verde sau uscat?
-
- Membru al forumului
A fost despicat...??? a stat bustean pana acuma >>???daca a fost despicat ar trebui sa fie uscat...daca a fost lasat bustean, sau ma rog...creanga mai groasa....atunci e altceva....despica-l si redu-l la dimensiuni si lasa-l asa sa se mai usuce vreo 2 luni...nu da cu heat-gun-ul pe burta pentru ca o sa crape in mod sigur....ai putea sa il pui la abur ca sa se mai usuce...sa-l bagi in intregime intr-o teava cumva si sa-l pui la abur vreo 30 de minute...nu mai mult....dar in nici un caz nu da cu heat-gun-ul daca simti ca inca mai are umezeala in el pentru ca sigur crapa pe burta si pierzi din material...ca de obicei o crapatura de asta are cam 3 mm adancime...
-
- Membru al forumului
Re: verde sau uscat?
Pai exact asta era de facut...dar inca din toamna cand l-ai taiat si acuma era sigur uscat...asa daca abia i-ai dezvelit burta o sa mai dureze vreo 2 luni de acuma incolo....daca te grabesti si vrei sa-l faci acuma neaparat, as gasi o teava din plastic sau un burlan de ala din aluminiu care se foloseste la centralele termice, ii dai o gaura in mijloc, bagi tot lemnul in burlan, pui gaura facuta in burlan deasupra unei oale cu apa gasesti tu cumva o solutie sa sprijini capetele lemnului pe ceva ca sa nu stea lemnul cu toata greutatea pe oala cu apa si sa mai cada sau mai stiu eu...infunzi la capete cu folie de aluminiusi pui tot lemnul la abur vreo 20 de minute sau 30 cel mult si o sa mai iasa umezeala din el in felul asta, si il mai lasi o luna de zile sa se usuce si cred ca te poti apuca de el.NUmai nu pune heat-gun-ul pe el...ca o sa crape..
-
- Membru al forumului
Eu am tratat asa la abur frasin, salcam si nu mi-a crapat nici unul.....daca lemnul e inca putin verde, nu ar trebui sa crape...risca sa se crape lemnul foatre uscat( 3ani sa zic)...dar in acelasi timp ai putea sa-l exact asa cum e acuma si in 2 luni iti faci arcul....chestia e ca nici nu vad eu lemnul pe viu ca sa-ti spun exact..ca el foarte bine s-ar putea sa fie deja uscat...cu toate ca ma indoiesc...dar ai incercat sa-l ciocanesti asa putin cu degetul?? vezi ce sunet scoate..daca scoate un sunet ca de instrument un pic mai prelung asa ...ca un clopot....lemnul uscat suna ca un instrument cand il ciocanesti cu degetul, atunci cred ca e ok...si vezi cum revine cand te apesi in el putin..daca e moale asa si il simti putin laptos asa , atunci mai trebuie lasat..daca revine cu svunc atunci e ok....
-
- Membru al forumului
Si nu lua mult din el ca sa fie cit mai tare si sa mi-l dai mie :D
-
- Membru al forumului
Ai uscat-o la abur?? era decojita?? ai uscat-o cu caldura uscata?? is mai multe elemente care trebuiesc luate in seama....oricum mai simplu ar fi sa o lasa asa pur si simplu, si in 2 luni se poate apuca de arc...osmiu wrote:am uscat odata o bucata de corn intr-o etuva de calcinat electrozi ...
a crapat