little help?

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Post Reply
cristiarcas
Membru al forumului
Membru al forumului
little help?

Post by cristiarcas » 04 Aug 2010, 21:07

Salutare tuturor,ma numesc cristi,vreo 3-4 saptamini in urma,am prins gustul ca sa trag cu un arc,am incercat sa fac unul cind aveam 12 ani(nu s-a primit deloc deoarece nu aveam asa multa informatie cum sa-l fac) si acum mi-am adus aminte si iar m-am apucat sa fac unul,tot nu s-a primit >.< si am citeva intrebari referitori la greselile pe care eu cred ca le-am facut.
1.Lemnul trebuia sa fie numaidecit uscat ca sa-l incep a-l ciopli?
2.Cum ar fi trebuit sa incep ? sa cioplesc lemnul sau sa-l despic in doua?(lemnul era din castan,si era o creanga groasa,putin indoiata)
3.De unde trebuia sa incep cioplitul? de la belly? sau de la exterior?

:-n00b

morometeb
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Turda
judet:Cluj
Varsta:32

Re: little help?

Post by morometeb » 04 Aug 2010, 22:29

Salut Cristi!
La prima intrebare raspunsul e "Da, trebuie sa fie uscat lemnul". Altfel arcul ia set, adica se deformeaza plastic, adica nu mai revine la forma pe care ai proiectat-o. La celelalte intrebari rog avansatii sa te (ne) ajute.
Pentru nefamiliarizatii cu dialectul, "nu s-a primit" se traduce prin "nu am reusit". ;)
Cele bune!
A long bow and a strong bow,
And let the sky grow dark.
The nock to the cord, the shaft to the ear,
And a foreign king for a mark!

Robert E. Howard - The Song of the Bossonian Archers
http://blogmoromete.blogspot.com

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Re: little help?

Post by Neacsu Ionut » 05 Aug 2010, 08:57

salut

1.lemnul trebuie usat progresiv......adica tai lemnul, il despici sau cioplesti pe burta(in functie de diametru)....apoi faci profilul in mare, dai jos coaja.....apoi lasi 2 luni la umbra, intr-un loc uscat si bine ventilat....dupa doua luni le poti scoate putin la soare.....dupaia te poti apuca de lucru....daca e posibil il poti tine si mai mult la uscat, dar in general dupa doua-trei luni sunt suficiente....

2.lemnul de castan, din cate stiu, nu e bun de arcuri....sau in orice caz, exista si alegeri mai bune.....ti-as recomanda salcam(atentie, se foloseste doar lemnul galben din mijloc si busteanul trebuie sa aibe minim 15cm diametru)...corn, sanger....frasin...alun...ulm....carpen...prun....corcodus....dud...toate astea sunt bune, mai sunt si altele

3.in mare parete am raspuns la 1, dar trebuie sa mentionez ca pe spate nu trebuie sa cioplesti numai la lemnele la care se foloseste doar interiorul(salcam,dud), in rest trebuie numai sa dai coaja jos, fara sa zgarii lemnul
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

Post Reply