arcul nr 2

Munca mea.......
Post Reply
cipri
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::santander
judet:cantabria
Varsta:36
arcul nr 2

Post by cipri » 02 Jan 2012, 16:38

buna ziua arcasi .an nou fericit la toata lumea .dupa mult timp vreau sa va arat alt arc ce incerc sa-l termin ,este aproape gata ,sper sa placa la cit mai multe persoane si deasemenea astept critici si sfaturi in legatura cu acest

Image

Image

Image

Image

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Galati
judet:Galati
Varsta:24

Re: arcul nr 2

Post by Dediu00ro » 02 Jan 2012, 17:59

Deja sa inceput 2012 foarte bine la capitolu arcuri facute de membri :d . Cipri eu tot ce pot sa iti spun ca e super din ce se vede riseru foarte frumos..... din ce lemn este?
Brate fibra de sticla si lemn de care ai folosit?.

Eu nu prea am multa experienta in arcuri laminate, dar din ce am detinut am facut cateva masuratori zic eu importante. Sper exemplu bratele de la Samick Leopard care avea 67# la 28" cantareau 240 de grame bucata. Ambele recurve nu aveau tiller simetric, leopardu avea lacasu de tragere exact la jumate pe cand Equssu putin mai sus cea ce cred eu ca ii afecteaza perfomanta infirm.

Un alt lucru de gandit e pozitionarea ferestrei la arcurile Falco sageata pleca perfect de la jumatea arcului, si am aplicat chestia asta la ultimu arc si shocu era mai mic viteza era mai mare, problema arcu a devenit asimetric bratu de jos afectat ceva mai mult decat cel de sus, la longbow ma refer. Spre exemplu la arcul meu falco trophy la o mica verificare de tiller am observat ca nu e egal. La terminarea fedului de la bratu de jos arcu are 15.6 cm de la coarda la baza burtii arcului, pe cand la bratu de sus 16.7 de la coarda la baza burtii.
Am citit ca asa se procedeaza la variantele pistol grip, ca atunci cand il tii in mana si il intinzi sa stea perfect drept sa nu iti faca rotatie pe incheitura. La Equss nu e implementat aceasta chestie si se simte putin cum vrea sa se invarta in mana vertical ma refer.
In schimb sunt sigur ca Florin Arnatu si Filiapash pot sa iti dea sfaturi ceva mai bune daca o sa ai nevoie, dupa cum se vede ai mai ai de facut lacasele pt coarda si tiller si e gata de tras :D.
Show without showing what u know without knowing

cipri
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cipri » 02 Jan 2012, 23:56

buna seara multumesc pentru aprecieri voi raspunde in ordine: corpul ,este din fag si pina o sa-l probez arcul stau cu frica in sin ca o sa se rupa dar daca se rupe fac altul dintr-un un lemn mai bun , bratele le-am facut in Romania asta vara cind am fost in concediu desi fibra de 0.8mm am adus-o din Spania lafel si fasiile de lemn de 2 mm de frasin le-am presat cu coarda elastica dar nu i-mi place cum preseaza asa ca mi-am facut rost de furtun si de acum inainte voi presa cu furtunul,pentru ca au ramas ceva bule de aer si nu cred ca e bine. imi pare rau dar nu am poze din timpul fabricatiei pentru ca atunci cand ma apuc de treaba uit sa iau si camera cu mine dar promit ca de acum inainte o voi face

cipri
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cipri » 03 Jan 2012, 11:14

am protejat cu folie si eu ,dar la golurile de aer ma refer ca ramin intre lemn si fibra .o sa incerc sa pun o poza mai tirziu sa vedem daca se vede

Image

cipri
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cipri » 03 Jan 2012, 11:53

pai nu stiu daca asta e problema dar ramin bule putine si doar pe mijlocul bratului

Image

nu stiu daca se vede bine in poza ,sunt petele acelea mai albe
Last edited by Anonymous on 03 Jan 2012, 13:32, edited 1 time in total.
Reason: [IMG]http://i1216.photobucket.com/albums/dd373/elguiri31/P1032843.jpg[/IMG]

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 03 Jan 2012, 13:08

Salut!
Foarte reusita forma bratelor,ami place! un recurve intre ..static si activ(cel putin asa vad in poza).Se vor arcuii frumos,iar efectul de torsiune va fi mic si mai usor de controlat.
Manerul e mai extravagant ca forma ...daca forta pt care a fost gandit nu depaseste 40 lbs atunci va rezista atat ca forma cat si ca material- fagul e limitat in elasticitate-compresie.

Pt prinderea bratelor ar fi bine sa folosesti kit-ul dedicat :) .Daca nu sant puternice merge si asa, dar...o sa vezi!

O alta cauza pt care ti-au aparut "bule de aer" se poate datora modului de presare a laminatului,elasticul preseaza doar pe margini!..
Cei care folosesc acest mod, fac multe "x-uri" din guma la inceput si apoi "=" , astfel apare o grosime de guma pe centru, pe axa laminatului, ce va ajuta in final la creearea unei componente - forta - de apasare si pe centru.In acest fel atat aerul cat si surplusul de rasina va putea fi eliminat(E DOAR.. TEORIA MEA) .Strat gros de adeziv intre fasii e ..aproape la fel de daunator ca si bulele de aer...

Bafta!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

cipri
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cipri » 03 Jan 2012, 18:48

ai dreptate , sau cel putin eu cred la fel despre bulele de aer si intradevar bratele sunt un pic bombate pe mijloc.arcul cred ca o sa aiba 50 livre si sar putea sa nu reziste minerul

cipri
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cipri » 05 Jan 2012, 19:11

salut si arcul nr 2 se apropie de final i-am intarit virfurile i-am pus o coarda mai veche l-am probat la rece si gred ca asta trece de 55 de livre la 28 de inchi trebuie un pic slefuit minerul si apoi lacuit ,nu inainte de ai vopsi minerul cred ca de culoare negru,la fel ,cind o sa fie gata o sa-l pozez si o sa-l postez din nou pina atunci ,numai bine!ImageImage

cipri
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cipri » 06 Jan 2012, 00:04

nu se rasucesc in nici o parte si inca nu am facut canal pentru coarda cind arcul este ne tensat

ArrowsMaker
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Buzau
judet:Buzau
Varsta:43

Post by ArrowsMaker » 06 Jan 2012, 01:01

Salut!

cipri, te rog mult, dupa ce ii masori forta, sa ne spui si noua cat are, pentru ca eu visez de mult un laminat, dar in Romania nu gasesc decat fibra de maxim 1 mm, si am inteles ca daca fibra nu este de 1.27 nu se pot face arcuri peste 40 lbs.

Felicitari! =D>

Post Reply