puzzle ?

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Post Reply
Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
puzzle ?

Post by Pisic » 09 Nov 2009, 21:29

am o bucata de salcam,si niste tendon,pt un strat pe o lungime de 150 de cm
eu m-am gandit la un deflex in maner si recurvari,la 180 lungime,+ tendon pe spate,cam la 22 de kile;problema e ca unii au zis ca nu-i prea ok designu asta ca tendonu nu are rost si numa ingreuneaza arcul....deflex deoarece vreau ca arcul ca nu ia set prea mare (cel mai fain ar fi sa nu ia deloc set) si recurv pt ca sa ,,compenseze'' deflexu

voi ce ziceti?

au propus si ceva gen asirian cu recurvari statice in loc de siahuri si tendon pe spate,lungimea totala a arcului 160...

si inca ceva...nu are careva din cluj un tendon in plus? :) platesc
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Re: puzzle ?

Post by Neacsu Ionut » 10 Nov 2009, 00:15

salut

am facut din corn un arc imbinat in maner cu deflex...si syahuri...seamana un pic a asirian...se pare ca de cand a facut Florin asirianul ala ne-a apucat pe toti boala :d

pot sa zic ca designul asta merge foarte bine, chiar puteam pune syahurile mai agresive ca sa sa zic asa...nu are set, l-am si dat cu heatgunul putin pe burta...are 164cm lungime si se intinde 72cm...

oricum din cate am citit deflex-recurve e unul dintre cele mai eficiente designuri...cautati pe paleoplanet sau primitivearchery pe mark st louis...face niste arcuri din astea care scot 180fps sau chiar mai mult ;

acum lucrez la un salcam tot asa, fara tendon, deflex-recurve...cred ca o sa aiba cam 165cm...cred ca merge, la 72cm ar trebui sa tina, ca lucreaza si capetele...tie ce intindere iti trebuie?
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 10 Nov 2009, 14:30

74 ^ cm

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 10 Nov 2009, 20:25

atunci poti sa-l faci de 170 lungime....salcamul e totusi destul de elastic...poate ar merge si mai scurt...sigur merge mai scurt...numa sa ii faci o calire cu heatgunul... :)
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 10 Nov 2009, 21:07

Sal....imi dau si eu cu parerea....deflex, reflex...ma gandesc ca vei dori sa se indoaie prin maner....in cazul asta, nu are rost sa-l faci de 180 lungime....165 cm lungime cred ca ar fi ok....cu toate ca intinzi un pic mai mult...74 cm ai zis tu...aici ar trebui tendonul sa-si arate calitatile....pe urma eu personal nu m-as baga la syiah-uri lipite....as face niste recurvari mai in lung asa....cum se fac la clasicele R/D.....acele recurvari sa si lucreze un pic..sa nu fie rigide...si poti folosi si tendonul...si se pot lasa ultimii 10-15 cm de la capat fara tendon..sa fie capetele mai usoare..... ca si precautie, ai putea incerca sa faci spatele arcului un pic mai ingust, si burta mai lata, si perfect plata....ca un trapez asa....si atentie la tillering....si ar trebui sa iasa ceva fain.....acuma tu hotarasti...bafta..

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 10 Nov 2009, 23:34

lemnul are deflex natural fix in maner de aceea am ales un model deflex,o sa il fac de 170....restul e cancan %%-
o sa vedeti poze undeva pe forum;undeva candva

numa succesuri

Post Reply