat de carbon cele mai ieftine normal ... si am renuntat si la ele curand , dupa care am luat alt arc ... si alte sageti si asa mai departe ....numai ca atunci cand am luat eu toate astea nu avea cine sa ma indrume nu exista forumul sau era la inceput nu aveam pe cine intreba ...(nu-ti mai povestesc cum am schimbat 3 randuri de varfuri si 2 feluri de pene ) asa ca am fost nevoit sa incerc toate astea pe buzunarul meu . Avantajul tau este ca ai acces la informatie trebuie doar sa ai rabdare sa sapi dupa ea ... rabdarea e o virtute pe care multi dintre noi nu o au (ma includ si pe mine aici) ...Important este ca iti place si esti dispus sa investesti multa transpiratie si putina inspiratie asa cum ai declarat.
O seara frumoasa
proba arc asiatic
- Sharpshooter
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::Craiova
- judet:Dolj
- Varsta:31
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts
-
- Membru al forumului
Re: proba arc asiatic
multam mult de raspunsuri
da, poti sa zici ca am incercat sa "scap" ieftin. (crosa e kap si bratele sunt de la SSA - Stryker)
pe de o parte cu arcul: cred ca am facut alegerea excelenta referitor la putere; pretul este mai mult decat decent pentru cat de "bun" e, iar daca imi doresc putere mai mare de 30 - 32 cat are acuma, pur si simplu cumpar alte brate, si pana la urma si o crosa ca nu e un capat de tara. De revanzare, nu m-am gandit la acest aspect, sunt mult prea multumit de achizitie si sa nu mai zic ca am mania de a colectiona chestii (ma despart extrem de greu de orice e al meu
)
iar 2. cu sagetile... e la fel de simplu.. la inceput trebuie sa ai cu ce sa tragi.. asa ca am luat cateva de fibra de sticla... nu am fost multumit si mi-am facut prima categorie de lemne, cu pene lungi (12 cm) si cu varfuri grele, care m-au tinut ceva trageri, dar nu prea mult (bonus am facut vreo 10 si pentru nevasta-mea - mai scurte ca deh) pasul urmator a fost ca de la magazin primit cadou o duzina de sageti de lemn gata facute, care si-au facut treaba cu brio dar au rezistat cel mai putin (nu as fi cumparat oricum, dar pentru arcul selfbow sau cand mai vrea careva sa imprumute si nu are arc/sageti... sunt numa bune)
pasul urmator a fost ca am mai facut o duzina de sageti de lemn cu pene de 10 cm, varfuri usoare din care vreo 6 se duc la fel si celelalte 6... altfel, dar toate in felul lor.. asa ca m-am ofticat si am luat un snop de de-astea de aluminiu ca sa stiu o treaba.. Oricum nu au rolul decat in a fi "carne de tun". Un prieten si-a luat 3 sageti din carbon cu banii cu care eu am luat 10. O fi bine, o fi rau, asa am ales. O sa ma tina cateva trageri bune (doar nokurile sunt extrem de proaste, dar se inlocuiesc lejer). Asa ca daca distrug sau pierd o sageata mai am.. si pot sa exersez in continuare.
ar fi mult mai multe de spus...
da, poti sa zici ca am incercat sa "scap" ieftin. (crosa e kap si bratele sunt de la SSA - Stryker)
pe de o parte cu arcul: cred ca am facut alegerea excelenta referitor la putere; pretul este mai mult decat decent pentru cat de "bun" e, iar daca imi doresc putere mai mare de 30 - 32 cat are acuma, pur si simplu cumpar alte brate, si pana la urma si o crosa ca nu e un capat de tara. De revanzare, nu m-am gandit la acest aspect, sunt mult prea multumit de achizitie si sa nu mai zic ca am mania de a colectiona chestii (ma despart extrem de greu de orice e al meu

iar 2. cu sagetile... e la fel de simplu.. la inceput trebuie sa ai cu ce sa tragi.. asa ca am luat cateva de fibra de sticla... nu am fost multumit si mi-am facut prima categorie de lemne, cu pene lungi (12 cm) si cu varfuri grele, care m-au tinut ceva trageri, dar nu prea mult (bonus am facut vreo 10 si pentru nevasta-mea - mai scurte ca deh) pasul urmator a fost ca de la magazin primit cadou o duzina de sageti de lemn gata facute, care si-au facut treaba cu brio dar au rezistat cel mai putin (nu as fi cumparat oricum, dar pentru arcul selfbow sau cand mai vrea careva sa imprumute si nu are arc/sageti... sunt numa bune)
pasul urmator a fost ca am mai facut o duzina de sageti de lemn cu pene de 10 cm, varfuri usoare din care vreo 6 se duc la fel si celelalte 6... altfel, dar toate in felul lor.. asa ca m-am ofticat si am luat un snop de de-astea de aluminiu ca sa stiu o treaba.. Oricum nu au rolul decat in a fi "carne de tun". Un prieten si-a luat 3 sageti din carbon cu banii cu care eu am luat 10. O fi bine, o fi rau, asa am ales. O sa ma tina cateva trageri bune (doar nokurile sunt extrem de proaste, dar se inlocuiesc lejer). Asa ca daca distrug sau pierd o sageata mai am.. si pot sa exersez in continuare.
ar fi mult mai multe de spus...
- florinarnaut
- Constructor de arcuri
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Brasov
[quote]pai pana una-alta am invatat ca nu imi trebuie arc de fibra de sticla pentru ca e poza frumoasa. [quote]
Ok. cum zici tu!.... Dar sti ce a "zis" vulpea despre struguri?
Numai bine!
Ok. cum zici tu!.... Dar sti ce a "zis" vulpea despre struguri?
Numai bine!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -
- Dalai Lama -
-
- Membru al forumului
intre timp pot spune ca am facut si proba, dar cu replica din laminat.
concluzia este ca nu este cazul momentan sa imi schimb total si tehnica asta pe care (nu) o am. alte (altfel) de sageti, altfel de draw, altfel de toate alea. Oricum este interesant cum un arc de 3-400 grame poate trage atat de spectaculos.
Deci: toate la timpul lor.
concluzia este ca nu este cazul momentan sa imi schimb total si tehnica asta pe care (nu) o am. alte (altfel) de sageti, altfel de draw, altfel de toate alea. Oricum este interesant cum un arc de 3-400 grame poate trage atat de spectaculos.
Deci: toate la timpul lor.
- Arthelad
- Membru al forumului
- locuiesc in::Bucuresti
- judet:Bucuresti
- Varsta:43
orice arc mai tare si cat de cat bun trage spectaculos, mai ales daca are si sageti bune.
- Arthelad
- Membru al forumului
- locuiesc in::Bucuresti
- judet:Bucuresti
- Varsta:43
sunt convins, ca depinde si de tragator 
si de calitatea arcului, desigur
dar la calitati egale, ala mai tare banuiesc ca trage mai bine, nu?

si de calitatea arcului, desigur
dar la calitati egale, ala mai tare banuiesc ca trage mai bine, nu?