arc din inele de butoi de vin ???
-
- Membru al forumului
buna ziua.
Am si eu 4 bucati de lemn din butoaie de vin. adica inelele dar sunt taiate pe jumatate si sunt curbate. As putea sa fac din el un arc?? cineva mi-a spus ca nu crede ca se poate face fiindca lemnul e imbibat in vin si in diferite uleiuri. este adevarat.?
multumesc. si va rog daca se poate. cineva sa ma ajute si pe mine sa-mi spuna daca am sanse sa confectionez un arc din acel lemn.
multumesc si toata stima.
Am si eu 4 bucati de lemn din butoaie de vin. adica inelele dar sunt taiate pe jumatate si sunt curbate. As putea sa fac din el un arc?? cineva mi-a spus ca nu crede ca se poate face fiindca lemnul e imbibat in vin si in diferite uleiuri. este adevarat.?
multumesc. si va rog daca se poate. cineva sa ma ajute si pe mine sa-mi spuna daca am sanse sa confectionez un arc din acel lemn.
multumesc si toata stima.
-
- Membru al forumului
Re: arc din inele de butoi de vin ???
chiar nimeni nu stie??
vreau sa stiu DOAR daca as putea sa fac un arc din acel lemn. sa stiu daca are rost. . nu va ganditi ca nu am si alt lemn. doar ca inca mai trebuie sa stea la uscat cam 2 - 3 saptamani. si inca nu incep.
multumesc. si toata stima edy.
vreau sa stiu DOAR daca as putea sa fac un arc din acel lemn. sa stiu daca are rost. . nu va ganditi ca nu am si alt lemn. doar ca inca mai trebuie sa stea la uscat cam 2 - 3 saptamani. si inca nu incep.
multumesc. si toata stima edy.
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Constanta
- judet:Constanta
- Varsta:17
salut
nu stiu ce sa zic, cat timp au fost folosite in butoi?
nu sunt putrede?
faptul ca au fost imbibate in vin nu cred ca e o problema, doar sa fie acum bine uscate
ce lemn e?
cat de groase sunt scandurile? cum sunt dispuse inelele?
mai bine ai rabdare pana se usca celelalte, daca le redusi din dimensiuni se usca si mai repede, poti face arcul din lemn vrede pana la floor tillering, numa sa il legi de ceva drept dupaia....ce lemne ai la uscat?
nu sunt putrede?
faptul ca au fost imbibate in vin nu cred ca e o problema, doar sa fie acum bine uscate
ce lemn e?
mai bine ai rabdare pana se usca celelalte, daca le redusi din dimensiuni se usca si mai repede, poti face arcul din lemn vrede pana la floor tillering, numa sa il legi de ceva drept dupaia....ce lemne ai la uscat?
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...
-
- Membru al forumului
1. credema ca nu stiu.Neacsu Ionut wrote:salut
nu sunt putrede?
ce lemn e?
2. putrede nu-s. am mai adus o doaga din asta la dimensiunile uni arc insa am facut o prostie si nu am putut sa o folosesc. insa inauntru nu eraputrezita. insa in afara adica cam 5mm inspre inauntru era putrezit.
3. lemn ce e nu stiu. insa i destul de flexibil. acela pe care l-am stricat era flexibil, ar trebui sa fie un lemn bun.
4.aprox 2,5 cm groase. de inele inca nu am vazut. inca nu ma pricep chiar asa bine ca voi

5. lemnul de la uscat e salcam am 2 jumatati mi s-au despicat din greseala. adica l-ma decojit si dupa o luna cam asa s-a despicat. nu stiu de ce. il tineam in garaj. probabil. temperatura. si pentru nca era curatat de coaja si luasem din el cam 1-1,5 cm. aveam planuri ca din el sa fac 1 arc. acuma nu stiu dac voi reusi sa fac 1 din 2 cate am. pentru ca i destul de subtire. are cam 1,5 cm grosime si 2 cm grosime. nu stiu daca o sa-mi reuseasca ceva. dar voi incerca. si pe langa astea am si o bucata de 150 de salcam nedecojit de o luna si jumate. la uscat. mai astept 2 saapt si incep pe ea. insa nu stiu nici cu asta daca e in regula pentru ca si asta are mici despicarile la capete. doar la un capat ies in evidenta despicarile. la celalalt sunt mai mici... voi incerca sa vad ce reusesc.
multumesc ca mi-ati citit mesajul de mai sus.( probabil si pe acesta ) si ca vreti sa ma ajutati. orice raspuns imi e de ajutor. ms mult. si bafta .
toata stima. edy.
-
- Membru al forumului
ms mult de cuvant, ,, doage ,, l-am mai auzit, dar n-am avut habar.maestro wrote:salut! se numesc doage nu inelepe vremuri copii de tarani faceau schiuri asa ca poate reusesti sa faci si tu arcuri din ele ;)
in fiecare zi invatam ceva. ;).
toata stima. . ms
-
- Membru al forumului
voi incerca. sa vedem ce iese. ms de raspuns.fast_arrow wrote:Salut!
Daca poti aduce lemnul la un inel de crestere de pe spate ar trebui sa poti face un arc din lemn. Bafta!
numa ' bine.
-
- Membru al forumului
- locuiesc in::ploiesti
- judet:prahova
- Varsta:33
arc "alcolic" 

-
- Membru al forumului
maestro wrote:butoaiele de vin se fac din stejar iar cele de rachiu din dud ,asta in mod normal dar nu neaparat . incearca si vezi tu ce iasa .sa nu te superi pe mine edy eu sunt glumet din fire dar gandul de a face arc din doage ma face sa rad de unul singur . imi imaginez un arc "alcolic" care trimite sageata in zig zagoare de acolo vine paradoxul sagetii ?
![]()
ps nu sunt rautacios dar nu ma m putut abtine. oricum daca ai nevoie de informatii concrete iti stau la dispozitie
salut!
tare faza

am sa incerc sa fac si din doage. si daca chiar o sa fie alcoolic. mai astept si ma pun pe cele 3 bucati de salcam..;);)
imi place ca le ai cu glumele .

tare. toata stima. si ms de raspuns.;)
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
- locuiesc in::Constanta
- judet:Constanta
- Varsta:17
si dudul si stejarul ar trebui sa fie ok, dar vezi cum stai cu inelele
hai sa iti explic putin cum se pregateste un lemn de arc....iti zic din start ca nu exista o metoda unica pe care sa o foloseasa toti....in functie de experienta si ''curaj'' fiecare procedeaza cum crede de cuviinta
...unii tin lemnul 5ani, altii mai mult, altii 2 luni...important e sa ajungi la arc ;)
-tai lemnul
-il despici in doua(4, 8 dupa caz)
-dai coaja jos
-dai cu aracet pe capete sa nu crape
-lasi undeva intr-un loc aerisit, fara umezeala, dar nici in soare
astfel nu-ti mai crapa si isi ia uneori si reflex destul de uniform(mai ales daca ii lasi scoarta)
dimensiunile pe care le.ai zis sunt cam mici, dar a sa-ti faci mana sunt ok
vezi ca la salcam lemnul alb de la exterior trebuie dat jos, ai grija sa-ti ramana destul material....
spor
hai sa iti explic putin cum se pregateste un lemn de arc....iti zic din start ca nu exista o metoda unica pe care sa o foloseasa toti....in functie de experienta si ''curaj'' fiecare procedeaza cum crede de cuviinta

-tai lemnul
-dai coaja jos
astfel nu-ti mai crapa si isi ia uneori si reflex destul de uniform(mai ales daca ii lasi scoarta)
vezi ca la salcam lemnul alb de la exterior trebuie dat jos, ai grija sa-ti ramana destul material....
spor
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...
-
- Membru al forumului
Neacsu Ionut wrote:si dudul si stejarul ar trebui sa fie ok, dar vezi cum stai cu inelele
hai sa iti explic putin cum se pregateste un lemn de arc....iti zic din start ca nu exista o metoda unica pe care sa o foloseasa toti....in functie de experienta si ''curaj'' fiecare procedeaza cum crede de cuviinta...unii tin lemnul 5ani, altii mai mult, altii 2 luni...important e sa ajungi la arc ;)
-tai lemnul
-dai coaja jos
spor
iti multumesc foarte mult de indicatile care mi le-ai dat.
MS mult. toata stima.