propunere.
- Pisic
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
ar fii interesant,dar un ,,nene'' sa zicem pe undeva pe la 60 de ani,ce face?
poate daca e rocky,sau ceva de genu asta...

' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.
-
- Membru al forumului
Re: propunere.
Tribunule, exista deja o proba de biatlon, schi fond si tir cu arcul in loc de tir cu pusca.
Nu prea are cine stie de succes din pacate.
Cred ca proba pe care o propui tu, desi este interesanta si mie personal nu mi-ar displacea, nu cred sa aiba sansa de succes. La Aninoasa am fost patru... daca ne puneau sa mai si alergam, sigur la urmatoarea etapa nu mai venea nici dracu.
Ideea cu distantele variabile este buna. Cu inaltimea e mai dificil pentru organizatori, nu stiu in ce masura au tinte reglabile pe inaltime (sau n-am inteles eu bine propunerea ta?).
Off topic, felicitari participantilor la iesirea din uichend!
Pare ca a fost foarte reusita.
Nu prea are cine stie de succes din pacate.
Cred ca proba pe care o propui tu, desi este interesanta si mie personal nu mi-ar displacea, nu cred sa aiba sansa de succes. La Aninoasa am fost patru... daca ne puneau sa mai si alergam, sigur la urmatoarea etapa nu mai venea nici dracu.
Ideea cu distantele variabile este buna. Cu inaltimea e mai dificil pentru organizatori, nu stiu in ce masura au tinte reglabile pe inaltime (sau n-am inteles eu bine propunerea ta?).
Off topic, felicitari participantilor la iesirea din uichend!
Pare ca a fost foarte reusita.
-
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::tgmures
- judet:mures
- Varsta:34
sunt deacord si te sustin in ceea ce tine de trasul cu arcul, dar dupa cum zicea scorilo...sa mai pui oamenii sa fuga, sa inoate, sa mai aiba si 2 busteni in spate e cam mult, se vede ca ai conditie fizica si presupun ca nu degeaba ai legaturi cu armata dar unii din noi desi le-ar placea sa poata face miscare mai multa cam stau toata ziua la birou (mie unu asta imi e meseria, dar nu zic ca nu as fi deacord, eu as face) si nush cat de mult ai atrage oameni cu o astfel ce competitie. Ziceai ca tirul cu arcul nu e foarte popular, deci solutia sa mai impui inca un sport nu foarte popular cam pica, nu cred ca ar merge nici cu unu popular, adica sa tragi la tinta apoi iei mingea driblezi adversarii, dai un gol si treci iar la tras ;)
in schimb am alta propunere care cred ca va prinde mai bine, e tot biatlon, nu o facem regula doar la intalniri nu in concursuri... deci va fi proba de tir cu arcul iar cealalta proba va fi la alegere intre: halbere, sticlism sau coniac canoe.
in schimb am alta propunere care cred ca va prinde mai bine, e tot biatlon, nu o facem regula doar la intalniri nu in concursuri... deci va fi proba de tir cu arcul iar cealalta proba va fi la alegere intre: halbere, sticlism sau coniac canoe.
-
- Membru al forumului
MIhai daca esti asa de dorit de probe de genu asta, vino la Solca......ai 12 distante la care poti trage....poti sa vii si cu 2 arcuri daca vrei....nu te opreste nimeni.....problema e ca tintele is cam mici
....pana in 20m se trage la o coloana de tinte, care sunte foarte mici(se foloseste doar miezul unei tinte normale)...si ai o coloana cu 3 tinte si fiecare sageata trebuie sa o tragi intr-una din tintele respective...daca dai 2 sageti in aceeasi tinta, sageata care a facut cel mai mare punctaj se anuleaza
...suna interesant nu???..tot la 20m se mai trage intr-o tinta care are diametru de 60cm...numai ca se foloseste iarasi doar miezul...adica iarasi e foarte mica.....pe urma la 25-30m si 35 cred, se trage la aceeasi tinta....pe la 40-45-50m se trage la tinta de 80cm, fiind folosit doar miezul....(adica cercurile de 10-9-8-7-6p.), si de la 56-60, se trage pe tinta de aia mare....nu stiu daca am zis bine dar cam pe aici e treaba...asa ca e destul de palpitant.....nu mai e ca la distanta fixa, unde iti formezi un stereotip si tragi la greu in galben....la proba asta nici eu nu ma descurc inca prea bine, asa ca,,,,,sper ca v-am starnit interesul....proba de obicei se desfasoara in padure....super fain....

-
- Membru al forumului
in Anglia exista concursuri de field cu tinte mobile, si cu tinta animal.Te preumbli prin padure, si...pac iti apare la 30 de metri cerbul.Dupa alti 3-400 de m, hop!Veveritza in copac...Da nu te pune nimeni sa alergi de nebun.E simulare de vanatoare, frate.Si asta-i mestesug de finete.Cu tot respectul pentru iubitorii de over 100#, dar in toata istoria, astea au fost exceptiile.Arcul e o arma de finete. ;)
-
- Membru al forumului
Salut...da Mihai is pete de alea suprapuse...is ca niste coloane asa....sincer nici eu nu prea le nimeresc asa bine, e foarte greu, mai ales ca is foarte mici....ma si enervez la un moment dat, dar asta e......imi trece si o iau de la capat....daca as avea un arc laminat ar fi cu totul altceva...arcurile din lemn, obosesc pe parcursul concursului, si trebuie sa te adaptezi tot timpul...si e foarte greu cand trebuie sa tragi la 20m in niste pete cu diametrul de 20cm fiecare, puse una deasupra celeilalte...e chestie de mm...un pic daca ai pus mai sus sau mai jos, gata..ai ratat...oricum ar fi fain daca ai putea sa vii...atmosfera de obicei este super....de fapt e ceva caracteristic la arcasii de traditional... nu exista invidii, si totul e din placere....
-
- Membru al forumului
Mda, cu siguranta este vorba nu de finete, ci de mare finete, sau finete dusa la extrem adica mare arta (deocamdata din ce am vazut eu numai akila se apropie de finetea asta -nu vreau sa jignesc pe nimeni, ma refer numai la cei pe care i-am vazut eu si la momentul la care i-am vazut- culmea e ca eu cred ca in cazul lui Akila tocmai lipsa de vitalitate a arcului ii limiteaza performantele).
Dar cand avem finete si forta, efectul este de-a dreptul fascinant.
Discutia nu prea este in topic, imi cer scuze, dar am cam luat-o la vale si nu ma pot opri.
Ce a insemnat arcul pentru om?
Ar trebui sa realizam ca arcul l-a situat pe om in varful piramidei trofice, stapanul tuturor animalelor, cu dretp de viata si moarte asupra lor.
Omul este un animal relativ lent, comparativ cu celelalte animale este lent, fara putere si cam slab inarmat si neprotejat. Nu are colti, gheare, nu are forta, nu are viteza, nu are pielea groasa, nu are coarne...
Asadar o victima. SI un porc poate sa rapuna usor un om.
Ce este arcul? Este un intrument care transforma forta lenta in viteza. Miscandu-se asa incet, ca o victima, omul poate lovi letal orice animal, de la distanta sigura si cu viteza ce rapeste orice posibilitate de scapare pt animal, fie leu fie caprioara.
Arcul a facut ca omul sa fie stapan, arcul a facut ca animalelor sa le fie frica de oameni in loc sa-i haleasca.
Arcul l-a trasformat in asa masura pe om incat dintr-un biet animalut fricos ascuns in pesteri a ajuns sa creada ca poate stapani intreaga planeta. Ceea ce s-a si intamplat.
Pana la arc, au fost pietrele, sulitele, sabiile, cutitele topoarele si alte scule ascutite.
Dar cele care sunt comparabile ca efect letal si care pot rapune cele mai puternice animale sunt numai sulita sau lancea si acea surata a sulitei - atlatl.
De ce totusi oamenii au ales arcul avand aceste arme?
Pentru ca este mai rapid. Si pentru ca trage mai departe. Si pentru ca omoara animalul de departe.
Asadar ar trebui fiecare dintre noi sa ia o sulita si un atlatl, sa le arunce cat de tare si de departe poate si apoi sa traga si cu arcul care-i place.
Daca sageata se duce mai putin departe decat sulita sau decaqt atlatl-ul, atunci am o veste proasta: ala nu se poate numi arc.
Sageata trebe sa aiba energie cinetica, trebe sa aibe viteza si sa mearga departe. Asta tine de esenta arcului. iar arcurile tari trag repede, trag departe si lovesc greu. 10000 de ani le-am folosit pentru asta.
Asadar, de ce ne plac arcurile tari? Pentru ca ne-au placut 10000 de ani inainte.
Dar cand avem finete si forta, efectul este de-a dreptul fascinant.
Discutia nu prea este in topic, imi cer scuze, dar am cam luat-o la vale si nu ma pot opri.
Ce a insemnat arcul pentru om?
Ar trebui sa realizam ca arcul l-a situat pe om in varful piramidei trofice, stapanul tuturor animalelor, cu dretp de viata si moarte asupra lor.
Omul este un animal relativ lent, comparativ cu celelalte animale este lent, fara putere si cam slab inarmat si neprotejat. Nu are colti, gheare, nu are forta, nu are viteza, nu are pielea groasa, nu are coarne...
Asadar o victima. SI un porc poate sa rapuna usor un om.
Ce este arcul? Este un intrument care transforma forta lenta in viteza. Miscandu-se asa incet, ca o victima, omul poate lovi letal orice animal, de la distanta sigura si cu viteza ce rapeste orice posibilitate de scapare pt animal, fie leu fie caprioara.
Arcul a facut ca omul sa fie stapan, arcul a facut ca animalelor sa le fie frica de oameni in loc sa-i haleasca.
Arcul l-a trasformat in asa masura pe om incat dintr-un biet animalut fricos ascuns in pesteri a ajuns sa creada ca poate stapani intreaga planeta. Ceea ce s-a si intamplat.
Pana la arc, au fost pietrele, sulitele, sabiile, cutitele topoarele si alte scule ascutite.
Dar cele care sunt comparabile ca efect letal si care pot rapune cele mai puternice animale sunt numai sulita sau lancea si acea surata a sulitei - atlatl.
De ce totusi oamenii au ales arcul avand aceste arme?
Pentru ca este mai rapid. Si pentru ca trage mai departe. Si pentru ca omoara animalul de departe.
Asadar ar trebui fiecare dintre noi sa ia o sulita si un atlatl, sa le arunce cat de tare si de departe poate si apoi sa traga si cu arcul care-i place.
Daca sageata se duce mai putin departe decat sulita sau decaqt atlatl-ul, atunci am o veste proasta: ala nu se poate numi arc.
Sageata trebe sa aiba energie cinetica, trebe sa aibe viteza si sa mearga departe. Asta tine de esenta arcului. iar arcurile tari trag repede, trag departe si lovesc greu. 10000 de ani le-am folosit pentru asta.
Asadar, de ce ne plac arcurile tari? Pentru ca ne-au placut 10000 de ani inainte.
-
- Membru al forumului
Eugen are dreptate....forta arcului imi limiteaza deocamdata performantele.....ca m-am tot invatat cu arcul de 16kg, si acuma imi vine mai greu sa trag cu un arc de 25kg de ex....cand zic imi vine mai greu, ma refer la o sedinta de 3 ore de tras cu arcul, serii dupa serii, pana nu iti mi-a simti degetele....asa de distractie pot trage si cu arc de 35kg , poate chiar si mai tare....dar cand vorbim de "target shooting", atunci treaba se schimba....ca trebuie sa ai si precizie, asta inseamna sa tii arcul la full draw un pic mai mult, anumiti muschi sa fie relaxati, etc....si e cam greu....am tras vreo 3 zile la rand doar cu recurve-ul meu de 25kg, si l-am lasat putin deoparte....e foarte greu sa stapanesti un arc mai tare, mai ales cand cauti sa fii si precis....cine ajunge sa stapaneasca un arc la vreo 30kg, care are un design eficient, poate trage si la distante de 50-6m....
-
- Membru al forumului
1.Sezi calm, Eugen, ca, ina calitate de "cei pe care i-am vazut", departe de am simti jignit.Eu sunt perfect constient de lipsurile mele.Dar, faptul ca mai am pana la a atinge finetea necesara, nu inseamna ca nu-i recunosc necesitateaIdeea e ca scopul meu e sa dau 8 din 10 in mamaliga de la 30 de metri, nu sa arunc 250 de metri unde vrea Dumnezeu.Si la distante de-astea, ideea de finete...V-am povestit ca pana si la Robin Hood, distanta intrata in legenda e 40 de pasi.Sau 35de yarzi.Adica vreo 32 de metri.De la o anumita tarie a arcului in sus, ideea de precizie dispare.De finete sa nu mai vorbim.
-
- Membru al forumului
Horia, anul trecut am vazut tragand niste baieti mult mai slab decat a tras Akila la Aninoasa. Sunt insa sigur ca acum trag mult mai bine decat trageau atunci, asa ca nu am vrut sa ii compar.
Nu m-am referit la tine in nici un caz, si stai linistit ca daca vreau sa te jignesc, ti-o spun verde, nu cu ocolisuri.
Sa fie clar, nu as putea spune ca Akila trage acum mai bine decat trage cutare acum, de vreme ce eu stiu cum tragea cutare acum un an. As putea spune cel mult ca Akila trage acum mai bine decat tragea cutare atunci cand l-am vazut eu.
Sper ca m-am facut limpede inteles.
Akila, antrenamentul cu arcuri foarte slabe este oarecum supraevaluat.
Foloseste-ti muschii spatelui!
Cum sa faci asta cu un arc slab?
Tragi un pic de un arc mai tare si o sa simti spatele ca se activeaza, de fapt, daca nu vei folosi spatele nu vei putea trage cu un arc mai tare.
In orice caz, antrenamentul cu un arc tare, chiar daca la concursuri tragi cu un arc mai slab, este extrem de util dupa parerea mea.
Arcurile tari scot in evidenta toate greselile, le amplifica in raport exponential cu taria arcului. Daca un arcas are un forward lose, il are si cu un arc tare si cu un arc slab. La arcul se va vedea ca incostanta, insa la arcul tare se va vedea si din avion greseala asta.
In plus, iti intaresc muschii, tragi doua saptamani cu un arc de 70, nu trei ore pe zi, ci numai una jumate, dupa perioada asta vei putea tine arcul de 40 trei ore incordat la full draw... sau cel putin asta va fi sentimentul.
In ceea ce te priveste, eu cred ca tu poti trage cu 60 de livre relaxat, oricand, oriunde, fara nici un fel de problema.
Pt antrenamente ti-as recomanda ceva peste 70.
Nu m-am referit la tine in nici un caz, si stai linistit ca daca vreau sa te jignesc, ti-o spun verde, nu cu ocolisuri.
Sa fie clar, nu as putea spune ca Akila trage acum mai bine decat trage cutare acum, de vreme ce eu stiu cum tragea cutare acum un an. As putea spune cel mult ca Akila trage acum mai bine decat tragea cutare atunci cand l-am vazut eu.
Sper ca m-am facut limpede inteles.
Akila, antrenamentul cu arcuri foarte slabe este oarecum supraevaluat.
Foloseste-ti muschii spatelui!
Cum sa faci asta cu un arc slab?
Tragi un pic de un arc mai tare si o sa simti spatele ca se activeaza, de fapt, daca nu vei folosi spatele nu vei putea trage cu un arc mai tare.
In orice caz, antrenamentul cu un arc tare, chiar daca la concursuri tragi cu un arc mai slab, este extrem de util dupa parerea mea.
Arcurile tari scot in evidenta toate greselile, le amplifica in raport exponential cu taria arcului. Daca un arcas are un forward lose, il are si cu un arc tare si cu un arc slab. La arcul se va vedea ca incostanta, insa la arcul tare se va vedea si din avion greseala asta.
In plus, iti intaresc muschii, tragi doua saptamani cu un arc de 70, nu trei ore pe zi, ci numai una jumate, dupa perioada asta vei putea tine arcul de 40 trei ore incordat la full draw... sau cel putin asta va fi sentimentul.
In ceea ce te priveste, eu cred ca tu poti trage cu 60 de livre relaxat, oricand, oriunde, fara nici un fel de problema.
Pt antrenamente ti-as recomanda ceva peste 70.