probleme la lansarea sagetii !!!
-
- Membru al forumului
E posibil ca punctul de nock sa trebuiasca schimbat in functie de greutatea si rigiditatea sagetii. Punctul de la 90 de grade este cel mai bun punct de plecare pentru tuning. Asa am inteles eu de aici: http://www.bowproshop.com/tuninglongbowsrecurves.html
-
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::tgmures
- judet:mures
- Varsta:34
Re: probleme la lansarea sagetii !!!
ce nu am inteles eu e cum unii (si nu-s putini) folosesc o tehnica, care presupune mutarea nockului pe coarda pt diferite distante, sau poate si lor sageata li se misca pe verticala dar poate nu conteaza, poate se stabilizeaza destul de bine, o sa ma mai documentez
-
- Membru al forumului
La String Walking se muta pozitia degetelor pe coarda si nu nock-ul (mie mi se pare tare ciudat dar se pare ca functioneaza). S-a ajuns pana la a numara firele din matisajul corzii pentru a ajusta cat mai precis distanta. La link-ul de mai jos am gasit si un film cu un "numarator". Se pare ca e destul de rapid.
http://www.stickbow.com/FEATURES/SHOOTI ... /index.CFM
http://www.stickbow.com/FEATURES/SHOOTI ... /index.CFM
-
- Membru al forumului
La aninoasa era o fata care tragea "bare bow"....si folosea aceeasi tehnica....la distante mici, tragea cu 3 degete sub nok, degetele erau sub nok la o distanta de vreo 5 cm....era exact latimea tab-ului....pe care il si folosea ca reper.... la distante lungi tragea normal......tragea foarte bine, desi nu avea sisteme de ochire....arcul era unul olimpic....
-
- Membru al forumului
salut !!!
.... nu am avut timp in ultima vreme ...(de asta nu am raspuns) ...
... multumesc mult pt. sfaturi ... am mai tras o singura data ,de cand am postat topicul ....si la 10 sageti trag o data sau de doua ori bine (in sensul ca sageata nu are balans) ... am mutat pozitionarea nock-ului pe coarda si cel mai bine zboara sagetile tot din locul unde e perpendiculara pe coarda .... mana stang o tin tot timpul cam in acelasi loc(pt ca exista acolo o mica placuta de lemn,cred ca pt. protectia pieleii in care e invelit arcul) ...asa ca cel mai plauzibil motiv este acela ca nu dau drumul bine la coarda ...adica sunt praf ...
.... deci trebuie sa -mi urmarasc atent miscarile si sa trag cat mai mult .... dar nu intreleg de ce cu arcul prietenei mele trag bine ...?!?!?!
multumesc inca odata pt. sfaturi !!!
.... nu am avut timp in ultima vreme ...(de asta nu am raspuns) ...
... multumesc mult pt. sfaturi ... am mai tras o singura data ,de cand am postat topicul ....si la 10 sageti trag o data sau de doua ori bine (in sensul ca sageata nu are balans) ... am mutat pozitionarea nock-ului pe coarda si cel mai bine zboara sagetile tot din locul unde e perpendiculara pe coarda .... mana stang o tin tot timpul cam in acelasi loc(pt ca exista acolo o mica placuta de lemn,cred ca pt. protectia pieleii in care e invelit arcul) ...asa ca cel mai plauzibil motiv este acela ca nu dau drumul bine la coarda ...adica sunt praf ...

multumesc inca odata pt. sfaturi !!!
-
- Membru al forumului
Mmai poti lucra la tehnica, o sa te ajute si la ala olimpic pe care deja il ai. Eu ti-as sugera sa ancorezi cu degetul mijlociu pe un dinte la alegere. E mult mai constant asa. Si vezi ca sunt doua metode sa faci un release (ma rog, mai multe, dar astea is mai comune):
1. Pull-through (tragere prin): asta se face exact in momentul cand ai atins punctul de ancora, si iti tragi mana cu care dai drumul la coarda pana la ureche. E metoda folosita mai des de catre cei ce trag in tinte miscatoare si de cei ce trag instinctiv.
2. Snap ("rupere", cred ca asa ii zicea, nu mai tin minte exact)- Intinzi pana la punctul de ancora, si dai drumul la coarda cu toate degetele in acelasi timp si fara sa misti mina. Astfel poti realiza un release "curat".
Si incearca sa tragi sagetile din mai multe puncte de nock, dar sa fie la acelasi unghi de 90 de grade. Incearca sa tragi si cu arcul rasturnat, si sa vezi daca are vreun efect.
Ata poti sa-ti zic numa, ca-s si io incepator si nu stiu prea multe. Sper ca te va ajuta, daca nu la asta asiatic, atunci la ala olimpic. Succes!
1. Pull-through (tragere prin): asta se face exact in momentul cand ai atins punctul de ancora, si iti tragi mana cu care dai drumul la coarda pana la ureche. E metoda folosita mai des de catre cei ce trag in tinte miscatoare si de cei ce trag instinctiv.
2. Snap ("rupere", cred ca asa ii zicea, nu mai tin minte exact)- Intinzi pana la punctul de ancora, si dai drumul la coarda cu toate degetele in acelasi timp si fara sa misti mina. Astfel poti realiza un release "curat".
Si incearca sa tragi sagetile din mai multe puncte de nock, dar sa fie la acelasi unghi de 90 de grade. Incearca sa tragi si cu arcul rasturnat, si sa vezi daca are vreun efect.
Ata poti sa-ti zic numa, ca-s si io incepator si nu stiu prea multe. Sper ca te va ajuta, daca nu la asta asiatic, atunci la ala olimpic. Succes!