Arc din creanga
-
- Membru al forumului
Buna ziua tuturor!
Sunt nou pe forum,adica am citit multisor,nu am posta nimic inca.
Am mai avut arcuri facute din crengi de salcam,imi parea destul de bunisore,inafara de tintire...
Acum doresc sa fac unul dintr-o creanga de dud(parca,in orice caz e destul de bun dupa mine,elastic,drept,uniform).
Pentru ca nu am posibilitatea de a confectiona un arc adevarat,ma multumesc si unul pentru copii. Dar, sa-l las asa cum e, sau sa ai dau coaja jos si sa il usuc bine?
Va multumuesc,
Sergiu
Sunt nou pe forum,adica am citit multisor,nu am posta nimic inca.
Am mai avut arcuri facute din crengi de salcam,imi parea destul de bunisore,inafara de tintire...
Acum doresc sa fac unul dintr-o creanga de dud(parca,in orice caz e destul de bun dupa mine,elastic,drept,uniform).
Pentru ca nu am posibilitatea de a confectiona un arc adevarat,ma multumesc si unul pentru copii. Dar, sa-l las asa cum e, sau sa ai dau coaja jos si sa il usuc bine?
Va multumuesc,
Sergiu
-
- Membru al forumului
Re: Arc din creanga
problema e in busteni...
in vreo luna posibil,sa fac rost de busteni,pina atunci cred ca fac unul din creanga
in vreo luna posibil,sa fac rost de busteni,pina atunci cred ca fac unul din creanga

-
- Membru al forumului
fast_arrow wrote:Salut!
Depinde cat e de groasa creanga. Daca are 5-8 cm minim eu zic ca ai putea face ceva mai ales daca are lemnul maro de calitate!
Crezi ca as reusi sa intind coarda unei "crengi" cu diametrul de 10 cm ? cam multa forta ar avea..
Cu toate acestea,chiar aici pe forum am vazut un arc din creanga,de vreo 3 cm in diametru
- florinarnaut
- Constructor de arcuri
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Brasov
Salut!
Arc din creanga nu este cea mai buna obtiune.Lemnul bun pt arc tre sa fie dens,fibros si cu fibra cit mai lunga ,uscat si stabil; aceste calitati nu le gasesti la orce creanga.
Este adevarat ,exista crengi de 3cm diametru bune pt arcuri : corn,singer,dar sint scurte ca lungime si rasucite , e mai greu.
Daca vrei din creanga iti recomand frasin, 5cm in diametru,e cel mai bun pt inceput.
Arc din creanga nu este cea mai buna obtiune.Lemnul bun pt arc tre sa fie dens,fibros si cu fibra cit mai lunga ,uscat si stabil; aceste calitati nu le gasesti la orce creanga.
Este adevarat ,exista crengi de 3cm diametru bune pt arcuri : corn,singer,dar sint scurte ca lungime si rasucite , e mai greu.
Daca vrei din creanga iti recomand frasin, 5cm in diametru,e cel mai bun pt inceput.
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -
- Dalai Lama -
-
- Membru al forumului
multumesc de sfaturi
voi vedea ce reusesc sa gasesc pin primes busteni,apoi poate fac un longbow

voi vedea ce reusesc sa gasesc pin primes busteni,apoi poate fac un longbow
-
- Membru al forumului
azi ma voi duce dupa lemn, revin cu ceva poze,sa-l apreciati
-
- Membru al forumului
Am fost, am luat o creanga de salcam,are 180 cm lungime,cam 3 cm in diametru. E un alt fel de salcam,cu spini lungi, are fibra densa. deja ramane sa ai pun coarda si sa il incerc. Deasemenea am luat si lemn pentur sageti, destul de drept si usor, voi vedea ce iese. De arc adevarat am vorbit cu tatal meu, el pleaca in China,poate gaseste ceva bun peacolo..Juarez wrote:azi ma voi duce dupa lemn, revin cu ceva poze,sa-l apreciati
- florinarnaut
- Constructor de arcuri
- locuiesc in::Brasov
Salut!Juarez wrote:Am fost, am luat o creanga de salcam,are 180 cm lungime,cam 3 cm in diametru. E un alt fel de salcam,cu spini lungi, are fibra densa. deja ramane sa ai pun coarda si sa il incerc.Juarez wrote:azi ma voi duce dupa lemn, revin cu ceva poze,sa-l apreciati
Din ce afirmi nu imi dau seama daca creanga e uscata sau e lemn verde,daca e verde tre sa o lasi sa se usuce!
Nu inteleg ,ai pui coarda,l-ai modelat deja? i-ai dat forma cit de cit?
Apoi daca are 3cm diametru la un capat la celalalt are 2cm;La acest diametru(f. mic)densitatea lemnului va fi o variabila pe lungimea de 1,8m ,nu o constanta ca in cazul folosirii unei bucati de lemn obtinut prin despicarea longitudinala,in patru, a unui trunchi de 250mm in diametru.
Spor la lucru!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -
- Dalai Lama -
-
- Membru al forumului
inca e cam verde, dar e foarte rigida, in sens ca e destul de greu sa o indoi, si ma gandesc sa nu se rupa. diametrul variaza cam la 4-5 mm
e cam verde creanga, voi vedea..
sa o modelez, deasupra focului?
e cam verde creanga, voi vedea..
sa o modelez, deasupra focului?
-
- Membru al forumului
- locuiesc in::tgmures
- judet:mures
- Varsta:34
cel mai bine cred ca ar fi sa te apuci sa citesti pe forum ceva teorie, tutoriale, sa vezi cum si ce au facut altii si apoi sa te apuci sa faci un arc. vei vedea ce mare dif e intre un arc dintro crenguta si un arc lucrat ;)