asta a fost una dintre rarele situatii cand am reusit sa rup un arc de salcam in tensiune...
lemnul era uscat bine....Maestro daca mai tii minte de 1 mai anul trecut m-ai ajutat sa ii punem ceva reflex cu lampa cu gaz...
totul a mers bine, dar totusi s-a rupt...l-am intins de mai multe ori la 68cm, si ma gandeam daca sa mai iau dinspre capete sau nu....
arcul nu avea cristale deloc, si am vrut sa las capetele mai rigide ca sa castig ceva viteza...profilul era relativ oval, arcul trebuia sa fie longbow dar cu timpul a ajuns mai scurt....la 68cm avea 55lbs...peste noduri am pus niste epoxi sa fie mai sigur desi curatasem inelul bine (adica nu am taiat aiurea nodul)...
prima data am auzit un sunet supect, si cum nu era nimeni in spate care sa rupa o crenguta

cand am vazut ca e ratat, l-am si filmat, ca sa se vada mai bine cu se rupe...

cam asa arata mort:

este clar ruptura in tensiune, burta a ramas intreaga si nu a facut deloc cristale...

asta e nodul criminal...nu pare foarte mare dar strapunge tot bratul...
deci pe scurt care cred eu ca ar fi motivele exploziei:
- nod care strapunge bratul
- tiller prost, arcul nu lucra suficient spre capete
- la puterea asta trebuia neaparat intarit nockul cu o placuta, exploxia a inceput totusi pentru ca s-a crapat nockul
daca matisam nodurile inainte sa trag atata de el, daca puneam corn de bivol la nockuri asa cum fac de obicei, si daca faceam un tiller mai circular cred ca arcul ar fi trait...
ce parere aveti?