Calcul

poze, linkuri, subiecte pe care nu le poti cataloga in nici un alt subiect ...
Post Reply
testokick
Membru al forumului
Membru al forumului
Calcul

Post by testokick » 14 Sep 2009, 12:51

Tot jucandu-ma cu datele mele antropometrice, mi-am dat seama ca daca impart inaltimea mea(in cm) la numarul de centimetri dintr-un inch(sau mai exact la valoarea unui inch, in cm) imi da exact lungimea mea de tragere. Asa mi-a iesit dupa ce m-am uitat pe adresa pusa de Eduard pentru tipul de 1.89 cm inaltime. Asa mi-a iesit. Am redescoperit apa calda? :(

Mi-a venit ideea stiind ca lungimea dintre varfurile degetelor mijlocii (cu mainile intinse) este ceva mai mare decat inaltimea.

Arthelad
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Bucuresti
judet:Bucuresti
Varsta:43

Re: Calcul

Post by Arthelad » 14 Sep 2009, 21:42

he he
datele antropometrice sunt interesante, m-am jucat si eu cu ele la un moment dat (abordand ceva simetrii si proportii din diverse domenii)
exista puzderie de proportii cercetate din antichitate care acum sunt mai mult sau mai putin cunoscute (printre filozofii de referinta e de ex. Boetius dar sunt o gramada)
daca intinzi degetele si palma la maxim distanta dintre vf degetului mare si vf degetului mic va fi cam 1/8 din inaltime
la fel, capul tau e cam 1/8 din inaltime
buricul e la 3/8 fata de inaltimea totala si 5/8 fata de sol (si da astfel proportia de aur)
si tot asa
deci probabil chestia iese din cauza ca inchul are o proportie (ratie) de 10/4 sau 5/4 x 2 fata de cm, probabil ca iaca, proportia duce la aflarea intinderii
si la mine a iesi corect cf calculului, si banuiesc ca la fel ar trebui sa iasa pt majoritatea oamenilor, doar daca un individ nu are maini mai lungi sau mai scurte decat media.
Oricum, bravo pt efort, si poate e si o descoperire (daca nu o mai fi gasit-o cineva inainte).

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 14 Sep 2009, 23:52

:LA mine nu iese..am zis eu bine ca la mine totul e pe dos... =)) ....mie mi-a iesit mai mult cu vreo 4 cm fata de cat intind eu....probabil ca daca as intinde ca la olimpic, atunci s-ar potrivi....

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:da

Post by Pisic » 15 Sep 2009, 19:01

capul intra in corp de 7-8 ori,depinde de om;oole marcheaza mijlocul :)),bratul ajunge pana la bazin,palma ii cat fata,etc etc;is niste proportii,care la unii se aplica,la altii nu
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

Arthelad
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Bucuresti
judet:Bucuresti
Varsta:43

Post by Arthelad » 15 Sep 2009, 21:02

oole e de baza

Arthelad