Recurve Frasin...55lbs.

Munca mea.......
cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::cluj
judet:Cluj
Varsta:31
Re: Recurve Frasin...55lbs.

Post by cristiflorin » 14 Nov 2008, 12:38

Frumos arc. Sper sa avem ocazia odata sa ne intilnim la un workshop sa ne arati practic cum faci indoirea la abur.

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 14 Nov 2008, 14:44

frumos arc, felicitari... curburile de la reflex mi se par prea colturoase, ar fi mers curbura mai mare chiar pe aceeasi distanta.. si mie-mi place culoarea ;)

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 14 Nov 2008, 18:02

dady wrote:frumos arc, felicitari... curburile de la reflex mi se par prea colturoase, ar fi mers curbura mai mare chiar pe aceeasi distanta.. si mie-mi place culoarea ;)
salut...si merci pentru aprecieri.....intr-adevar initial curbura a fost mai continua sa zic asa....adica pana la varf....numai ca dupa ce le-am indoit la abur , a fost nevoie sa mai aliniez putin capetele, pentru asta am folosit heat-ghun-ul, si din cauza asta, s-a mai pierdut putin din curbura aia continua asa...de asta arata asa un pic colturoasa curbura aia....e destul de dificil cu recurve-urile astea ......acuma prea severea nici nu merge facuta indoirea aia ca depinde mult si de lemnul din care e facut arcul.....frasinul e destul de limitat...eu folosesc o forma, care imi da reflex la capat cam de 11 cm......pentru un recurve static facut din frasin, e suficient.......oricum multumesc pentru critica Dady.....cred ca pe viitor am sa folosesc alta metoda pentru aceste recurve-uri....cred ca am sa le fac prin laminare......4-5 fasii de lemn de diferite lungimi, groase cam de 2 mm,,,,in felul asta sper sa iasa curbura aia mai frumos si mai elegant, si sa rezolv si problema alinierii capetelor....

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 14 Nov 2008, 19:01

Corect.....ai sa razi, dar m-am apucat acuma sa mai lucrez la un arc...asa ca sa nu stau degeaba,,,,, si chiar ma gandeam ca la urmatorul sa nu mai ingustez capetele inainte de a le indoi.....in felul asta, ma gandeam ca se mai reduce si riscul ruperii.....pentru ca acolo unde incepe capatul sa se ingusteze, se taie fibra si aproape intotdeauna se ridica cateva aschii si sa crapa putin zona aia unde se produce indoirea....merci de sfaturi... ;) ...oricum nu renunt inca la ideea aia de care vorbeam .....sa fac capetele laminate.....mi se pare parca mai usor de realizat....dar na....nici asa nu e chiar foarte greu....si chiar daca se rasuceste putin capatul, se poate rezolva destul de usor...asa ca.... :) ....spor la treaba la toti, si multumesc inca odata pentru aprecieri si critici....sunt bine-venite toate.....

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:da

Post by Pisic » 23 Feb 2009, 17:25

nu am gasit un subiect mai bun unde sa pun,asa ca scriu aici:pe laterala la arc ar veni un nod,ala pot sa il tai?,sau tre sa il ocolesc? sa las asa ca o ,,bila'' ? fibra pe spate e continua
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 24 Feb 2009, 19:27

Multam....incerc sa fie din ce in ce mai bine....

kovakx
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by kovakx » 06 May 2009, 22:00

Felicitari pentru arc
Mie sincer imi place culoarea

JohnTheRipper
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by JohnTheRipper » 03 Sep 2009, 21:47

Salut! Super fain arcu. Daca vrei sa nu se mai ridice firba cand ii faci recurvare dai pe burta cu smirghel foarte foarte fin pana obtii o suprafata perfect neteda. Am citit undeva, da nu mai stiu unde.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 05 Sep 2009, 11:38

JohnTheRipper wrote:Salut! Super fain arcu. Daca vrei sa nu se mai ridice firba cand ii faci recurvare dai pe burta cu smirghel foarte foarte fin pana obtii o suprafata perfect neteda. Am citit undeva, da nu mai stiu unde.
Sincer nu cred sa ajute chestia asta.....am observat din prrprie experienta ca fibra se ridica acolo unde e intrerupta...asa ca e de preferat ca fibra sa fie dreapta acolo unde lemnul va fi indoit.....oricum niciodata nu las lemnul prea rugos cand indoi capetele....cutitoaia lasa suprafata destul de neteda....

Post Reply