Va salut,
Am fost de curand in Decatlon sa caut o bicicleta pentru fiul meu si am vazut expuse cateva modele de arcuri. Mi-am adus aminte de copilarie si am plecat din magazin cu un arc recurve Geologic-Initech de 22# in loc de bicicleta dupa care venisem (nu sunt denaturat, baiatul meu si-a primit totusi cadoul) ......Iar de atunci am devenit dependent de sportul asta (de fapt, pe masura ce invat mai multe, incep sa cred ca e mai mult o forma de arta decat un sport...).
Am o intrebare pentru cei mai experimentati: Unde gasesc si eu o clasificare a tuturor tipurilor de arcuri? Aud vorbindu-se despre arcuri longbow,Recurve, Compound, compozit (o fi tot aia? ), Flat, Holmegard, din tendoane etc. ... Despre unele mi-am facut o idee, dar as vrea sa ma documentez dintr-o sursa de incredere...
Va multumesc mult!
Clasificare arcuri
- cristiflorin
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::cluj
- judet:Cluj
- Varsta:31
Re: Clasificare arcuri
Arcurile pot fi clasificate plecind de la distinctia modern-traditional.
Ai astfel la categoria arcurilor moderne
1.arcurile olimpice de tir sportiv (recurve),
2.compound, (sportiv,agrement, dar totodata cel mai folosit la vinatoare )
3.o serie intreaga de arcuri laminate, recurve sau nu, demontabile sau nu, dintr-o singura bucata sau laminate, construite din materiale care includ, pe linga lemn si fibre sintetice, si adezivi moderni, rasini... (), care sunt inspirate din arcul traditional flatbow sau longbow (sau altele), dar le putem numi moderne si din cauza tehnologiei folosite la constructie
La categoria arcurilor traditionale (dupa criteriul formei, lasind la o parte tehnologia si materialele folosite) intra toate arcurile posibile folosite de-a lungul istoriei, (evident, mai putin olimpicul si compoundul).
Unii se refera la arcurile traditionale construite fara fibre sintetice cu sintagma de arcuri ,,primitive''. Acestea din urma pot fi si ele clasificate in functie de forma si materialele folosite, daca presupun folosirea altor materiale decit lemnul, numarul de piese din care sunt alcatuite, samd .
Ai astfel la categoria arcurilor moderne
1.arcurile olimpice de tir sportiv (recurve),
2.compound, (sportiv,agrement, dar totodata cel mai folosit la vinatoare )
3.o serie intreaga de arcuri laminate, recurve sau nu, demontabile sau nu, dintr-o singura bucata sau laminate, construite din materiale care includ, pe linga lemn si fibre sintetice, si adezivi moderni, rasini... (), care sunt inspirate din arcul traditional flatbow sau longbow (sau altele), dar le putem numi moderne si din cauza tehnologiei folosite la constructie
La categoria arcurilor traditionale (dupa criteriul formei, lasind la o parte tehnologia si materialele folosite) intra toate arcurile posibile folosite de-a lungul istoriei, (evident, mai putin olimpicul si compoundul).
Unii se refera la arcurile traditionale construite fara fibre sintetice cu sintagma de arcuri ,,primitive''. Acestea din urma pot fi si ele clasificate in functie de forma si materialele folosite, daca presupun folosirea altor materiale decit lemnul, numarul de piese din care sunt alcatuite, samd .
-
- Membru al forumului
Re: Clasificare arcuri
wikipedia...
acolo am gasit o expunere cat de cat cuprinzatoare, si istorie a arcurilor si multe informatii despre caracteristicile fiecarui tip de arc intr-un singur loc.
acolo am gasit o expunere cat de cat cuprinzatoare, si istorie a arcurilor si multe informatii despre caracteristicile fiecarui tip de arc intr-un singur loc.