Arc din alun

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
akila
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: Arc din alun

Post by akila » 12 Sep 2009, 18:01

Super treaba...bravo....chiar a iesit o treaba excelenta....pentru sufletul tau asa...bratul de sus...mai puteai lucra un pic cam de la 14 cm de capat...ai acolo o zona un pic rigida...dar poti sa o lasi asa cum e....ti-am zis doar asa ca sa-ti formezi ochiul mai bine... ;) ...are ceva set...is curios?

HansEric
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by HansEric » 13 Sep 2009, 14:13

Are set cam 5 cm . Urmeaza sa il tratez si sa il finisez :)

ZBOINA
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by ZBOINA » 04 Nov 2009, 20:41

Va salut!
Nu vreau sa incarc forumul cu o tema noua pentru un subiect asemanator cu cel discutat aici. Am taiat si eu acum vre-o luna un bat de alun un pic mai subtire decat cel al lui HansEric si l-am subtiat pe burta (mai putin zona unde va fi manerul) in ideea de a-l face sa se usuce mai repede. Acum s-a uscat cat de cat si am incercat un pic sa-l indoi. Pare foarte moale si cred ca va iesi un arc slab daca-l las asa. Intrebarea mea este daca pot sa-l "laminez" cu o fasie de fag pe burta... Fagul este destul de dens, ar trebui sa se comporte bine la compresie, iar alt material ma gandesc ca e pacat sa stric la cat ma pricep eu la facut arcuri...ma poate ajuta cineva cu un sfat? merita sa incerc sau pierd vremea?

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 04 Nov 2009, 21:37

Salut,daca dupa ce i-ai dat arcului forma finala,si l-ai tillerit,arcul are burta dreapta,iar in carne cam 5-6 mm,eu cred ca poti lipi pe burta niste fasii de fag groase cam pe la 2-3mm sau mai mult.In final dupa ce se usuca lipitura vezi daca arcul trebuie re-tillerit.Astfel cred ca ai sanse sa iasa un arc undeva dupa 15kgf.....Sa vedem ce parere au si ceilalti :d

ZBOINA
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by ZBOINA » 13 Nov 2009, 14:10

Multumesc pentru sfat. Il mai las la uscat iar de Craciun sper sa am timp sa ma ocup de el. Daca iese ceva o sa pun si poze pe aici.

HansEric
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by HansEric » 13 Nov 2009, 19:37

Nu am mai postat de mult ... din pacate si arcul acesta s-a rupt :( . Probabil era prea scurt pentru un draw de 75 cm :-?? . Intre timp am facut o atlatl su o sageata pentru ea . Acum nu stiu ce sa fac , nu am nici lemn uscat si nu stiu daca e o perioada buna pentru uscare acum . Am inteles ca iarna e umiditatea in aer minima dar nu stiu daca e temperatura suficient de mare pentru uscare . Sa vad cand este vreme buna pentru a merge dupa lemn, dar intrebarea e : se poate recolta si usca lemn din padure in sezonul asta?

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 13 Nov 2009, 22:07

e cel mai bun sezon, iarna umezeala din lemn e minima pt un lemn "viu". il tai si il lesi la uscat cel putin 2 luni si ai lemn pt arcuri.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 16 Nov 2009, 01:16

Sal...cum a zis si Andrei....in mod normal sezonul de taiere la lemn pentru arc e iarna, cand copacul e adormit....restul e istorie...despici, tai la circular, reduci arcul la dimensiuni apropiate de cele finale, lasi sa se usuce, si cam in 2-3 luni poti sa te apuci de arc.....asta nu inseamna ca vara nu se poate taia copacu...dar din ce am mai citit pe ici pe colo, exista mesteri care nu taie decat iarna lemn pentur arc....dar cum am mai zis....la fel de bine se poate taia si vara, doar ca trebuie sa te misti mai repede cu despicatu, etc...crapa lemnul mult mai repede, fiind imbibat cu apa...bafta..

bobo32
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by bobo32 » 05 Jan 2011, 03:22

coarda iii din deacron material sintetic sau din ce ca si eu am un arc din alun si nu stiu ce coarda sa folosesc imi puteti zice simie?

Post Reply