Diferenta dintre un arc laminat..si unul simplu

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Locked
edybox
Membru al forumului
Membru al forumului
Diferenta dintre un arc laminat..si unul simplu

Post by edybox » 09 Mar 2010, 19:07

Buna ziua/seara ...

Sunt nou pe forum si sunt nou si prin construirea arcurilor...de aceea vreau sa ma documentez cu cate ceva ( vreau si eu sa-mi construiesc unul )

Mi-ar putea spune si mie cineva care este diferenta dintrte un arc LAMINAT si unul simplu,..SIMPLU adica unul facut dintr-o bucata de lemn de vreo 1.70-1.80 m .. nu stiu cred ca se numeste selfbow.. nu stiu sigur :-s :-s :( :( .
Acuma sa va spun ce cred eu..cred ca ala laminat i mai puternic adica se intinde mai cu putere pentru ca sunt lipite mai multe bucati de lemn care si bucata aia e lemn presat..din cate stiu eu..si cred ca are mai multa putere decat un arc dintr-o bucata ( lemn ).. .. imi poate spune cineva cum se face din LAMINAT...doar cateva exemple...adica se cumpara lemn laminat..dinala ca si pentru PARCHET laminat ?? si se lipesc mai multe bucati ,..mai un maner si gata??... nu va bate-ti joc de mine va rog daca am zis o mare prostie dar nu prea stiu:(:(:(.. oricum m-am uitat la alte exemple pe forum dar arata doar cum sunt construite .. nu si intrebarea mea( de pilda ) ce lemn.. de PARCHET L;AMINAT...asta vreau sa spun ca nu vreau sa pun topic-ul asta aiurea aici...n-=am gasit raspunsuri la intrebarile mele pe alte forumuri.. sa imi spuna va rog adinistratorul daca am voie sa pun 2 topic-uri.... ..OARE CARE E MAI USOR DE CONSTRUIT??

MULTUMESC.. si va rog spuneti-mi si mie cate ceva..toata stima

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Brasov

Re: Diferenta dintre un arc laminat..si unul simplu

Post by florinarnaut » 09 Mar 2010, 21:11

edybox wrote: Acuma sa va spun ce cred eu..cred ca ala laminat i mai puternic
Salut!

Nu privesti lucrurile din cel mai potrivit unghi...sint clase total diferite de arcuri ,ca spatiu - timp ,utilizare,tehnica de fabricare..nu l-e poti compara.
Longbow-ul englezesc (nelaminat) obtine forte mult peste 120lbs(60kg/f) ! Nu-i putin lucru pt un lemn simplu.
Alegerea unui tip de arc se bazeaza pe mai multe criterii,forta este doar unul dintre ele si te asigur ca nu e cel mai important.

ps. daca pui mai multe intrebari deodata ve primii doar frinturi..mai bine una si buna..
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 09 Mar 2010, 21:24

salut

ai dreptate am spus eu prost FORTA....m-ai bine ma refer daca poate sa-mi spuna cineva cam care ar fii mai usor de facut..si care o mai bun..LAMINAT.. /..SELFBOW.. eu pot sa-mi fac doar SELFBOW daca asa se numeste ala dintro creanga mai groasa..data coaja jos..lasata la uscat..si dupa aceea cioplit pana ajunge ca un arc... am spus bine...??.. si totusi laminatele se Fac din bucati din alea pentru PARCHET LAMINAT ..???

multumesc de raspuns

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 09 Mar 2010, 21:58

O.K. Etapa 1. tre sa iti procuri lemnul pt arc.Cel mai simplu este o creanga 6-8 cm diametru ,din padure,frasin,salcim,ulm.O lasi la uscat o luna,i dai forma,grosier,mai postezi o poza,si tot asa...
Cit timp se usuca lemnul,iti faci scenarii,cum sa arate,cu fereastra sau nu,reflex sau nu,etc.Apoi ai nevoie de o coarda,tre sa iti procuri materiale adecvate si sa te informezi cum se face;ca sa nu mai vb de sageti-mat. lemnos , virfuri metalice,pene de curcan,confectionat(cumparat) dispozitiv de lipit pene,si nu in ultimul rind o tinta.Asa ca dupa ce iti procuri lemnul pt arc...ai o gramada de treaba pina cind se usuca :)
Bafta!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 10 Mar 2010, 20:24

multumnesc de raspuns Florin.( fast_arrow) .. eu te stiu de FLORIN FILIPAS.. daca nu gresesc.
nu o sa incerc sa devin cel mai bun de la primul arc..ai dreptate.. insa nu stiu un singur lucru..:(( si nimeni nu mi-a spus..

cand tai creanga .. o usc.o luna 2.. apoi o cioplesc. cum sa iasa deci fara coarda pusa sa fie drept arcul?? in pozitie de D inspre burta adica coarda? sau in pozitie de putin D inspre spate ? asta nu stiu si num :)>- i dau seama:( spuneti-mi va rog foarte frumos daca nu va cer prea mult..

toata stima..

multumesc florinarnaut pentru informatiile date..orice informatie/exemplu/idee e bine primita. ms ca mi-ai zis de grosime si celelalte. de la . A la Z. ms mult.. . si mie mi se pare ca sagetile sunt destul de usor de facut..insa inca n-am facut doar dinastea aiurea de joaca fara pene..si varf..pe post de varf am pus asa de JOC un plumb si o mers spre uimirea mea destul de bine..:)):))
multumesc mult toata stima

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 10 Mar 2010, 21:34

Salut!

nu stiu daca am inteles bine intrebarea....dar dupa ce tai o creanga e bine sa o legi de ceva drept....asta e cel mai simplu si mai util pentru inceput....

apoi mai sunt doua variante...

sa dai coaja jos si sa lasi lemnul sa-si ia reflex singur....dar in general merge doar la lemne obtinute prin despicarea unui bustean

sau sa legi lemnul de ceva, iar intre lemn si acel ''ceva'' sa pui niste distantiere, astfel incat lemnul in final sa aibe cat reflex vrei tu.....eventual ii poti pune reflex in capete si deflex la mijloc...faci un arc indian....dar asta e ceva mai complicat, nu-ti recomand pentru inceput....

sper ca ai inteles, daca nu mai intreaba :)
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 10 Mar 2010, 21:55

salut

ionut tu aici vorbesti despre un arc dintro creanga?? adica cand tai creanga sa o lipesc de o teava dreapta sau sa o lipesc de o teava curbata cat vreau eu sa aibe reflexul?? dar asa curbat ca teava o sa ramana si arcul fara coarda pusa???

ms mmmult

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 10 Mar 2010, 22:14

da, o legi de o teava ceva...pentru ca altfel o ia in toate directiile, si dupaia e mult mai greu sa il indrepti

iar daca vrei sa pui reflex la un arc...o poti face cand e vrede, sa il legi de o forma de lemn, pe care ti-o faci inainte, nu de o teava curbata, nu cred ca merge #-o

ma rog, scuze de offtopic....
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 10 Mar 2010, 22:29

ms de cele spuse... deci reflex inseamna.. sa fie pozitiopnat arcul in forma de D intro parte.. reflex deflex.. din cate am inteles. eu.. cand o sa iau creanga aia mai groasa.. o decojesc si apoi tai inelele si duapai o pus langa alt lemn dar putin curba?? sua numia tai si inelele??..

poti sami raspunzi te rog si la intrebarea asta??

eu cand pun creanga ( o lipesc ) langa alta curbata inseamna ca asa o sa raman.. IN FORMA DE D.. nu?? D inspre burta..
scuze daca te plictisesc cu intrebari care ti se part aiurea.. dar chiar nu stiu si deaceea ma informez inainte sa iau TEAPA asa aiurea.. ms mult de raspunsurille date..ms mult...ceau o zii buna.

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 10 Mar 2010, 22:33

inainte sa pun creanga pe un lemn curbat sau pe oo teava dar ai spus ca teava nui buna.. dar na inainte so pun pe ceva ca sa ramana curbata..trebuie sa fie curbata inspre burta?? asta nu inseaman ca isi pierde din putere??... si inainte so pun sa se curbeze pe ceva.. o decojesc?? si o si duc la marimea perfecta pt arc?? sau doar o decojesc??. n-ar fi mai bine daca n-as face cu curbarea aia direct acuma la primula rc.. adica sa leg de ceva ca sa nu se instrambe aiurea.. dar sa leg de ceva drept ca sami ramana drept.. dar inainte sio leg de ceva drept.. trebuie sa decojesc si sa o si cioplesc pna ajunge la dimensiunile arcului? sau doar o decojesc si o pun pe ceva drept9 o leg?? )

ms mult.. raspunde-mi te rog cand ai timp.. scuze de posibilul deranj;)...m ms numa'bine

Locked