TAXA
- nicodin cristian
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::Martinesti
- judet:Hunedoara
- Varsta:42
Nu vreau să supăr pe nimeni dar,întrucât, organizarea de competiţii, întâlniri, etc.., necesită logistică, sesizând faptul că numărul mare de participanţi creşte - ceea ce este îmbucurător -, dar cresc şi "îndatoririle", ca să le spun aşa, doresc să supun dezbaterii: instituirea unei taxe pecuniară modică, ce se va plati cu circa 1- 3 săptămâni înainte de respectiva competitie, întâlnire, etc.
Motivez instituirea acesteia astfel:
- Logistica este susţinută de organizatori prin mari eforturi proprii la început ceea ce implică în general cât şi particular angajarea de unele obligaţii financiare deosebite.
- Un alt motiv în situaţia achitării acestei taxe îl reprezintă faptul că se va cunoaşte de la început în proporţie foarte mare, ceea ce este şi important de altfel, numărul de participanţi: arcaşi+familie+catel ...+ purcel.
- Este bine şi pentru participanţi achitarea unei sume prestabilite la început, deoarece, suma constituie un avans pe care acesta nu-l va mai achita la suma finala a cheltuielilor, practic e ca şi cum ar fi plătit în rate.
În consecinţă analizaţi aceasta vă rog şi să o supunem la vot,
Cu stimă şi numai bine.
Motivez instituirea acesteia astfel:
- Logistica este susţinută de organizatori prin mari eforturi proprii la început ceea ce implică în general cât şi particular angajarea de unele obligaţii financiare deosebite.
- Un alt motiv în situaţia achitării acestei taxe îl reprezintă faptul că se va cunoaşte de la început în proporţie foarte mare, ceea ce este şi important de altfel, numărul de participanţi: arcaşi+familie+catel ...+ purcel.
- Este bine şi pentru participanţi achitarea unei sume prestabilite la început, deoarece, suma constituie un avans pe care acesta nu-l va mai achita la suma finala a cheltuielilor, practic e ca şi cum ar fi plătit în rate.
În consecinţă analizaţi aceasta vă rog şi să o supunem la vot,
Cu stimă şi numai bine.
- morometeb
- Membru al forumului
- locuiesc in::Turda
- judet:Cluj
- Varsta:32
Re: TAXA
Salut!
In principiu ideea este foarte buna. Si initiativa este de laudat. Eu sustin demersul cu tot subiectivismul de care pot da dovada. Ideea de comunism mi se pare la fel de buna, si o sustin la fel de subiectiv. He, he... Nu cred ca se poate stabili o suma fixa. Nici macar o suma variabila. Solutia perfecta cred ca a fost gasita de maestro: se posteaza din timp suma estimata, si ce primeste fiecare pentru banii aia. Mai onest de atat nu se poate. Oricum, eu am primit o lectie foarte valoroasa de la un om mai mult decat valoros: cheia sigura spre esec este sa incerci sa impaci pe toata lumea.
Cele bune!
In principiu ideea este foarte buna. Si initiativa este de laudat. Eu sustin demersul cu tot subiectivismul de care pot da dovada. Ideea de comunism mi se pare la fel de buna, si o sustin la fel de subiectiv. He, he... Nu cred ca se poate stabili o suma fixa. Nici macar o suma variabila. Solutia perfecta cred ca a fost gasita de maestro: se posteaza din timp suma estimata, si ce primeste fiecare pentru banii aia. Mai onest de atat nu se poate. Oricum, eu am primit o lectie foarte valoroasa de la un om mai mult decat valoros: cheia sigura spre esec este sa incerci sa impaci pe toata lumea.
Cele bune!
A long bow and a strong bow,
And let the sky grow dark.
The nock to the cord, the shaft to the ear,
And a foreign king for a mark!
Robert E. Howard - The Song of the Bossonian Archers
http://blogmoromete.blogspot.com
- cristiflorin
- Membru al forumului
- locuiesc in::cluj
- Varsta:31
Asta nu e doar o idee buna, e un lucru care ar trebui considerat normal in organizarea oricarui eveniment de acest gen. Doar ca omul uneori nu stie pe ce da banii. Si atunci pentru masa, de ex. se stabileste un meniu s.a.m.d. . Organizarea trebuie stabilita dinainte si aspectul financiar e printre cele mai importante. Iar pentru fiecare iesire, in functie de locatie, ai desigur, un numar maxim de participati, ca nu orice curte e de dimensiunea unui stadion. Apoi sunt alte detalii, daca ai apa curenta, daca poti cara apa si cita, s.a.m.d.. Ce farmec are sa se inghesuie oamenii intr-un spatiu limitat? Eu as pune si astfel de restrictii. Daca poti primi sute de oameni, foarte bine, dar daca nu poti, e evident ca nu ies bine socotelile. Deci, cred ca fiecare organizator trebuie sa isi verifice posibilitatile si sa isi dimensioneze evenimentul organiazat.
- cristiflorin
- Membru al forumului
- locuiesc in::cluj
- Varsta:31
PS Cred ca astfel de lucruri nu trebuie votate. Fiecare organizator e responsabil ce evenimentul organizat. Forumistii de aici nu reprezinta o institutie cu lideri alesi sau cu reprezentanti in vreun comitet de organizare.
- Arthelad
- Membru al forumului
- locuiesc in::Bucuresti
- judet:Bucuresti
- Varsta:43
oricum e treaba fiecarui organizator ce si cum sa faca, ideea nu e rea in sensul in care organizatorul risca mai putin sa iasa in pierdere daca cumpara mancare pt 50 de oameni si vin doar jumatate. In afara de acoperirea si recuperarea costului consumabilelor nu exista alte cheltuieli, deoarece intalnirile sunt evenimente nonprofit, si nu sunt organizate intr-un cadru legal care sa permita taxe (adica impozite, adica chitante, etc.)
-
- Constructor de arcuri
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Galati
- judet:Galati
- Varsta:24
Eu cred ca metoda de pana acuma a fost foarte buna, organizatorul iti spune cat a costat mancarea, pentru ca practic doar atata am platit dar am primit mai mult de atata, cazare apa, curent, etc.
Show without showing what u know without knowing
-
- Constructor de arcuri
- Construit de mine:da
- locuiesc in::hunedoara
- judet:hunedoara
- Varsta:38
Este o idee buna ,sa platesti ceva avans ,care se va scadea la sfirsit .Ideea este ca e bine sa se ocupe cineva de toate , sa vii doar cu arcul ,sa fii asteptat cu mincare bautura si sa te distrezi .Dar sa nu uitam de partea financiara, este foarte importanta !!! Citi dintre noi ,arcasii ,sunt in stare sa organizeze asemenea evenimente ? foarte putini .Trebuie sa ai ajutoare de nadejdie , care te ajuta benevol sa organizezi totul ,trebuie sa ai locatie si nu in ultimul rind si bani.Este greu sa te pregatesi pt un numar de oameni ,care apoi se dubleaza la numar , deci si costurile se dubleaza . Ca la final iti recuperezi banii pe mincare si bautura ,ok .Dar organizatorului ii vine mai usor de suportat partea financiara , daca are deja o parte de bani adunati de la cei care vin la intilnire .CU ocazia asta stie si cine vine sigur la intilnire .
Eu sustin ideea ca fiind buna ,pt ca ajutam pe cei care organizeaza asemenea evenimente sa le fie mai usor ,si oricum o facem pentru noi ,pt ca daca acesti oameni inimosi nu si-ar bate capul cu organizarea unor astfel de intilniri am ramine doar la nivel de butonat la tastatura ,tras cu arcul in fundul curtii , am fi ramas fara prieteniile care s-au legat datorita acestor intilniri , fara experienta trasului cu arcul in regim de competitie , fara a invata cioplitul arcurilor din lemn ,confectionarea sagetilor tolbelor etc. Pierdeam foarte mult .Pentru a nu pierde aceste intilniri ,eu zic ca ne putem si noi implica macar atit de putin in organizarea acestor intilniri (care sunt pentru noi) , si sa ajutam acesti organizatori ca si pe viitor sa poata organiza aceste evenimente la care ne simtim atit de bine .
Nu zic ca acest avans sa fie de genul :nu ai platit - nu vii .Cine nu stie daca vine va plati la plecare daca reuseste sa vina .Dar cine poate si stie sigur ca vine poate sa sustina in avans aceste evenimente . Multumesc
Eu sustin ideea ca fiind buna ,pt ca ajutam pe cei care organizeaza asemenea evenimente sa le fie mai usor ,si oricum o facem pentru noi ,pt ca daca acesti oameni inimosi nu si-ar bate capul cu organizarea unor astfel de intilniri am ramine doar la nivel de butonat la tastatura ,tras cu arcul in fundul curtii , am fi ramas fara prieteniile care s-au legat datorita acestor intilniri , fara experienta trasului cu arcul in regim de competitie , fara a invata cioplitul arcurilor din lemn ,confectionarea sagetilor tolbelor etc. Pierdeam foarte mult .Pentru a nu pierde aceste intilniri ,eu zic ca ne putem si noi implica macar atit de putin in organizarea acestor intilniri (care sunt pentru noi) , si sa ajutam acesti organizatori ca si pe viitor sa poata organiza aceste evenimente la care ne simtim atit de bine .
Nu zic ca acest avans sa fie de genul :nu ai platit - nu vii .Cine nu stie daca vine va plati la plecare daca reuseste sa vina .Dar cine poate si stie sigur ca vine poate sa sustina in avans aceste evenimente . Multumesc
SANATATE MAXIMA SI SA NE VEDEM CU BINE
http://asociatiaordinularcasilorhunedoa ... venit.html
http://asociatiaordinularcasilorhunedoa ... venit.html
- morometeb
- Membru al forumului
A fost o data ca niciodata un mare judecator de pricini, pe care toata lumea il tinea drept cel mai drept si cu judecata cea mai curata. La marele judecator sa infatiseaza ingtr-o zi un pagubit, cu paratul indaratul lui:
- Fa-mi dreptate, marite! Am fost furat! Asa ceva...
- Hooo, hoooo, aduna-te si povesteste fapta, il opri judecatorul.
- Luminate, eu si cu talharul cela suntem megiesi. Pamantul meu il am de tata, care-l are de la tatal lui, care-l are de la tatal lui, care l-a primit de la voda dupa marea batalie de la P. Si a pus la prins strabunul meu cate doi peri la fiecare hotar in cele patru zari. Ieri l-am prins pe netrebnic cu traista plina de perele mele stramosesti. Hotul!! Sa i se dea la talpi!! Dreptatea e de partea mea, asta se cheama hotie!!!
- Ai dreptate, zise domol judecatorul...
- Ba n-are, luminate, sari din spate paratul. E drept ca perii sunt ai lui, insa voia Domnului a fost ca perii sa creasca peste hotar, sa-si intinda crengile si pe pamantul meu. Iar cand le vine sorocul perele cad si pe partea mea. Sa-mi fie cu iertare, eu nu m-am aburcat in pom sa fur.
- Si tu ai dreptate, hotari marele jude. La aceasta un sfetnic se apropie de el si-i sopti:
- Stapane, nu se poate sa aiba si unul si celalalt dreptate.
Atunci judecatorul raspunse ca un senior constient de inaltimea rangului ce-l poarta:
- Si tu ai dreptate...
on topic: Bela, si tu ai dreptate

- Fa-mi dreptate, marite! Am fost furat! Asa ceva...
- Hooo, hoooo, aduna-te si povesteste fapta, il opri judecatorul.
- Luminate, eu si cu talharul cela suntem megiesi. Pamantul meu il am de tata, care-l are de la tatal lui, care-l are de la tatal lui, care l-a primit de la voda dupa marea batalie de la P. Si a pus la prins strabunul meu cate doi peri la fiecare hotar in cele patru zari. Ieri l-am prins pe netrebnic cu traista plina de perele mele stramosesti. Hotul!! Sa i se dea la talpi!! Dreptatea e de partea mea, asta se cheama hotie!!!
- Ai dreptate, zise domol judecatorul...
- Ba n-are, luminate, sari din spate paratul. E drept ca perii sunt ai lui, insa voia Domnului a fost ca perii sa creasca peste hotar, sa-si intinda crengile si pe pamantul meu. Iar cand le vine sorocul perele cad si pe partea mea. Sa-mi fie cu iertare, eu nu m-am aburcat in pom sa fur.
- Si tu ai dreptate, hotari marele jude. La aceasta un sfetnic se apropie de el si-i sopti:
- Stapane, nu se poate sa aiba si unul si celalalt dreptate.
Atunci judecatorul raspunse ca un senior constient de inaltimea rangului ce-l poarta:
- Si tu ai dreptate...
on topic: Bela, si tu ai dreptate

- cipm66
- Membru al forumului
- locuiesc in::Sibiu
- judet:Sibiu
- Varsta:49
Avand in vedere ca datorita unor situatii deosebite, am fost doar in trecere la aceste intalniri, poate nu am dreptul sa ma bag si eu in vorba... dar este democratie
iar de-o fi sa se voteze;) , eu sunt pentru.
O astfel de intalnire, pe langa faptul ca necesita abilitati organizatorice, spatiu, etc, necesita o implicare nervoasa si financiara care nu este de neglijat.
Asemenea oameni inimosi trebuiesc ajutati de toti dupa posibilitati... dar un lucru cel putin pe care-l putem face toti este de a contribui in avans cu o suma estimata de a fi cheltuita per persoana.
"si eu am dreptate" ;)
Cum de nu s-a pus problema mai demult?!
Probabil amploarea evenimentului "ne-a deschis ochii"... sau clatitele ;) sau devenim o familie?

O astfel de intalnire, pe langa faptul ca necesita abilitati organizatorice, spatiu, etc, necesita o implicare nervoasa si financiara care nu este de neglijat.
Asemenea oameni inimosi trebuiesc ajutati de toti dupa posibilitati... dar un lucru cel putin pe care-l putem face toti este de a contribui in avans cu o suma estimata de a fi cheltuita per persoana.
"si eu am dreptate" ;)
Cum de nu s-a pus problema mai demult?!
Probabil amploarea evenimentului "ne-a deschis ochii"... sau clatitele ;) sau devenim o familie?
Only after the last tree has been cut down, only after the last river has been poisoned, only after the last fish has been caught, only then will you find - that money cannot be eaten. [Chief Seattle]
www.cmuntean.ro
www.cmuntean.ro
- morometeb
- Membru al forumului
Mesire, pe vremea aia... in care exista si un voda... judecatorul nu trebuia sa stie legea. Judecatorul era legea. Cat despre legea pomiculturii... ehe... noi sa fim sanatosi, ca la respectat legi ne pricepem cu totii. ;) Dar asta e alta daravela.fast_arrow wrote:Salut!
Judecatorul nu stia legea!Potrivit legii pomiculturii “cei care vor să planteze pomi fructiferi în grădini şi curţi trebuie să respecte anumite distanţe faţă de proprietatea vecinilor: doi metri de la gard în cazul pomilor de talie mică şi trei, în cazul celor mai înalţi”![]()
PS. Nu putea planta rachita?