Cumpar arc

Anunturi de tot felul....
Post Reply
lochness
Vizitator
Vizitator
Posts: 1
Joined: 01 Sep 2015, 13:09
Am un arc: nu
Construit de mine: nu
locuiesc in:: Baia Mare
judet: Maramures
Varsta: 38

Cumpar arc

Post by lochness » 30 Nov 2016, 15:53

Va salut,
as vrea sa cumpar un arc customizat pentru mine, deci scriu aici in speranta ca exista vreun mester care ma poate ajuta.
Sunt absolut nou in domeniu, acesta ar fi primul meu arc. As prefera un take down recurve, insa nu mi-ar displace nici unul traditional.
Va stau la dispozitie cu orice informatie aveti nevoie, daca este cineva interesat, rog oferte aici sau pe privat.
Multumesc frumos.

User avatar
domide
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Posts: 1292
Joined: 05 Feb 2010, 15:25
Am un arc: da
Construit de mine: da
locuiesc in:: Deva H
judet: Hunedoara
Varsta: 40

Re: Cumpar arc

Post by domide » 07 Dec 2016, 22:39

Salut,

Arcuri pe comanda sunt mai greu de facut. Ma refer in special la take-down. Un arc laminat cu fibra, deasemenea se face mai greu la o anumita putere ceruta. Ma refer strict la "mesterii" de arcuri, cei care fac un arc sau doua pe an. Este vorba in special de materiale, daca doresti ceva anume, si apoi taria arcului nu iese "la comanda".

Daca doresti un arc construit dupa anume specificatii, poti apela la un constructor din Suceava, dl. Hunca - Carpathian Traditional Archery are si pagina de FB.

Arcuri de calitate germana, personalizate, poti gasi si la Bearpaw Romania - Alin Andreica de la Cluj.

Cei de mai sus, au anumite modele de arcuri, iti alegi puterea, specifici cu ce mana tragi (mana care tine arcul), si daca doresti materiale diferite din oferta lor.

Succes!
"Prietenia este incercarea prin care se masoara un om" - Oscar Wilde

[unitatea de masura este numarul acelora care iti trec pragul]

porolissum
Membru al forumului
Membru al forumului
Posts: 33
Joined: 22 Jul 2016, 20:59
Am un arc: da
Construit de mine: nu
locuiesc in:: Zalau
judet: Salaj
Varsta: 60

Re: Cumpar arc

Post by porolissum » 10 Dec 2016, 19:12

Daca esti nou in acest sport e mai bine sa pornesti cu un arc recurve takedown de serie, de o putere mai mica, pana inveti sa tragi corect. Si pe masura ce devii tot mai antrenat poti sa-ti procuri pe aceasi crosa si lame mai tari (pana la o limita a crosei, fireste). Daca n-o iei asa, usurel si cu incetul, te chinui fara rost si cu cheltuieli in plus. Crede-ma, ca ti-o spun din experienta. Acum 3 ani si eu am inceput de capul meu, "dupa ureche", ca n-am avut pe nimeni sa-mi dea un sfat, o indrumare, chiar daca am citit totul pe net si am bajbait vre-o 5-6 luni (si cheltuit cateva sute de lei in plus) pana am gasit un partener de antrenament, mai experimentat, care m-a adus pe calea cea dreapta. Bow builderii de regula construiesc arcuri dintr-o singura bucata si sunt foarte atenti la detaliile estetice si de personalizare. Apelezi la ei cand deja ai destula experienta ca sa stii exact ce vrei, pt. ca si pretul unui asemenea arc e pe masura efortului depus. In fine, ti-am dat doar un sfat. Sa auzim de bine.

Post Reply