arc lat

Munca mea.......
Post Reply
rotariu nicolae
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::dumbraveni sibiu
salut

Post by rotariu nicolae » 27 Dec 2009, 16:03

salut de mult nu am mai postat nimic pe forum ,astazi am hotarit sa va arat ultimul meu arc ,arc lat din salcim are 182cm lungime si apr 70lbs.la 27''intindere mai mult nu pot eu intinde si nici nu vreau arcul merge bine l-am testat ieri ,imprima sagetii oviteza buna si are si forta destul de mare nu am tras la distanta inca nu am avut unde fiindca sa topit zapada si este noroi pe cimp.mai trebuie finisat si lacuit ,cred dupa mine ca este un arc bun.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: salut

Post by akila » 27 Dec 2009, 17:00

Bravo.....il citez pe florin...."voi nu va mai opriti din construit"??? :d ....tiller excelent....poate ar fi fain daca i-ai pune si ceva piele la maner, sa fie asa o pata de culoare...in rest...excelent...bravo.. =D>

rotariu nicolae
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Re: salut

Post by rotariu nicolae » 27 Dec 2009, 17:46

multumesc pentru aprecieri ,o sa-i pun si putina piele la miner dar deocamdata nu am gasit ceva potrivit

rotariu nicolae
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

arc lat

Post by rotariu nicolae » 29 Dec 2009, 16:19

salut !ieri am reusit sa finisez noul meu arc am pus niste piele la miner ,dupa cum spunea akila arata mai bine cu piele .mie nu-mi plac prea impopotonate (impodobite) sau pictate.cit mai simple, bine finisate si puternice .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

rotariu nicolae
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Re: arc lat

Post by rotariu nicolae » 29 Dec 2009, 18:01

multumesc florine !o sa incerc sa-l mai retusez, mi-e frica sa nu-i scada forta si asa este mai slab decit am vrut initial dar sii cum e lucru de mina nu iasa perfect .eu l-asi fi vrut undeva la80lbs dar ma multumesc si cu 70si ceva.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 29 Dec 2009, 19:03

Salut...intr-adevar s-a mai schimbat putin aspectul datorita pielei la maner...e frumos....poti sa ne spui ceva dimensiuni ale bratelor?..cam ce latime au in punctul cel mai lat? la iesirea din fade-uri de ex....asta daca nu e secret bine-inteles... :d ...

rotariu nicolae
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by rotariu nicolae » 29 Dec 2009, 21:41

salut latimea maxima este de 4,5cm si minima 0,7cm la nok lungime 182cm grosimea maxima la 10cm de la miner 12mm grosimea este constanta pe aproape toata lungimea bratelor de la miner la nok.nu am nimic secret si imi face placere sa impartasesc si altora din putinele mele cunostinte acumulate prin practica mai mult decit din teorie.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 29 Dec 2009, 23:37

Multam pentru raspuns....din poze nu prea imi dadeam seama cat e.....pentru salcam cred ca ai putea merge pe 3,5 cm latime lejer la lungimea aia.....4,5 am folosit la frasin... ;) ....la urmatorul de-acuma....

rotariu nicolae
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by rotariu nicolae » 30 Dec 2009, 12:06

salut ! din experimentele mele am constatat ca facindu-l mai lat si mai subtire are elasticitate mai mare . am facut acum o luna un arc din acelasi salcim ingust 3cm grosime apr. 2cm sectiune ovala si la o intindere de 29"s-a rupt si a fost si prea rigid .

rotariu nicolae
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by rotariu nicolae » 30 Dec 2009, 20:15

pun niste poze cu longbow-ul rupt de fapt o bucata din el

Post Reply