horseback archery

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Post Reply
Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Galati
judet:Galati
Varsta:24
Re: horseback archery

Post by Dediu00ro » 30 Mar 2011, 19:44

Ce inseamna asta mai exact? O sa fie practicanti care o sa reprezinte Romania la concursuri, sau o sa fie si un teren speciliazat unde se poate practicat tiru cu arcu calare? Si daca va fi unde va fi mai exact as vrea sa vin si eu prin zona , duminica asta ma duc pana la cineva sa vad ce fel se comporta un cal.
Show without showing what u know without knowing

seraphyco
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by seraphyco » 30 Mar 2011, 21:27

Daca doresti sa vezi o demonstratie in spiritul scolii,ne putem intalni in bucuresti,da-mi un mesaj si putem vorbii amanunte.Le stau la dispozitie tuturor celor ce vor sa afle mai multe despre acest sistem de antrenament.Scoala KASSAI merge pe ideea de exemplu personal ,trebuie sa faci la antrenament ce face profesorul tau.Cat despre organizarea intr-o scoala ,nu este atat de simplu.Primul pas a fost facut prin primul roman care a obtinut acceptul de a reprezenta scoala KASSAI in Romania.Urmatorul este acela de a face cunoscuta aceasta arta martiala prin demonstratii in diverse orase ,acolo unde suntem invitati si unde exista interes pt cai si arcuri.despre infiintarea unei scoli si aici putem vorbii in aproximativ 2 ani.

seraphyco
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by seraphyco » 01 Apr 2011, 23:08

M-ai inteles gresitNu poate fi vorba de reclama atat timp cat nu doresc sa infiintez o scoala prea curand.Oricine doreste sa vina sa vada un antrenament este binevenit,nu costa nimic,singura problema o consta organizarea.Eu am programul meu ,asa cum si voi banuiesc ca il aveti pe al vostru.Mesajul privat ne ajuta sa nu umplem spatiul topicului cu discutii de genul-cand poti tu -cand pot eu.atat.Oricum ar fi ,sunteti invitatii mei in buc....doar sa ma anuntati asa cum am spus printr-un mesaj din timp.

seraphyco
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by seraphyco » 03 Apr 2011, 21:54

Rolul acestei demonstratii-antrenament la care puteti veni ,este acela de a ne cunoaste mai bine,si de a va putea explica mai pe larg in ce consta aceasta arta martiala.Este o introducere in subiect ca sa-i spunem asa.O demonstratie va contine elementele unui concurs,tragere inainte,laterala si inapoi,tinte in miscare,tragere de pe jos in tehnica kassai,etc.Dupa antrenament putem sa stam la o cafea si sa discutam!

seraphyco
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by seraphyco » 05 Apr 2011, 23:35

Duminica ,la clubul Steaua din Bucuresti va avea loc un concurs de dresaj,iar in pauza lui,o demonstratie in spiritul scolii KASSAI.Pana vineri o sa am mai multe informatii.Clubul de calarie este situat pe blv. Timisoara,la intersectia cu AFI COTROCENI MALL.

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Dediu00ro » 10 Apr 2011, 15:55

seraphyco
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by seraphyco » 12 Apr 2011, 09:39

http://www.youtube.com/watch?v=-Qs1mLkuD7E
http://www.youtube.com/watch?v=vlnGYTZElvk
Este oarecum continuarea demonstratiei,pt ca din celalalt unghi a filmat altcineva si nu a ramas pana la sfarsit.Filmarea asta are un unghi mai bun.Primul film este dela mijlocul demonstratiei pana aproape de sfarsit iar al doilea este chiar sfarsitul demonstratiei.In primul puteti vedea cand calul isi revine dupa sperietura cu aparatele foto si aplauzele de cateva galopuri in urma.Dupa aceea a mers normal pe turnanta.E primul lui show de asemenea amploare si schimbase si locul,nu era la el acasa :')

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Dediu00ro » 19 Apr 2011, 10:36

Foarte frumoasa demonstratia......alti au spus ca nu erai pregatit, ca nu nush ce........ Dar eii uita de faptu ca in realitate in fata multimii, se mai intampla lucruri care in spatele calculatorului nu prea se intampla. Si sunt sigur ca daca insusi Kassai venea sa faca si el o demonstratie mai erau lucruri de comentat.

Bine dupa mentalitatea kassai eu pot sa deduc un lucru, el a gandito cam cum gandesc luptatorii astia profesionisti, la antrenamente nu tragem 300-400 de sageti pe zii cu arcuri tari.... dupa 10 km de alergare..dupa 100 de genoflexiuni si 50 de flotari.... nu e bine sa tragem cu arcuri de 70-80 de livre. Corpul fiind obosit si fara energie.... pot aparea accidentari. Sunt unii care chiar sau nenorocit destul de bine facand chestia asta. Eu nu stiu daca pot sa trag 300-400 de sageti cu arcu meu de 60 de livre, dupa 10 km alergati, dupa 100 de genoflexiuni, si 50 de flotari. Daca chiar vreau pot o zii doua. Dar a 3 a zii am sa rog colegii sa ma ridice din pat ca eu nu mai pot sa ma ridic. Am patito dupa 4 zile de sala de forta cu antrenament prea agresiv, sa ma trezesc ca nu pot sa ma mai dau jos din pat. Bine asta e o chestie si de conditia fizica, si daca esti intr-o conditie fizica excelenta ai sa poti sa tragi zilnic cu arcu de 70-80 de livre fara probleme. Dar sa mentii conditia fizica excelenta trebuie sa faci zilnic treaba asta.

Si cam cum se pregateste sa zicem, Lucian Bute(boxeru) la antrenamente nu da cat de tare poate in sacul de box(poate isi luxeaza ceva), nu se bate cu partenerii de ring pana la KO, boxeaza cu casca in cap cam pe la 60-70% din cat poate el.

Am mai observat ca un arcas calare trebuie sa stie sa traga cu amandoua maini. Eu mi-am dat seama stand pe cal, ca nu am raza de tragere decat pe partea mea dreapta, eu fiind un arcas stangaci si daca as vrea sa trag in stanga mea, nu am cum sa intind arcul mai mult de 10 inch, indiferent de cat de scurt este arcul. E necesara o cunoastere in ale arcului cu amandoua maini ca sa acoperi amandoua parti de tragere complet. Si ca in Romania sunt foarte putini oameni care iti vor da calul sa te sui pe el, desi am oferit o suma de bani, fara criticile de rigoare "da tu crezi ca suntem ca indienii aia ce **** esti nebun, tu imi nenorocesti calul". Si dureaza ceva sa cunosti un cal....daca ii place de tine.... daca cumva ai 100 de kg si te sui pe spatele lui si dupa asta ai pretentia sa fii carat de colo colo, chiar si cu viteza daca se poate etc.

Acuma vreau sa spun si eu un caz vanatoresc, un arc de 41# intins 28" cu o viteza uluitor de slaba 159fps la 8.4 grains/pound. A reusit sa omoare un elan , un animal care dupa parerea multor persoane din comunitatea de vanatori, ar trebuii sa il vanezi cu arcuri compound, sau arcuri traditionale de 80-90 de livre.
http://peteward.com/test.stalker.html Aicia gasiti povestea completa

Eu stiu ca viteza de la arcurile Kassai, este ceva mai buna decat viteza arcului referit mai sus, si un arc de 35 de livre cu aceiash sageata ar putea sa fie mai rapida. Deci se poate spune ca un arc de 35 de livre ar putea sa fie letal pentru un om cu armura simpla de piele/carpa cum foloseau marea majoritate de combatanti de pe campurile de lupta din trecut. Si chiar ai putea sa vanezi elani cu acest tip de arc, daca nimeresti unde trebuie.

Deci mentalitatea de arcuri tari, necesare pentru a omora cavaleria grea a inamicului, iarasi ar trebuii sa o punem la indoiala. Avand in vedere ca
http://www.youtube.com/watch?v=D3997HZuWjk
http://www.youtube.com/watch?v=q-Xp56uV ... re=related
Desi arcurile sunt foarte puternice, aparent nu pot sa afecteze armura grea chiar si la o distanta mica de tragere, si tinta este stationara care ajuta penetrarea, in miscare sar deflecta mai multe sageti.
Si din asta eu personal deduc ca arcasii din timpurile vechi, nu alegeau sa traga in cavaleria grea , ci in gloata mare de oameni fara armuri prea avansate avand o eficacitate sporita. Si pentru a afecta oamenii care nu detineau armura prea buna, nu este foarte necesara o putere imensa de tragere a arcului.

Sorin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Sorin » 19 Apr 2011, 14:03

Bine, tu poti sa tragi cu 35 de pe cal, inamicul o sa vina din partea opusa, tot pe cal, cu un arc de 90-100, si iti garantez ca in scurt timp lupta se va transforma in arcas calare (el) si arcas pedestru (tu).

Cand se lupta impotriva cavaleriei grele, scopul era sa dobori calaretul de pe cal, pentru ca apoi era extrem de greoi si vulnerabil. Era extrem de usor de batut cu o amarata de sulita lunga. Cum calul e o tinta mai mare si mai putin protejata, era evident o tinta perfecta. Cum spui si tu, nu iti trebuie mai mult de 35# ca sa dobori un elan, tragand de la 15-20 probabil. Calul cade la fel de repede. Cum insa in lupta nu se puteau apripia asa de mult si cum in mod sigur nu trageau in zona vitala, ca doar inamicul nu isi expune flancul mai ales cand te apropii, aveau nevoie de arcuri ceva mai tari.

Cum e destul de evident pentru toata lumea ca arcasii pedestri trageau cu arcuri tari, raza lor de actiune era destul de mare (undeva peste 200-250m). Acum daca un calaret trage cu 35#, va trebui sa se apropie undeva sub 100m pentru a face ceva daune. Asta inseamna ca 150m minim se afla sub sagetile inamicului. Desi nu toti aveau armuri, nici macar de piele, cam toata lumea purta un scut. Ca sa penetrezi un scut si sa lovesti si omul din spatele lui ai nevoie de penetrare completa a scutului. Orice scut amarat de lemn, cu o grosime de 10mm opreste fara probleme o sageata dintr-un arc de 35#, oricat de rapid ar fi el.

Si ca sa fie imaginea completa: Daca maine te-ai duce la razboi, calare evident, ai alege un arc de 35# sau unul de 70#?

Concluzia (cel putin a mea) este ca arcul slab (sub 70# as zice) nu are ce cauta in lupta. Motivatia: trag cu arc slab pentru ca asa se tragea in trecut e nefondata. Mai bine recunosti cinstit ca tragi cu arcul slab ca sa te distrezi, ca sa inveti etc.

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Dediu00ro » 19 Apr 2011, 15:12

Mai Sorin(Storm) cand te antrenezi, asa cam cum se face la scoala kassai, cu alergaturi de 10 km cu 300-400 de sageti trase pe zii. Trebuie sa intelegi ca nu ai sa poti sa tragi cu un arc de 70-90, daca nu vrei sa intelegi asta este.

Si in ringu de box/k1 cand te antrenezi folosesti manusi de 18 oz(adica enorm de mari ca eviti accidentari) si tibiere ca sa nu iti faci praf tibiile inainte de meci. In meci folosesti manusi de 10 oz si fara tibiere, e ca un fel de a ai lasat arcu de 35# si ai pus mana pe arcu de 65-70#. Asa cum poate sa faca si Lajos Kassai si elevii lui, care daca vor sa intinda un arc mai tare, vor putea. Bine eu stiu parerea ta ca Lajos Kassai este un om care nu poate sa faca lucru asta, desi este un sportiv cu o condifitie fizica foarte buna indiscutabil.

Dar la antrenamente zilnice din alea grele, folosesti echipament care iti protejeaza sanatatea, si aduc o tehnica mai buna mai tarziu. Cam cum e vorba aia mai bine incepi cu un arc moale sa faci tehnica corecta, iar dupa asta treci la arcuri mai grele.

Dar te rog sa nu spui ca arcul de 35#, este o jucarie cu care nu poti sa omori un iepure, ca iti aduc atatea relatari vanatoresti incat nu ai sa mai ai ce sa spui rau, despre arcurile alea jucarele si stupide nu au ce cauta pe campu de lupta. Si eu daca ar fi legal sa plec la vanatoare as alege un arc de 40-45 de livre, din cauza ca as trage mult mai precis decat cu arcul de 62 de livre cu care as putea sa ranesc animalu, in loc trag perfect unde trebuie.

Acuma sa vorbim despre scuturi, una la mana nu erau de 10mm erau ele ceva mai groase..facute sa bareze sabii si palose....nu sageti.. si credema printr-un scut, nu trece sageata cu arcu de 100#.(poate doar scuturi fictive de 1 cm grosime)
Motivatia: trag cu arc slab pentru ca asa se tragea in trecut e nefondata. Mai bine recunosti cinstit ca tragi cu arcul slab ca sa te distrezi, ca sa inveti etc.
Daca tu crezi ca in trecut nu se foloseau arcuri mai slabe asa o fi(dupa sistemul de Storm stie mai bine)......si eu oricum nu am spus ca se tragea in special cu arcuri slabe.........doar am spus ca il folosesti pentru antrenament, dar stai linistit cu o sageata cu broadhead poti sa pleci chiar si la vanatoare.

Cand se lupta impotriva cavaleriei grele, scopul era sa dobori calaretul de pe cal, pentru ca apoi era extrem de greoi si vulnerabil. Era extrem de usor de batut cu o amarata de sulita lunga. Cum calul e o tinta mai mare si mai putin protejata, era evident o tinta perfecta. Cum spui si tu, nu iti trebuie mai mult de 35# ca sa dobori un elan, tragand de la 15-20 probabil. Calul cade la fel de repede. Cum insa in lupta nu se puteau apripia asa de mult si cum in mod sigur nu trageau in zona vitala, ca doar inamicul nu isi expune flancul mai ales cand te apropii, aveau nevoie de arcuri ceva mai tari.
Mai baiatule tu esti expert in lupta medievala? Deci Arcasii asta cautau ? sa puna jos cavaleria grea? Si daca puneai un om in armura grea pe jos era ca un fel de testoasa pe spate? :)) =>>
http://www.youtube.com/watch?v=r5wQTg8m ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=5fIy5U5d ... re=related
Uitati aicia cat de usor e sa il omori pe unu in full plate. Ii tragi un capac si gatai! b-( De asta sa inventat armura grea, sa il pui jos si dupa asta sa il omori cu o amarata sulita instant. DUhhhhhh
Nu Storm vreau sa spun eu cum il bateai pe unu in full plate, te "apripiai" de el cu niste arme care nu se bazeaza pe taiere. Si ii dadeai pana cadea, numai ca in realitate si el da in tine si el are avantaju ca e foarte rezistent la carabaneala.

Nu vreau sa mai discut despre alte aspecte tehnico/tactice cu tine ca e clar ca habar nu ai. Habar nu ai foarte multe lucruri despre care vorbesti inclusiv eficacitatea arcurilor de 30-40 de livre, despre care faci mistouri,cam cum faci misto de scoala Kassai.
Eu am nesimtirea sa iti spun lucrurile astea, asa cum ai si tu nesimtirea sa intri pe topicu asta, si sa faci pe dracu in patru ca sa dovedesti ca scoala kassai este o gluma, indiferent de cat buni sunt practicantii scolii acestea in ale tirului cu arcu calare.

Post Reply