Cu ceva vreme in urma s-a intamplat o minunatie.
Pe la noi prin batatura e la moda sa ai (pe langa insemnele oficiale, regulamentare) tot felul de insigne, steme, patch-uri, monezi, "breloace" ori "treicouri" personalizate in fel si chip. Suflet de vioara ce sunt, am pus umarul si am dat cateva idei care au prins la public. Prilej cu care am deslusit cate ceva din Photohhop-ul cel innegurat si CorelDraw-ul cel intortocheat ca un smoc de calti. In ultima vreme m-am mai jucat cu niste "diplomioare" iar feed-back-ul mi-a dat curaj.
Intr-o zi mi-a rasarit gandul ca noi, Beretele Verzi, meritam si un semn care sa ne reprezinte, ca o adunatura independenta ce ne aflam, cu ierarhie si reguli proprii. O stema sa ne ingenuncheze, un imn sa ne imbarbateze, un loc sa-l numim ACASA. La stema m-am inhamat eu. Cu imnul e mai complicat, iar ACASA am vrea sa fie peste tot. Restul e CAN-CAN...
Minunatia este ca imediat ce am terminat sigla, am vazut ca si camarazii hunedoreni au fost manati de acelasi gand. Iar eu nu prea cred in coincidente. Ma rog, sunt altii care cred, deci am refuzat sa postez opera tocmai ca sa nu interpreteze in sensul Ce face omul, face si maimuta. Nu ca eventuala tendinta ar fi de condamnat, insa am un orgoliu greu de strunit. In sfarsit, s-au facut presiuni care tind sa degenereze, asadar poftescu-va!

Cele bune!