Diferenta dintre un arc laminat..si unul simplu

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Locked
Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17
Re: Diferenta dintre un arc laminat..si unul simplu

Post by Neacsu Ionut » 10 Mar 2010, 22:44

spre binele tuturor, dar in primul rand al tau te rog sa te axezi pe un singur model de arc....simplu, drept, flatbow.....pe care sa-l faci, sa iti iasa, si apoi te apuci si de altele mai complicate....

iti zic asta pentru ca si eu la inceput i-am sufocat pe toti cu o multime de intrebari, si nu a fost bine...faci un arc simplu, inveti cum e cu inelele, cu tilleringul etc.

daca alergi dupa doi iepuri nu prinzi nici unul :)

si daca vrei sa afli mai multe despre reflex, poti da un search pe forum si gasesti o gramada de informatii...nu tre sa intelegi ca nu vrem sa iti raspundem, doar ca lucrurile astea s-au mai spus, intrebarile astea s-au mai pus etc...

iar daca ai studia putin pe aici:
viewtopic.php?f=7&t=477
ar fi si mai bine, ai scoate ''D'' -urile din limbaj :)
Last edited by IT_support on 23 Jan 2013, 20:24, edited 1 time in total.
Reason: fixed domain url
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 10 Mar 2010, 22:53

dar eu am studiat forumul si n-am gasit forumul asta ce mi l-ai dat tu.. ms ca mi l-ai dat..

cand fac arcul ar trebui sal fac rotund.. adica de la maner pana sus unde leg coarda sa fie rotunde sau plat.?? sau dreptunghiular??...asta s-a mai spus pe forum?.. poti sa-mi spui te rog. :):) .. ms pentru lucrurile pe care mi leai spus... m-am gandit sal pac plat dar cat de plat?/ si cat de lat??a sta nu stiu..ca am vazut un forum topic de alu florin (fast aroow ) si n-am inteles toate cifrele alea. intrun tabel.. latimea si grosime.:)???

ceau. si ms de ce mi-ai spus

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 10 Mar 2010, 23:25

To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 11 Mar 2010, 17:32

ii destuol de exact doar ca de asta ziceam ca nu-l intel;eg.. de cifrele deacolo de unde scrie si ,, coarda ,, jos.. asta nu prea am inteles..cifrele alea..dar o sa mai vad eu cum ma descurc.. insa ms mult.

multumesc de forumul dat

edwaits
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Timisoara
judet:Timis
Varsta:35

Post by edwaits » 11 Mar 2010, 21:12

edi.........unde in timisoara stai? poate ne intalnim odata si iti arat un selfbow si un laminat. de aproape o sa-ti dai seama de diferente
kazuki tomokawa

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 11 Mar 2010, 22:25

:) salut

Edwaits eu stau pe strada Iuliu Maniu . zona Iosefin. taica-miu face CHEI YALE, REPARA MASINI DE CUSUT,DE SCRIS,CONTACTE DE MASINA, si multe altele... .. poate il cunosti cumva poate i-ai fost Client :d :d :d . nu stiu poate ne cunostem..

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 11 Mar 2010, 22:26

n-am stiut ca sunt si in timisoara oameni care sunt mesteri in confectionarea arcurilor/ HOOBY.. acuma te-am vazut pe tine primul. :d :d . cred ca esti primul din TM care esti pe forum..sau mai sunt oare??

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 11 Mar 2010, 22:35

Salut Edi,
Ca sa iti clarifici usor problema dimensiunilor, ar trebui sa cauti intai informatii despre parghii si despre rezistenta materialelor: astea sunt principalele 2 arii din care, daca iei ce-ti trebuie, tillering-ul nu va mai avea secrete (decat cand treci la modele mai complicate si trebuie sa tii cont si de descompunerea fortelor - de vectori).
Daca alegi selfbow: partea opusa corzii (spatele) trebuie sa aiba fibra neintrerupta.
Simplu este sa alegi o creanga nu prea groasa, dar matura, si sa lasi spatele nelucrat (adica doar sa dai coaja jos): sculptezi doar partea dinspre coarda (burta) si lateralele inspre varf. Soliciti lemnul doar cand e uscat. Alegi ceva gen stejar/ alun/ ulm pentru un asemenea model (burta plata, spate oval - nelucrat). Spatele sa fie partea cu noduri mai mici/ mai putine. Creanga aleasa cat mai dreapta si "mai fara noduri", si - cum au spus si ceilalti arcasi mai experimentati - legata de ceva drept pana se usuca.
Chiar cu lemnul lasat drept pe lungime, poate iesi ceva performant daca faci corect tillering-ul si daca nu suprasoliciti lemnul (adica tillering ok + un compromis rezonabil lungime/ latime brate/ grosime brate).
Succes!

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 11 Mar 2010, 22:43

salut

Ai explicat pe intelesul oricarui om/ copil... am inteles tot ce ai spus.. asa o sa fac deci spatele il las nelucrat doar putin il rotunjesc daca are ceva parti iesite..cred ca se numesc NODURI..SAU ALTCEVA.. deci nu-i drept.. si atuncia pot sa il finisez putin cu Smirglu.. nu??.... batul sa fie ca o jumatate de gura de pahar. pe o parte rotund pe alta drept.. ( drept pe BURTA.. si rotund pe spate.)

iti multumesc foarte mult de explicatie si de timpul acordat mie. ms mult :d :d

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 11 Mar 2010, 23:15

Da Edi: jumatate de gura pahar, rotund pe spate. Subtiat inspre capete, de pe burta si de pe laterale: asta este cel mai simplu arc, dar poate fi rapid si trainic daca il faci bine. Pe spatele rotund, eventualele noduri nu trebuie nivelate: ele trebuie lasate neatinse. Cand decojesti spatele arcului, atentie sa nu intri in fibra lemnului; daca ai si noduri (de dorit cat mai mici), sa nu "ciupesti" lemnul la noduri.

Locked