Taria arcului

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Arpad
Membru al forumului
Membru al forumului
Posts: 17
Joined: 03 Aug 2013, 11:41
Am un arc: da
Construit de mine: nu
locuiesc in:: Sibiu
judet: sibiu
Varsta: 40

Re: Taria arcului

Post by Arpad » 02 Mar 2016, 14:14

Cu 19livre am vazut trageri extrem de precise la 65m. Cu bolta mare dar precise.

User avatar
Mugurbb
Membru al forumului
Membru al forumului
Posts: 660
Joined: 07 Jan 2009, 13:36
Am un arc: da
Construit de mine: nu
locuiesc in:: Cluj-Napoca
judet: Cluj
Varsta: 37
Contact:

Re: Taria arcului

Post by Mugurbb » 02 Mar 2016, 14:44

Olimpicii nu trag cu arcuri puternice fiindca trebuie sa fie precisi de la prima pana la ultima sageata. Adica cateva sute (mii) de sageti in decurs de cateva zile.
Arcurile puternice se preteaza la vanatoarea de animale mari din motive evidente. Un arc puternic mai are cateva avantaje utile in concursuri 3d sau field, dar in rest nu se justifica.

Ca sa incepi cu un arc puternic, e o greseala (din punctul meu de vedere si al altora care sunt mai in masura ca mine sa exprime pareri). Va spun asta din proprie experienta. E (foarte) greu sa corectezi o postura gresita invatata datorita unui arc prea puternic.

Dupa parerea mea trebuie inceput cu un arc pe care il simti comod si dupa primele 50 de sageti trase. Cand ai invatat sa-l stapanesti si incepi sa pricepi cu ce se mananca tirul cu arcul, poti alege in cunostinta de cauza un arc care ti se potriveste ca putere, model si... aspect :)

Daca nu te distrezi cand tragi cu arcul nu prea merita sa o faci.

Mugur
Silence is golden and Duct Tape is silver.

User avatar
domide
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Posts: 1288
Joined: 05 Feb 2010, 15:25
Am un arc: da
Construit de mine: da
locuiesc in:: Deva H
judet: Hunedoara
Varsta: 40

Re: Taria arcului

Post by domide » 02 Mar 2016, 21:09

livium1966 wrote:Buna seara,
Astazi am intrat in posesia arcului comandat si sper sa intru si in randul arcasilor. Din pacate in zona mea de domiciliu nu exista un club de arcasi si nu cunosc pe nimeni care sa aiba asa ceva si sa fi putut incerca diferite tipuri de arcuri (ca si tarie), inainte de achizitie. Mi-am cumparat un recurv Sebastien Flute Optimo + cu crosa de 24" si brate de 70"/40lbs, eu avand 1,83 m inaltime si 87 kg greutate. Teoretic cred ca ar trebui sa fie bun, dar astazi cand am pus mana pe el prima data, mi s-a parut foarte greu de tras. Aproape ca nu pot sa-l intind la elongatia maxima. Credeti ca ar trebui sa schimb bratele, sau exersand mai mult o sa ma obisnuiesc si o sa mi se para OK. Dumneavoastra ce putere de arc mi-ati recomanda. Multumesc. Scuze ...dar cred ca am postat acest mesaj si in alta parte. Se poate sterge de acolo. Apreciez ca aici ii este locul.
Am citit si postarile ulterioare, si nu am vazut un raspuns direct intrebarilor tale, dar in general sunt valabile, si sunt de acord cu parerea ca este bune sa inveti pe un arc mai slab.
Referitor la "masurile" tale, un arc de 40lbs mi se pare rezonabil, si usor de folosit de tine. Poate ca in timp, odata cu deprinderea tehnicii de tragere, iti va parea mai confortabil.

Succes!
"Prietenia este incercarea prin care se masoara un om" - Oscar Wilde

[unitatea de masura este numarul acelora care iti trec pragul]

Post Reply