Salut!
Am incercat sa fac si eu ceva asemanator... M-am consultat cu baietii din Ordinul Cavalerilor de Hunedoara si am primit ceva sfaturi... In primul rand sa nu folosesti sarma zincata care e toxica in cazul ranilor superficiale (bun sa spunem ca nu participi la secvente de lupte dar... precautia e mama sanatatii!) apoi diametrul indicat ar fi de 8-10 mm pentru sarma de 1.2 - 1.5 mm...
Despre material as recomanda sarma neagra la kilogram pe considerente banesti si apropiere de realitatea medievala.
Un dispozitiv simplu de confectionat si folosit pentru confectionarea spiralelor ai la pagina de mai jos, e un tutorial in mai multe parti:
http://www.youtube.com/watch?v=oBQjp_oZ0Z8
Eu am preferat ca diferente sa tai zalele cu un dremel dar, daca ai mana sanatoasa si cleste bun merge, iar pentru crosetat zalele intre ele am preferat patenti spit, unul drept si unul cotit la 45 de grade, cu manere cu izolatie solida pentru comoditate...
Din pacate... pentru mine pasul ultim - crosetatul zalelor impreuna pentru a face plasa de zale - s-a dovedit... letal
Nu am reusit nici cum, cu tot cu tutoriale si scheme sa fac o impletitura simpla model european 4 in 1...
Dar... asta sunt eu poate nu vei avea problemele mele...
Totusi recomand sa cumperi doar jumatate de kil de sarma, sa faci suportul si vreo 2, 3 spirale de 35-40 mm la gata aprox. 2.5 m de sarma bucata, apoi sa le tai si sa incepi crosetatul... Daca merge ai inceputul unui coif de zale pe care o sa-l continui spre completare... daca nu, devii ca si mine posesorul unei "basti" de zale

cu regretul ca nu m-am descurcat mai bine...
SUCCES...