Cupa 3D Novi Sad 2017

Cel mai bun sa castige!
Post Reply
User avatar
domide
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Posts: 1294
Joined: 05 Feb 2010, 15:25
Am un arc: da
Construit de mine: da
locuiesc in:: Deva H
judet: Hunedoara
Varsta: 40

Cupa 3D Novi Sad 2017

Post by domide » 05 Oct 2017, 21:37

Salutare tuturor,

Strelicarski klub NS2002 din Novi Sad a fost gazda unui concurs national In Serbia, un concurs unde am participat impreuna cu Alin si cativa arcasi din Chisineu Cris, Zoli, Andrei, Zoltan... Am avut de ales intre concursul de la Sibiu organizat de Vektor impreuna cu Doru. Locatia din Serbia si aniversarea a 15 ani a clubului din Novi Sad au fost cele doua lucruri pentru care am ales 400km vs 120km.

Este o poveste foarte lunga, incerc sa fiu succint, dar sa dau cat mai multe informatii.

Aceasta excursie a durat de vineri dupamasa pana luni seara (noaptea pentru Alin), si a meritat pe deplin. La intoarcere am ocolit prin Bekecsaba de unde am cumparat 1/2 osage (sper sa mai cioplesc ceva in toamna asta). Au fost organizate doua zile de concurs, in prima zi un campionat national de 3D o runda cu 24 tinte, a doua zi un concurs amical cu ocazia aniversarii, concurs 3D reguli "Kill turnir" cu +10 si -2 doua runde cu 14 tinte.

Locatia spectaculoasa, o fortareata similara cu cetatea Aradului, Timisoarei si cea de la Alba Iulia. Este a doua ca marime din Europa, situata pe un cot al Dunarii. Fortareata a fost construita la confluenta cu imperiul otoman si cel austro-ungar.

Au participat 125 de arcasi din 9 tari (slave in general), categoriile recunoscute la ei fiind compound, olimpic, BB, LB si instinctiv. Instinctiv nu am inteles ce era... Noi cei care am tras cu arcuri istorice, nu am fost recunoscuti :( Dupa concursul de sambata am intrebat organizatorii de ce nu am figurat ca si categorie, explicatia a fost nerecunoasterea de catre federatia lor, si o greseala de comunicare a categoriilor. Pana la urma ne-am impacat seara in clubul lor, (adica am reusit sa ma pulverizez rau de tot.... ) iar dumineca au indreptat greseala printr-o premiere separata a noastra, de la PBHB. Oricum, ca si sistem, toti cei care au participat pentru prima data la campionat, au fost intr-o clasa separata, la gramada toate arcurile, si nu avut o premiere separata.

A doua zi, dumineca, cei de pe primele doua locuri la fiecare categorie (de data asta am fost recunoscuti) au participat la un concurs eliminator pentru 200/100/50 euro. Deasemenea au fost inscrisi la o tombola cu premiul cel mare un arc (RD), iar ceolalti cu premii simbolice.

Gazdele au mai fost in Romania la Bearpaw Kill si la concursul organizat de Phoenix Archery la Chisineu Cris si ne-am imprietenit rapid, sambata seara fiind invitati in "barlogul" presedintelui clubului. Apoi dumineca seara, desi se vedea clar ca erau obositi, am fost din nou oaspeti, invitati la o prezentare scurta a centrului si la o berarie..... (din nou, dar mai soft)

Am "furat" de la ei o idee (am mai vazut acest sisitem) pentru notarea punctelor. Pentru a nu mai da loc suspiciunilor, si pentru exactitate a punctajelor, se noteazan paralel pe doua foi de scor si la sfarsit cei doi scoreri se verifica.

Sunt foarte multe de spus, daca doriti, mai revin cu detalii. pe pagina de FB a clubului sunt multe poze facute si de ei si de colegul Zoltan. Aici am sa pun cateva poze "furate" din albumele lor. Posibil sa fie rezolutia prea mare, sa ma scuze Cipri :) (pozele sunt de la cap la coada... dar n are importanta)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
"Prietenia este incercarea prin care se masoara un om" - Oscar Wilde

[unitatea de masura este numarul acelora care iti trec pragul]

Post Reply