arc de salcam indoit(SET)

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Post Reply
baloghbela00_HD
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::hunedoara
judet:hunedoara
Varsta:38
arc de salcam indoit(SET)

Post by baloghbela00_HD » 10 Feb 2010, 00:05

Salutare . Cei care au fost la Rebrisoara poate isi aduc aminte de Lori venit cu mune din Hunedoara si care a cioplit un arc de salcam (flatbow) . Duminica am tras impreuna niste sageti si am observat ca arcul lui are set si sa si rasucit putin.Ce spuneti merge inreptat cu heat guun , cu abur sau sa il lasam asa cum este ?
SANATATE MAXIMA SI SA NE VEDEM CU BINE
http://asociatiaordinularcasilorhunedoa ... venit.html

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Re: arc de salcam indoit(SET)

Post by anasazzy » 10 Feb 2010, 12:00

alta solutie ar fi sa ii faca caperele putin reflex sau aproape de recurve la abur,cu grija sa nu solicite prea mult lemnul si sa il intareasca cu adaos de material :) ,asa ar fi un reflex deflex,si ar anula din efectul setului,si ar da plus de zvic arcului
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 10 Feb 2010, 12:43

setul nu e neaparat ceva rau.. cel putin asa spuneau unii pe Paleoplanet si imi spunea direct Toxophileken in Bulgaria....
un set mic-moderat chiar imbunatateste precizia (spun unii) si da o senzatie de "smoth-draw" de usurinta placuta in tragerea corzii... e drept ca scade un pic taria... dar nu foarte mult si la o tarie de 50# sa zicem ca scade la 48# nu ar fi o pb. asa mare...
daca-i dai un reflex la capete poate cum spunea si marian sa solicite unele portiuni MAI MULT...
cu un "mic" set se poate trai mult si bine.. am avut un arc de alun cu set cu care am tras 4 ani si l-am abuzat in fel si chip si a facut set din prima zi, dar s-a stabilizat nu s-a mai marit....
setul excesiv (acolo de la 5 cm in sus, 2 inchi parca asa am citit, nu mai sunt sigur) poate duce la ruperea arcului...

depinde acum no, de fiecare cum vede pb...

baloghbela00_HD
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::hunedoara
judet:hunedoara
Varsta:38

Post by baloghbela00_HD » 11 Feb 2010, 20:15

Arcul are cam 8 cm set , deci zic ca este destul de mare.De tras trage bine ,are precizie buna . Dar mi-e frica sa nu se rupa .Iar bratul de jos este rasucit din maner .
SANATATE MAXIMA SI SA NE VEDEM CU BINE
http://asociatiaordinularcasilorhunedoa ... venit.html

Post Reply