da, e adevarat ce spui tu, din cate am auzit furtunul de pompieri este cel mai bun, plus ca e foarte usor de folosit. dar din cate am inteles din ce a scris stimatul nostru coleg crirus, el nu va folosi tehnica furtunului de pompieri, cred ca doar va presa partea de sus a matritei pe partea de jos, cu laminatele la mijloc. daca e asa, se va chinui un pic pana sa ii iasa laminatele alea presate si lipite ca lumea. nu as vrea sa vad ca nu ii reuseste arcul din cauza ca nu s-au lipit fasiile destul de bine. eu ii urez succes in continuare ;) sper sa iasa un arc marfa!florinarnaut wrote:Salut!
S-a dovedit ca functioneaza si folosirea "camerei de bicicleta" ; parerea mea e ca furtunul de "pompier" e sfint! Actiunea lui de presare este mult mai uniform distribuita si constanta (fara sa mai spunem ca poti controla forta de apasare!!!) pe fiecare mm patrat .Cel putin elimini un factor . ATENTIE! ORCE EROARE fie legata de presare, de omogenizarea rasinii,de calitatea fisiilor-lemn+prelucrare,etc duce la aparitia ...esecului.
Bafta!
Arc takedown laminat
-
- Membru al forumului
- Pisic
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
Re: Arc takedown laminat
poti pune o fasie de polistiren subtire pe toata partea de sus,altfel nu preseaza prea bine
succesuri
succesuri

' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.
-
- Membru al forumului
NU te complica ....mai baga niste lemne de alea din 5 in 5 cm si leaga cu camera de bicicleta sau de masina......e mult mai bine decat cum vrei tu sa faci acolo....
-
- Membru al forumului
Bun, revin cu updates.
In ultima perioada nu am mai apucat sa umblu dupa materiale, racelile de tomna la kizi m-au tinut blocat.
Mai am putin si nevasta-mea o sa banuiasca ca am ceva amantica la Praktiker, ca ma duc si nu mai vin, da am gasit in final si mecanismu de prins bratele de maner.
In ultima perioada nu am mai apucat sa umblu dupa materiale, racelile de tomna la kizi m-au tinut blocat.
Mai am putin si nevasta-mea o sa banuiasca ca am ceva amantica la Praktiker, ca ma duc si nu mai vin, da am gasit in final si mecanismu de prins bratele de maner.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
- Membru al forumului
Azi am lipit benzile de protectie pe laminate de fibra si am aliniat toate laminatele care urmeaza sa fie lipite.
Am gaurit unde vine prins in maner, e mult mai usor de manuit tot manunchiul asa.
Am gaurit unde vine prins in maner, e mult mai usor de manuit tot manunchiul asa.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
- Membru al forumului
cred ca era mai bine sa nu montezi inca stifturile de centrare in maner.cea mai mica eroare la practicarea gaurilor in brate,iti va crea probleme la alinierea lor.cel mai bine era sa realizezi mai iatai bratele si dupa prinderea lor pe maner si aliniere,sa practici gaurile de ghidare in acelasi timp si in brate si in maner.bafta si spor la treaba.
virgil
virgil
-
- Membru al forumului
nu este vorba despre o singura gaura, ci de doua:cea din brat si cea din maner,care trebuie sa corespunda perfect,atat ca pozitie,cat si ca directie,amandoua dificil de realizat,cu precizie,separat,cu o bormasina de mana.toate dificultatile dispar,daca se dau amandoua gairile odata,dupa montarea corecta abratelor.urmeaza implantarea stifturilor in gaurile din maner,dupa demontarea prealabila abratelor.astfel,la fiecare montare ulterioara a lor,vor avea exact aceeasi pozitie.de fapt,asta este tehnologia corecta de ,montare a stifturilor de centrare la orice utilaj.
cu bine
virgil
cu bine
virgil
-
- Membru al forumului
virgiliudv wrote:nu este vorba despre o singura gaura, ci de doua:cea din brat si cea din maner,care trebuie sa corespunda perfect,atat ca pozitie,cat si ca directie,amandoua dificil de realizat,cu precizie,separat,cu o bormasina de mana.toate dificultatile dispar,daca se dau amandoua gairile odata,dupa montarea corecta abratelor.urmeaza implantarea stifturilor in gaurile din maner,dupa demontarea prealabila abratelor.astfel,la fiecare montare ulterioara a lor,vor avea exact aceeasi pozitie.de fapt,asta este tehnologia corecta de ,montare a stifturilor de centrare la orice utilaj.
cu bine
virgil
Deocamdata nu am dat gaura in brat pentru stiftul de ghidaj. Trebuie sa treaca prin brat gaura aia?
Sugestia ta e sa fi dat gaura prin brat in maner?
Eu credeam ca e ascunsa in brat nu trecuta prin el.
Oricum, va trebui sa caut niste idei cum se aliniaza bratele inainte de a da gaura aia pentru stift.
La o adica, as putea renunta la gaura din maner, e mica de 5, si sa fac alta in cm mai incolo, am unde.
-
- Membru al forumului
Update: Nu mi-a placut matrita convexa, din cauza ca scosesem o bucata din ea unde urma sa vina partea groasa a bratului cand planuiam sa fac matrita cu capac si nu era destul de dreapta.
Am luat capacul si am refacut matrita, concava de data asta.
Un alt aspect a fost distanta intre margine si cuiele pentru gume, mult prea mare pentru camera de bicicleta, am rupt vreo 5 inele (late de 3-4mm) incercand sa le intind de pe o parte pe alta... daca le taiam mai late, nici nu le puteam intinde destul, fara brat pus pe matrita.
Asa ca am pus cuiele pe matrita noua la distanta de 2 cm de margine, inelul tre sa se intinda acum 2+5+2=9 cm fata de inainte aproape 15cm.
Incercati sa taiati inelele cu foarfeca lunga, dintr-o data, sa nu faca colturi taietura ca cedeaza pe acolo. Inele de 5-6 mm latime sunt ok. Am mai observat ca daca le incalzesc inainte prin intinderi repetate sunt mult mai usor de pus pe cuie, sunt mai flexibile. Cred ca dupa ce se raceste cauciucul strange si mai tare.
Am luat capacul si am refacut matrita, concava de data asta.
Un alt aspect a fost distanta intre margine si cuiele pentru gume, mult prea mare pentru camera de bicicleta, am rupt vreo 5 inele (late de 3-4mm) incercand sa le intind de pe o parte pe alta... daca le taiam mai late, nici nu le puteam intinde destul, fara brat pus pe matrita.
Asa ca am pus cuiele pe matrita noua la distanta de 2 cm de margine, inelul tre sa se intinda acum 2+5+2=9 cm fata de inainte aproape 15cm.
Incercati sa taiati inelele cu foarfeca lunga, dintr-o data, sa nu faca colturi taietura ca cedeaza pe acolo. Inele de 5-6 mm latime sunt ok. Am mai observat ca daca le incalzesc inainte prin intinderi repetate sunt mult mai usor de pus pe cuie, sunt mai flexibile. Cred ca dupa ce se raceste cauciucul strange si mai tare.
- Pisic
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
nu stiu daca inelele alea de guma preseaza ok,cred ca mai bine faceai un cablu lung din camera (o taiai in spirala,lat de vreo 3 cm) si o puneai in zig zag prinse sub cuiele alea
spor in continuare
spor in continuare
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.