Salutari

Membrii forumului...
Locked
Catalin17
Membru al forumului
Membru al forumului
Salutari

Post by Catalin17 » 22 May 2008, 17:56

Ma numesc Catalin,am 17 ani si sunt din Baia Mare.Am o mare pasiune pentru arcuri,inca de cand eram mic dar nu am avut posibilitati financiare pentru achizitionarea unui arc,pana de curand.Doresc sa cumpar un arc maghiar 25-80 lbs insa,inainte sa fac acest lucru,as dori sa aud cateva pareri de la arcasii cu experienta,daca imi pot recomanda un anumit arc pentru incepatori.As mai dori sa stiu daca este cineva din Baia Mare care m-ar putea ajuta sa ma antrenez putin,deoarece nu am mai pus mana pe un arc in viata mea(arcurile facute din crengi in copilarie nu se pun)
:D .Multumesc anticipat!

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Salutari

Post by Greenarrow » 22 May 2008, 20:03

Salut,am tras si eu cu arcul lui Torlek si pot spune ca e super bine,dar dupa parerea mea ai putea achizitiona si un arc putin mai tare.....cam pana in 25kgf.Oricum se trage super usor cu arcurile astea mai ales ca sunt facute si cu fibra de sticla

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 22 May 2008, 21:54

Trebuie sa incerci pe viu si sa te hotarasti la taria unui arc ce il poti folosi fara dificultate.Si nu in ultimul rind trebuie sa te hotarasti si asupra modelului de arc.

Catalin17
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Catalin17 » 22 May 2008, 22:16

As incerca pe viu daca as avea unde,din pacate nu am auzit de magazin de arcuri in baia mare sau sa cunosc pe cineva care detine un arc.Cred ca va trebui sa cumpar un arc cu o tarie mai mica,ceva de genul 9-27 kgf sau 11-27 kgf.Ce credeti ca ar trebui sa fac in cazul meu?Cand nu pot sa incerc pe viu?

Catalin17
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Catalin17 » 22 May 2008, 23:16

Am 1.80 inaltime si 90kg

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 23 May 2008, 17:39

salut....iti spun din proprie experienta....20kg e suficient acuma.....si nu e chiar jucarie.....poti trage mult si bine cu un arc de 20kg....asta daca vrei sa tragi cu arcul doar la tinta....pentru ca sunt si arcasi care sunt interesati mai mult de latura asta a arcului de razboi....si acolo e alta mancare de peste....numai ca si acolo se incepe de jos....asa ca....eu zic sa incerci cu 20 kg...o sa fii suprins sa constati ca dupa vreo 20 de sageti o sa iti cam simti umarul....modelul nu conteaza neaparat....depinde de ce iti place....trebuie sa vezi mai intai si daca esti stangaci sau dreptaci....si daca iti cumperi un arc de pe net sa fii sigur ca e potrivit pentru tine....sunt arcuri cu care pot trage si stangacii si dreptacii, dar sunt si arcuri care is facute special pentru dr. sau stg.

Catalin17
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Catalin17 » 23 May 2008, 18:30

Ok multumesc mult tuturor care au raspuns acestui topic,am decis sa imi cumpar un arc de 45livre(aprox 20kg).Ochiul meu dominant este stangul deci imi voi cumpara un arc pentru stangaci.Inca ceva...am masurat intinderea mea maxima si este aprox 72cm iar arcul care vreau sa il cumpar are cam 76cm...este o mare problema acest lucru?

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 23 May 2008, 20:16

Akila are dreptate.........ca de obicei.Intinderea este ok.Spor la achizitionare.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 25 May 2008, 11:51

Arcul pe care il cumperi e facut sa il poti intinde 76cm???? pai nu e nici o problema....pe masura ce o sa stapanesti tehnica de tragere, o sa poti trage cu el armand pana langa ureche, si o sa poti folosi sageti mai lungi....ce fel de arc este...ma refer la model...e asiatic,... sau...??

Catalin17
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Catalin17 » 25 May 2008, 21:25

Da este un arc maghiar,nu stiu daca este bun sau deosebit,dar pentru un amator care este doar la inceput cred ca este bun:).Daca stiti vreun site de unde sa pot comanda un arc bun si de calitate va rog sa imi trimiteti un pm cu link(sa nu fie nici prea scump:D)

Locked