Longbow laminat

Aici sunt pastrate arcurile mai deosebite construite de membrii forumului...
Locked

Se va rupe arcul lui Eduard?

da, se va rupe
1
11%
nu, nu se va rupe
8
89%
nu se va putea intinde
0
No votes

Total votes: 9

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: longbow laminat

Post by eduardbilanin » 12 Feb 2008, 22:46

Salut,

Astazi am lucrat cam toata ziua pentru a efectua delaminarea si reparatia fade-outului si la celalalt brat,caci ori fac o treaba ca lumea ori nu o mai fac.Nu puteam sa las bratul celalalt asa cum era desi nu s-a rupt la incercarea lui individuala de elongatie.Nu ar fi lucrat in tandem caci la unul ar fi fost fibra veche de .040" si transparenta pe deasupra,iar la celelalt ar fi fost fibra de.050 si neagra de o calitate net superioara.Acum,avind in vedere ca voi folosi pentru burta un laminat de bambus+un laminat de ulm+o fibra de .050#,sunt curios cit va creste inapoi greutatea de tragere a arcului.Miine voi pune poze cu starea in care se gaseste arcul in momentul de fata.

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 13 Feb 2008, 18:11

Salut.

Asa cum am promis revin cu pozele rectificarii fade-outurilor ambelor brate,si implicit a delaminarii mecanice a acestora pina la laminatul ultim de linga centrul arcului.

In poza de jos se poate vedea fade-outul bratului din dreapta (bratul cu problema la care s-a produs hinge-ul),asa cum ar fi trebuit sa fie de la inceput,o greseala pe care o voi tine minte cu siguranta :lol:

Image

In pozele urmatoare se poate vedea inceputul delaminarii pe care l-am facut:atentie MANUAL cu raspilul si smirghelul,ca sa ma autopedepsesc si sa nu mai uit pe viitor un lucru asa elementar ca panta de fade-out :mrgreen:

Image

Image

Apoi 7 ore mai tirziu ,se poate vedea munca in plus pe care am facut-o caci am luat de bun un lucru facut de altcineva :evil:

Image

Image

Image

scorillo
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by scorillo » 13 Feb 2008, 23:37

Pare ok ce ai facut, oricum sunt convins ca e cea mai buna solutie.

Imi permit sa imi dau si eu parerea, desi n-am experienta practica.

Cred ca ar fi bine sa folosesti lame de cater ca sa rasuiesti fin si drept portiunea de fadeout pana cand trecerea de la limba la fade out nu se simte la pipait.

Daca limba a mai subtire imediat dupa fade out decat in rest e o mare problema, deci cred ca ar trebui sa trasesi cate o liniuta din 5 in 5 mm pe marginea limbilor, pe toata lungimea arcului si sa masori grosimea cu sublerul in dreptul la fiecare liniuta, sa fii sigur ca inima e uniforma la grosime.

In momentul in care esti 100% sigur ca grosimea limbilor este uniforma si trecerea la fadeout este fina, arcul ar trebui sa fie pregatit pentru lipirea burtii.

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 14 Feb 2008, 09:43

Salut,

Trecerea de la fade-out la limba este exceptionala ,in schimb asa cum bine ai anticipat ai dreptate pe alocuri limba este mai groasa o idee, 2-3 zecimi de milimetru.Oricum ,pendulam intre sa le las asa sau sa le fac uniforme la fix.Dar ma tem caci caterul nu ar avea nici o sansa sa raciie vreun pic din minerul asta de BUBINGA, este tare ca fierul,iar in ulm......tot asa.Materialele astea maninca chiar si smirghelul pe piine.Asa ca tot cu smirghelul am sa ma amarasc. Acum cu siguranta le voi face ca sa nu mai am nici un fel de indoiala ca o eventuala problema ar putea fi si din cauza asta.Mersi mult de sfat.Voi tine cont de el.

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Craiova
judet:Dolj
Varsta:31

Post by Sharpshooter » 14 Feb 2008, 13:02

Urmaresc cu deosebita atentie desfasurarea acestui proiect. Nu pot decat sa admir hotararea si determinarea de care dai dovada, si sa respect munca titanica si pasiunea depuse pentru acest arc. O parere personala , care nu vrea sa starneasca polemici . as fi gata sa pun pariu ca mai mult de 100 de livre nu va avea la final arcul finisat si gata de tragere . Mi-ar place sa gresesc si sa iasa la 150 dar eu zic ca 100 e maximum ce vei scoate din acest proiect. Voi urmari in continuare evolutia proiectului....
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 14 Feb 2008, 15:12

Salut.Am spus pe parcursul build-along-ului ca arcul nu va mai avea puterea scontata la inceputul derularii proiectului din cauza minerului care mi-a fost trimis de furnizor cu greseli de decupare esentiale.Mi-am dat seama pe parcurs caci acesta este prima mea constructie de acest sens,iar acum cunostintele mele sunt mult mai aprofundate.De altfel chiar si titlul topicului l-am schimbat.Sper insa sa duc treaba la bun sfirsit,si sa-l fac sa functioneze perfect.Data viitoare insa............lucrurile se schimba caci ,micile secrete acum nu mai sunt secrete si am invatat cu ocazia acestui prim proiect foarte multe lucruri de finete.Pina atunci insa sa-l vedem pe acesta terminat si gata sa-si cunoasca viitorul stapin,caci pentru mine chiar daca va avea 100# va fi prea slab. :lol:

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 14 Feb 2008, 16:12

SERVUS!
"caci pentru mine chiar daca va avea 100# va fi prea slab" :)
io cre' ca as face hernie daca as reusi totusi intr-un final sa-l intind :)

Sa stii ca admir mult determinarea ta in realizarea a ceea ce ti-ai propus si ca sunt impresionat si de forta ce o va avea si de aspectul arcului.
Frumos!!! Imi place!!!!
Iti tin pumnii sa reusesti!!!

andrei - cluj

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 14 Feb 2008, 17:43

Multumesc frumos.De fapt acum,ca arcul nu mai imi este de nici un folos din cauza tariei care nu imi foloseste(eu as fi vrut macar un150#),continuarea constructiei lui o fac pentru toti forumistii care au urmarit acest proiect,si care vor intr-un fel sau altul sa invete alaturi de mine(caci si eu sunt incepator),tainele constructiei de arcuri laminate cu fibra de sticla. :lol:
Ar fi fost nedrept sa abandonez lucrul la el,desi din punct de vedere material, pina acum si-a depasit bugetul,numai materialele au ajuns la 170Euro.Si apoi eu nu cedez niciodata,cu cit provocarea este mai mare ,cu atit placerea este mai intensa :twisted:

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 18 Feb 2008, 09:58

Salut,

Ieri si alaltaieri am muncit la indreptarea planeitatii inimii arcului pe care urmeaza a fi lipite laminatul de bambus,cel de ulm si fibra de sticla aferenta burtii in ordinea amintita.A fost foarte multa munca deoarece mi-am dat seama ca laminatele nu se vor aseza plan decit dupa ce am facut o proba la rece,fara adeziv a ansamblului.Din cauza smirgheluirii marginile inimii erau rotunjite,iar acolo nu calca deloc ansamblul de laminate ce urma a fi lipit.Dupa o munca titanica am reusit sa execut planeitatea necesara lipirii,mai ales ca acum limbile originale se ingusteaza spre virf,si deci marja de eroare este mult mai mare in momentul lipirii daca laminatele ce urmeaza lipite nu sunt centrate si nu calca PERFECT.
Ii multumesc lui Scorillo pentru ideea cu lama de cater,care mi-a sugerat-o,caci fara aceasta lama nu as fi reusit sa execut planeitatea mai sus amintita.
Trebuie sa va spun totusi ca treaba cu reparatia arcului este mult mai migaloasa decit constructia in sine a sa,si necesita o foarte mare atentie la detalii,detalii care daca ar scapa din vedere toata munca ar fi compromisa.
Pe de-o parte imi pare bine ca s-a intimplat lucrul asta pentru ca mi-a dat ocazia sa ma antrenez si intr-un asemenea sens(cel al unei eventuale reparatii),dar pe de alta parte m-a indepartat de la obiectivul principal,cel al tariei pe care am scontat la inceperea proiectului.
Deoarece am trecut odata prin sectiunea lipirii arcului,intr-un topic de mai inainte,nu va voi mai plictisi cu poze,ci le voi pune in momentul cind voi avea arcul pe tiller,armat cu coarda sa.Ne auzim,si va tin la curent.

gabriel
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by gabriel » 18 Feb 2008, 14:22

1.De care fibra este?Unde ai gasit?
2.Ce fel de rasina folosesti?

Locked