A doua problema e ca dintr-un bat de 150 de cm care de fapt poate are si 145 cate o data, scoti numai o sageata daca cauti sectiunea perfecta din ea, eu le-am taiat in jumate sa am material pe ce sa invat, si am scos 14 din care vreo 3 am rupt la procesul de indreptare, dar mai bine taiati in asa fel incat alegeti sectiunea cea mai buna, si sa nu cada vreun nod pe unde trebuie sa pui penele..... Indreptarea se face cu foarte multa munca, si cate o data nu poti sa indrepti perfect exista o limita la cat poti sa indrepti pana se colapseaza shaftul.
Eu am folosit ce am avut prin casa sa le finisez, adica am slefuit putin shaftul pe interior si am bagat un Easton super nock, a mers fara probleme. Eu am folosit varfurile vechi de la sagetile de aluminiu cu filet, din nou aceias procedura am slefuit putin pe interior cu pila rotunda si dupa asta ceva lipici Bison, banda izoler sa intaresc zona de varf dupa asta bagat varful, iarasi nu am avut nici o problema pana acuma, dar nici nu am nimerit vreo piatra cu ele, in lemn am tras si nu a patit nimic.
Concluzia mea desi ieftene, e prea multa munca si la sfarsitu zilei sa te trezesti ca din 11 shafturi numai 2 sunt bune pentru arcul tau, si am stat vreo 5 minute sa le aleg nu le-am luat pe cele groase ca alea sunt bune de sulita sau de harpon, depinde si ce gasesti la magazin. Mai este varianta comenzii pe net de shafturi tonkin, deja spinate si indreptate.....o varianta care te salveaza de multa munca si stres.
Cele doua sageti care intradevar sunt bune drepte aproape 100%, si spinate bine pentru arcul meu....la 20 de metri am tras cu ele una langa alta destul de des.
Deci se pot face sageti extrem de bune din bambus, dar necesita material de calitate si foarte multa munca la indreptat, calit etc. Am tras cu 3 sageti de bambus de la Vali, care mergeau la fel de bine ca sagetile de aluminiu....numai ca erau din shafturi Tokin, si spinate la fel.
Azi am terminat si 3 sageti de 9mm din lemn de tei, si inca 3 sageti din pin de 10mm. Revin cu poze si cu parerea despre ele dupa ce le testez in camp.