Foarte frumos arcul pentru un prim arc.
Cred ca e foarte important sa asculti lemnu si sa nu il fortezi in cea ce vrei tu sa fie, ci sa il accepti cum este. Pentru un selfbow e lucru cel mai important care l-am invatat. Natura este asimetrica si are o frumusete aparte.
Aveam in plan sa mai indrept arcul sa incerc sa scap de curbura de pe partea stanga si poate laminat spatele cu bambus... (nu stiu daca mai merita, m-ar ajuta laminarea sa scap de set?) pe de alta parte m-as apuca de altul la care sa tin cont de de amanuntele care mi-au scapat la asta.
Setul e dat de 2 lucruri umiditatea lui si in parte de greseli de tiller. Pentru fiecare 1% de umiditate din lemn pierzi 9% din rezistenta lui mecanica. Setul care il are e inremediabil si varianta cu bambus mai bine faci direct un laminat decat sa muncesti de 2 ori mai mult si sa ajungi la acelas rezultat.
Lemnul are un potential de 1% compresie variaza de la specie la specie....o data ce o mica parte a bratului se comprima mai mult de 1%(sau care e limita la lemnul folosit) apare setul daca sunt greseli mai mari apar crysalele(cutele).
Mult set din arcul asta e dat de lungimea lui mica.
Sper sa vedem si alte arcuri de la tine ;).