Salutare la toata lumea,
Chiar daca acesta este primul meu post ,pot sa va spun ca sunt un cititor avid al forumului si am invatat mai multe despre arcuri si tirul cu arcul de aici decat de oriunde altundeva.
Deci sa incepem: am 34 ani sunt din Tg-Jiu si ma numesc Catalin ,sunt pasionat de arcuri de cand ma stiu dar nu am avut timpul necesar sa ma ocup de aceasta pasiune pana acum . Am un compound bow cumparat de la Decatlon, dar tot arcurile traditionale ma atrag cel mai mult si m-am hotarit sa-mi construiesc unul in prima faza si vreau sa va impartasesc ceea ce mi-a iesit.
Am considerat acest proiect mai mult de "ucenicie ". Arcul este facut mai mult la "ochi" si datorita faptului ca lemnul care l-am folosit(salcam) nu a avut fibra dreapta( la un moment dat l-am indreptat cu o lampa cu gaz) si sincer nu credeam ca o sa-mi iese ceva.
Poze:
http://img16.imageshack.us/g/dsc0525d.jpg/
Am tras in seara asta cateva sageti si as avea nevoie de un sfat. In momentul in care eliberez coarda, sageata nu pleaca drept din arc , are un moment de "cambrare" dupa care se stabilizeaza in zbor. Care ar fi motivul si ce as putea sa fac sa nu se mai intample.Sagetile sunt de carbon tot de la Decatlon cumparate.
deci astept sfaturi , critici,etc...
Primul arc, primul post
-
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::TarguJiu
- judet:Gorj
- Varsta:35
-
- Membru al forumului
Re: Primul arc, primul post
Salutare!
Tare bine arata pentru primul arc!
Am eu impresia, ori in poza cu el intins (full-draw) tii bratul lung in jos? Daca da, probabil ca asa ai tras - ai incercat si invers? Ideal bratul mai scurt vine jos iar bratul mai lung il mai slabeai foarte putin (forma cu coarda montata sa se schimbe abia vizibil) si tragi cu el sus. Astea sunt detalii, tillering-ul este per ansamblu foarte bun dupa mine!
Cambrarea sagetii nu are legatura cu felul in care tii arcul, nici cu tillering-ul. Daca este cambrare, sageata este prea moale (si poate prea lunga) fata de taria arcului (si fata de intinderea sa).
(Manerul nu pare excesiv de lat raportat la braceheight, si asta oricum n-ar influenta mult in sensul acestei cambrari).
Revin la arc... arata ca facut dintr-o bucata de lemn destul de dificila. In plus, salcamul in sine este un lemn pretentios.
Se pare ca ai talent!
Tare bine arata pentru primul arc!
Am eu impresia, ori in poza cu el intins (full-draw) tii bratul lung in jos? Daca da, probabil ca asa ai tras - ai incercat si invers? Ideal bratul mai scurt vine jos iar bratul mai lung il mai slabeai foarte putin (forma cu coarda montata sa se schimbe abia vizibil) si tragi cu el sus. Astea sunt detalii, tillering-ul este per ansamblu foarte bun dupa mine!
Cambrarea sagetii nu are legatura cu felul in care tii arcul, nici cu tillering-ul. Daca este cambrare, sageata este prea moale (si poate prea lunga) fata de taria arcului (si fata de intinderea sa).
(Manerul nu pare excesiv de lat raportat la braceheight, si asta oricum n-ar influenta mult in sensul acestei cambrari).
Revin la arc... arata ca facut dintr-o bucata de lemn destul de dificila. In plus, salcamul in sine este un lemn pretentios.
Se pare ca ai talent!
-
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::TarguJiu
- judet:Gorj
- Varsta:35
Re: Primul arc, primul post
salutare
multumesc pt aprecieri si incurajari.
intradevar sagetile care le am momentan sunt niste Geologic (made in china) luate de la Decatlon.
as avea nevoie de un sfat in alegerea unui set de sageti care sa mearga inclusiv la un laminat( ceva in genul Samik Leopard II) sau un take-down ,in principiu as vrea unul de 50 ,60 livre.
Multumesc anticipat
multumesc pt aprecieri si incurajari.
intradevar sagetile care le am momentan sunt niste Geologic (made in china) luate de la Decatlon.
as avea nevoie de un sfat in alegerea unui set de sageti care sa mearga inclusiv la un laminat( ceva in genul Samik Leopard II) sau un take-down ,in principiu as vrea unul de 50 ,60 livre.
Multumesc anticipat