arcul asiatic "Cipic"

Munca mea.......
Locked
eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: arcul asiatic "Cipic"

Post by eduardbilanin » 08 Jun 2008, 08:45

Daca folosesti bambusul ca backing........cred ca ar merge.

cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristian_iepure » 18 Jun 2008, 16:27

acesta este Florin, prietenul meu, tatal Inei (posesoarea de drept al lui Cipic) si a lucrat acest arc dupa modelul descris mai sus. Fiind facut din doua fasii de 5mm de stejar, cu backing de fibra, a iesit undeva la 9-10 kg, dar fiind arcul sotiei lui, este absolut ok. Aici poze cu el in stadiul actual:

Image

Image

Image

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 18 Jun 2008, 16:56

Felicitari pentru arc...arata foarte fain...si tillering-ul este bun....bravo... mai merge finisat putin...eventual ceva culoare pe el...un lac si e gata

stefanf
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by stefanf » 18 Jun 2008, 18:54

Salut, eu sunt Stefan (sau Florin :D)

Diferente intre Cipic si arcul asta sunt mai multe .... in primul rand nu am pus fibra de sticla intre cele doua foi de stejar. Apoi, dupa ce am lipit cele doua foi, am desenat forma pe el, am lipit fibra de sticla cu rasina epoxilica, si dupa asta am taiat dupa forma. Sincer cred ca am gresit si trebuia intai sa tai dupa forma si apoi sa lipesc fibra dar ... omulcat traieste in viatza (sau invatza).
Apoi am lipit si matisat siahurile si manerul.
O alta diferenta fata de Cipic ar fi faptul ca in cazul asta am lipit manerul pe partea cealalta din greseala :D dar l-am dat jos si relipit pe partea buna.

In ce priveste finisatul mai am mult de munca. trebuie sa finisez in primul rand siahurile care sunt in starea lor naturala .. adica taiate cu shoricelul. eventual ceva piele dupa asta. Plus trebuie sa fac o coarda k lumea ca ce am eu acum e o sfoara de canepa de toata jena.

Dar mi-am propus sa fac toate asta dupa ce nevsasta mea trage 100 - 200 de sageti cu el sa fiu sigur ca nu muncesc de pomana .... sunt mai puturos din fire :D.

BTW o sa il refac pe Cipic, un fel e Cipic mark 2 sau Cipic Reloaded si voi folosi siahurile vechi dupa ce le au jos cu shoricelul de pe alcul vechi. Sincer imi e cam lene sa fac alte siahuri, v-am zis ca sunt puturos nu ? :D

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 18 Jun 2008, 19:50

Daca ti-e lene sa faci syiah-uri, de ce nu incerci sa cauti niste crengi uscate prin copaci, si sa fie indoite ele asa de la natura... si nu mai trebuie decat sa le faci o taietura in V la unul din capete si sa le lipesti si pe urma sa le ingustezi putin din laterale....la syiah-urile de genu asta , trebuie avut grija la inelul de pe spatele syiah-ului sa nu se umble la el , si sa nu fie taiat cand se da coaja jos.....ca pe urma exista riscul de a ceda...si ai rezolvat-o cu syiah-urile...syiah-urile facute asa sunt mult mai rezistente, si is si mult mai usoare decat ce ai tu acuma pe arc....

cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristian_iepure » 25 Jun 2008, 18:48

Iaca si arcul lui Razvan:

Image

a rezolvat problema unei mici fisuri prin matisare si lipire cu epoxy, arcul e fff reusit, manerul ala sta cam ciudat, urmeaza sa-l dea jos si sa-l puna pe burta, acolo unde e solicitat minim. Dupa care, pentru siguranta, un backing cu fibra si epoxy, ca cel de mai sus al lui Florin . Arcul arata foarte frumos, are cred aproape 30 kg (urmeaza cantarul oficial) si probabil Razvan ne va pune mai multe poze cu el.

cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristian_iepure » 30 Jun 2008, 16:32

si acesta e arcul lui Stef, facut din ulm, are cred ca mai bine de 30 kg:

Image

Image

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 30 Jun 2008, 17:16

poate se schimba situatia dupa ce pune manerul, desi cred o sa fie mai tare daca partea aia va fi rigida

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 30 Jun 2008, 21:23

Se indoaie prea tare prin maner....trebuia lasata mai rigida partea aia de mijloc si era bine sa lucreze mai mult bratele...maner cam greu sa se mai poata lipi acolo....ar sari imediat de la locul lui...de-acuma asta e...numai ca e cam riscant...

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da

Post by Pisic » 30 Jun 2008, 21:44

poate mai poti lipi o fasie de ceva pe acolo ( depinde pe care parte o lipesti),care sa fie cat arcul de lunga dar la mijloc sa fie mai groasa.
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

Locked