Cum Fac arc cum are Robin Hood?

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Post Reply
RobyFast
Membru al forumului
Membru al forumului
Cum Fac arc cum are Robin Hood?

Post by RobyFast » 01 Dec 2009, 12:39

Salut Arcasilor sunt foarte nou pe forum nu am arc as dori sa imi construies unu dar nu stiu cum se numeste arcul acesta.
Poze:
Image

Image

Image

De cand am vazut serialul Robin Hood imi doresc un arc asemanator...
Va rog [-o< mult puteti sa faceti un ghid de constructie pentru acest ARC?

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Cum Fac arc cum are Robin Hood?

Post by Sharpshooter » 01 Dec 2009, 12:46

Robinhood fiind englez tragea cu longbow . Ce ai tu in poze e un arc asiatic , este o licenta artistica adica in film nu au avut logbow (probabil era prea scump) si au folosit altceva ce era la indemana . Au pastrat ideea de arcas , chiar daca nu au respectat adevarul istoric. Cum faci un arc similar cu ce vezi in poza? ai sa afli daca citesti si cauti cu atentie acest forum . Daca vrei Longbow , tot pe forum gasesti cateva proiecte reusite , trebuie doar sa-ti dai silinta sa cauti . Sfatul meu este sa te documentezi inainte de a te apuca efectiv sa lucrezi , altfel nu vei reusi si vei munci degeaba .
Nu va face nimeni ghid de constructie pentru un arc pe care l-ai vazut in film , dar vei gasi arcuri asemenetoare deja postate pe forum . Pozele sunt departe de realism , dupa cum vezi trage fara manusi si foloseste tehnica mediteraneana .
Cu cat citesti mai mult cu atat ti se vor lamuri mai multe .
Spor la treaba .

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 01 Dec 2009, 12:53

Vezi ca are Dady un arc asiatic facut aici pe forum... e pus la loc de cinste, la hall of fame....e o sectiune pe forum...sa faci un asemenea arc nu e deloc usor....materialele is destul de scumpute.....si exista riscul sa nu-ti iasa din prima...bafta

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 01 Dec 2009, 15:13

in primul rand ar tre sa vezi si sa tragi cu cateva arcuri, apoi sa vezi care design ti se potriveste. aici cu Robica (Robin Hood) e ciudata treaba, iti place arcul lui care defapt nu e al lui, cam asa e cel ce-l avea:
Image
a fost bagat in film pt ca arata mai bine, intrun film, mai ales comercial conteaza imaginea si ambalajul mai mult decat baza istorica. acum decide daca vrei arc ca a lui Robica sau vrei un arc asiatic. citeste pe forum si vei gasi multe arcuri si explicatii cum au fost construite.
numai bine

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 01 Dec 2009, 15:55

buna faza asta cu robin hudu asiatic....un arc asiatic era cam greu de folosit prin anglia,zona aia geografica....tendonu de pe asiatic cam tragea umezeala si ...in film e folosit un arc de fibra de sticla,nici macar un asiatic veritabil....probabil nu i-a prea interesat partea asta...
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 05 Dec 2009, 11:47

Salut,
Arcul din poza ta aduce ca design cu un arc traditional maghiar (clar este din fibra, nu compozit).
http://www.hornbow.com/magyar.htm
Arcul pus de Dady este intr-adevar ce ar fi folosit Robin. Arcul dintr-o singura bucata de lemn (selfbow din lemn) este mai "simplu" dar, facut bine si dintr-o bucata de calitate, devine super-arc.
In general, arcurile design asiatic (printre care si maghiarul) incarca mai multa energie (la aceeasi forta si intindere), dar tind sa dea sagetii un procent mai mic din energia incarcata, comparat cu un selfbow.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 16 Dec 2009, 23:17

liviu wrote: In general, arcurile design asiatic (printre care si maghiarul) incarca mai multa energie (la aceeasi forta si intindere), dar tind sa dea sagetii un procent mai mic din energia incarcata, comparat cu un selfbow.

Concluzia fiind?????????

Arrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Arrow » 06 May 2010, 11:54

salut as dori si eu sa fac un arc asemanator cu cel din a doua poza cu robin hood. din ce am citit pe forum nu am gasit ceva asemanator sau nu mi-am dat seama. ma poate ajuta si pe mine cineva?...
Last edited by Arrow on 06 May 2010, 12:57, edited 1 time in total.
Reason: gramatica, bat-o vina

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 06 May 2010, 22:19

Salut!

@Arrow; Pai chiar din prima vrei sa connstruesti un arc ca al lui ROBIN HOOD? Si tragind cu el (arcul) sa despici sageata?
Aceasta abordare in materie de constructie arcuri englezesti , necesita multe cunostinte,experienta-luicru efectiv,sub o oarecare indrumare, zic eu...
Incerca ceva mai simplu, exemple sint multe pe forum,si daca esti talentat o sa reusesti sa construesti nu doar arcul lui Robin Hood ci arcuri mult mai...si mai...

Bafta!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

Arrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Arrow » 08 May 2010, 22:13

multumesc mult florin pentru ajutor cred ca ai dreptate mai intai sa incep cu ceva mai usor si apoi urmeaza despicarea sageti.... :)) si arcuri ca ale lui robin hood.....

Post Reply