Multumesc tuturor pt sfaturile de pe pm. multumesc pt postarea pozelor
Va rog sa va uitati la poze, si sa va exprimati parerile
Date:
- nu dispun de utilajele pt a le taia. Pot gasi insa fie la munte, unde am casa, la vreun tamplar, fie la un amic care face viori, si are un circular special foarte precis si fin. Am un plan eu in cap sa-l conving sa faca arcuri la un moment dat, ca el ca mester e super priceput, face niste viori....
- nu am inca indemanarea personala de a face ceva valoros din tisa. Daca lemnele sunt cat de cat bune, as dori sincer ca ele sa fie un prilej de bucurie pt mai multi si sa se foloseasca la maximum (avand si eu o parte din ea, bineinteles

). Adica in functie de ce se va discuta pe topic, fie le aduc la o intalnire unde sa se prelucreze in grup, fie voi da lemn contra ceva.
Adica nu are rost de pilda sa schimb piesa de tisa contra arc tisa si tot asa x 2 sau x 3, o sa ma multumesc cu unul de tisa, iar la restul o sa iau ceva in schimb ce va fi convenabil pt ambele parti (arc de alt lemn eventual, sageti, ce o fi, om vedea, intai sa vedem daca lemnul e bun)
Intrebari:
- ce se poate face din lemnele astea? Imi dau seama ca nu sunt f drepte, nici f lungi 2 din ele.
- ar putea iesi de pilda 2 arcuri dintr-un lemn? (mai ales din alea lungi?)
- care ar fi solutiile secundare? din lemnele mai scurte. shortbow sau? Ar merge de pilda un longbow din 2 bucati, un takedown cum am vazut parca la Anassazy? cu cele 2 bucati bagate intr-o teava la mijloc. Alte optiuni?