arc de 40 kgf
-
- Membru al forumului
salutare la toti arcasi
as vrea sa mi fac si eu un arc de 40-45 kgf si va rog sa mi spune ti si mie ce lemn ar fi mai bun si ceva dimensiuni daca se poate salutare
as vrea sa mi fac si eu un arc de 40-45 kgf si va rog sa mi spune ti si mie ce lemn ar fi mai bun si ceva dimensiuni daca se poate salutare
-
- Membru al forumului
Re: arc de 40 kgf
salut !
pai am unul de salcam si are in jur de 30kgf as vrea unul mai puternic
salutare
pai am unul de salcam si are in jur de 30kgf as vrea unul mai puternic

-
- Membru al forumului
pai nu mai gasesc cablul la tel sa vad cum o sa pun si niste poze
si alt lemn poate mai bun decat salcamul care ar fii ca am padure aproape de mine
?
si alt lemn poate mai bun decat salcamul care ar fii ca am padure aproape de mine

- anasazzy
- Constructor de arcuri
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::bucuresti
- judet:----
- Varsta:43
-
- Membru al forumului
alunul ce parere aveti credeti ca rezista la 40-45 kgf?
salut!
salut!
-
- Membru al forumului
salut!
da am mai tras cu unul care are in jur de 30 kgf si ms pt sfat acu sa vad daca pot sa fac rost de ulm sau frasin
salutare
da am mai tras cu unul care are in jur de 30 kgf si ms pt sfat acu sa vad daca pot sa fac rost de ulm sau frasin
salutare
- Pisic
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.
-
- Membru al forumului
salut ...ulmul, frasinul merge si el, am vazut odata si un arc din salcam facut de cineva pe un forum...era foarte puternic...numai ca la salcam e un pic mai problematic...trebuie atentie mare la tillering...salcamul nu prea te iarta daca ai gresit...alunul nu cred ca merge ....daca alegi frasin, tre sa gasesti o bucata de lemn, fara nici cel mai mic nod, sa fie uscat bine-inteles, iar daca bagi o bucatica in apa, sa se scufunde aproape de tot ....foarte important e design-ul arcului, va trebui sa fie mai lung si mai lat decat un arc de 20kg de ex.si sa ai grija ce forma va avea burta arcului in final...asta depinde mult de co forma va avea si spatele arcului...daca bucata de lemn e prea curbata pe spate, etc....astea sunt lucruri foarte importante, care fac diferenta...
-
- Membru al forumului
Am zis ca e mai problematic, nu ca nu se poate....adica tine de pricepere , exact cum ai zis....de asemeni am scris ca am vazut arc din salcam undeva la 80lbs daca imi aduc bine aminte...era facut un pic diferit, in ceea ce priveste forma lui...era un long bow , si era lasat cu burta plata, nu rotunda cum e la long bow...acuma fiecare poate sa incerce cu ce vrea sa faca un arc....eu doar ziceam ca e un pic mai greu....poate nu am gasit cea mai buna formula de exprimare...iar in ce priveste chestia aia cu coaja...eu unu is patit...poate oi fi avut eu ghinion...de atunci nu prea mai risc sa dau coaja jos..asta e...patitu sufla si-n iaurt....erau niste bucati de frasin, despicate deja, nu erau foarte late sa zic asa....si am dat coaja jos..a doua zi erau crapate...si nu le-am tinut in soare , ci la umbra...asa ca fiecare cum crede...
-
- Membru al forumului
salut baieti
aici e o mica chestiune ;)
De ce apar crapaturile? Fiindca intr-o zona viteza de eliminare a apei este foarte mare intr-un timp scurt....
dupa parerea mea conteaza mult daca busteanul dupa ce l-ai taiat l-ai si DESPICAT. Suprafata prin care elimina apa e mult mai mare asa ca posibilitatea de aparitie a crapaturilor e mai mica. Si difera enorm si soiul de lemn.. Am taiat o bucatica de corn si dupa 15 min!!!!!!! aparusera deja niste crapaturi mici.. si lemnul de prun iarasi e foarte greu de uscat, foarte repede crapa.
Oricum am face pentru siguranta maxima capetele se sigilieaza/lipesc cu clei, vopsea, grasime, etc.. orice ca sa nu se elimine rapid apa si daca lemnul il si despicam cu atat mai bine.
Si da, am fost uimit sa vad ce reflex capata bucatile despicate prin uscare in numai cateva zile.
Putem face un test chiar la intalnirea din iulie. Taiem 2 bucati din acelasi copac si o bucata o decojim si despicam, si o bucata o lasam asa cum e. In 2 zile o sa se vada diferenta cred eu...
Si chiar sunt curios, daca cumva uit v-as ruga sa imi aduceti aminte sa facem asta...
andrei
aici e o mica chestiune ;)
De ce apar crapaturile? Fiindca intr-o zona viteza de eliminare a apei este foarte mare intr-un timp scurt....
dupa parerea mea conteaza mult daca busteanul dupa ce l-ai taiat l-ai si DESPICAT. Suprafata prin care elimina apa e mult mai mare asa ca posibilitatea de aparitie a crapaturilor e mai mica. Si difera enorm si soiul de lemn.. Am taiat o bucatica de corn si dupa 15 min!!!!!!! aparusera deja niste crapaturi mici.. si lemnul de prun iarasi e foarte greu de uscat, foarte repede crapa.
Oricum am face pentru siguranta maxima capetele se sigilieaza/lipesc cu clei, vopsea, grasime, etc.. orice ca sa nu se elimine rapid apa si daca lemnul il si despicam cu atat mai bine.
Si da, am fost uimit sa vad ce reflex capata bucatile despicate prin uscare in numai cateva zile.
Putem face un test chiar la intalnirea din iulie. Taiem 2 bucati din acelasi copac si o bucata o decojim si despicam, si o bucata o lasam asa cum e. In 2 zile o sa se vada diferenta cred eu...
Si chiar sunt curios, daca cumva uit v-as ruga sa imi aduceti aminte sa facem asta...
andrei