Bile Rulment

poze, linkuri, subiecte pe care nu le poti cataloga in nici un alt subiect ...
florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Brasov
Re: Bile Rulment

Post by florinarnaut » 24 Sep 2009, 19:43

Salut!
stimate coleg de forum, nu intentionez sa trag aiurea
Da, inteleg f.b.
Bile de rulment "la indemina" sint cele "noi"si eu zic ca e pacat sa le...(defect profesional)
Insa , daca ai bille de rulment trbuie neaparat gresate usor ,cu: petrol,motorina,ulei sau conservanti ,altfel vor ruginii in 5 min.
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 24 Sep 2009, 20:38

daca le gresezi nu cred ca va fi prea bine pt prastie,nu mai ai grip...daca se ruginesc,le pui intr-o cutie de ceva,un badog,si le agiti 2 minute,si is ca noi,sau aproape
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 24 Sep 2009, 20:41

sau poti sa iti faci o forma din 2 bucati,in care sa fie 20 de perforatii sferice (adica o emisfera pe fiecare parte a formei)si in care pui lut,le unesti (pui si niste pasta de lut,nu mai tin minte cum ii zice...) si dupa ce le scoti din forma le arzi,in cateva zile iti poti face sute de bile....formele le faci din gips (torni paralelipipede pe care le scobesti dupaia)
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

rotariu nicolae
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::dumbraveni sibiu

Post by rotariu nicolae » 24 Sep 2009, 21:52

salut daca asta o numesti tu poluare 10 bile de plumb atunci milioanele de gloante trase de a lungul timpului pe fronturile de lupta sau poligoanele din intreaga lume sau deseurile cu continut de plumb sau alte metale grele deversate in riuri sau aruncate pur si simplu in natura cum o numesti? sfatul meu este ca poti trage cu prastia cit vrei cu bile de plumb fara teama nejustificata ca poluezi solul "scumpei noastre patrii" asa cum spunea si florin plumbul este extras tot din pamint deci nu vei polua vei returna pamintului ce i-a fost luat de catre om!!!

Mugurbb
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Cluj-Napoca
judet:Cluj
Varsta:37

Post by Mugurbb » 24 Sep 2009, 22:29

rotariu nicolae wrote:salut daca asta o numesti tu poluare 10 bile de plumb atunci milioanele de gloante trase de a lungul timpului pe fronturile de lupta sau poligoanele din intreaga lume sau deseurile cu continut de plumb sau alte metale grele deversate in riuri sau aruncate pur si simplu in natura cum o numesti? sfatul meu este ca poti trage cu prastia cit vrei cu bile de plumb fara teama nejustificata ca poluezi solul "scumpei noastre patrii" asa cum spunea si florin plumbul este extras tot din pamint deci nu vei polua vei returna pamintului ce i-a fost luat de catre om!!!
Ai si tu dreptatea ta dar incerc sa evit cit pot sa-i fac pe aia sa scoata mai mult Pb din pamant. Si una e sa ai Pb la 1 km sub sol si alta in apa de baut sau in papa.

Citat din Wikipedia:

"Lead (Pb) is a poisonous metal that can damage nervous connections (especially in young children) and cause blood and brain disorders. Lead poisoning typically results from ingestion of food or water contaminated with lead; but may also occur after accidental ingestion of contaminated soil, dust, or lead based paint. Lead can affect almost every organ and system in the body. The main target for lead toxicity is the nervous system, both in adults and children."

Asa ca ramanem la otel sau ceramica. Deci Florine, baga mare ca imi trebuie niste bile de la catalizatorul tau. Dau io berea. ;) Da sa nu fie bilele dupa reactie cu ceva otravuri in ele.

Oricum imi place ca s-au strans atitea idei si ca de la o amarita de prastie am ajuns la poluarea planetei.
paulush wrote:si plumbul e asa maleabil...se muleaza pe oase...e mai greu...provoca daune mai mari daca are o forma oarecum neregulata(stiu din proprie experienta)! apropo...niste cauciuc natural cine imi vinde si mie???
Mai Paul, te-o puscat careva? Ma duc sa intreb la magazin ca parca aveau si rezerve de cauciuc pt. prastii si-ti zic.
Silence is golden and Duct Tape is silver.

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 24 Sep 2009, 22:48

eu zic sa iei tezauru de la rusi (ala de aur), faci bilute si tragi cu ele. asa vei returna aurul patriei si-l vei pune unde ii e locul :D sau poti trage cu seminte si la anu vei ave o frumoasa plantatie de ce vrei tu :D

Mugurbb
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Cluj-Napoca
judet:Cluj
Varsta:37

Post by Mugurbb » 25 Sep 2009, 08:23

dady wrote:eu zic sa iei tezauru de la rusi (ala de aur), faci bilute si tragi cu ele. asa vei returna aurul patriei si-l vei pune unde ii e locul :D sau poti trage cu seminte si la anu vei ave o frumoasa plantatie de ce vrei tu :D
Suna una mai bine ca aialalta :o)
Merge cu ghinda si alune
Silence is golden and Duct Tape is silver.

parlog
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::campia turzii

Post by parlog » 27 Sep 2009, 23:17

dac tot suntem la capitolul prastie ,cine imi vinde o pereche de gume??
Am un crac care asteapta sa-l folosesc.

matei
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by matei » 26 Oct 2009, 13:33

ha! ha! faina faza cu Piful, ce amintiri... - pe vremuri Piful era valuta folosita pe la scoala. nu stiu cum era in alte orase, dar asa era la cluj.
am aflat ulterior ca Pif era revista pt copii scoasa de partidul comunist francez, asta explica de ca mai ajungeau si pe la noi.
ma abonez si eu la niste gume de prastie - "gume de lapte", de ani caut si nu gasesc. am auzit ca "Dermatina" din Timisoara facea asa ceva. cred ca pe vremuri se folosea ca izolator.

am vazut bile pt prastie la magazinul de pescuit si vinatoare "beretta", la cluj, pe stada caracal pe linga gara. arata ca bilele de rulment. acolo mai sint si ceva prastii, dar nu se compara cu ce aveam cind eram mic.

metzger
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by metzger » 26 Oct 2009, 15:20

poti inlocui ff usor bilele de rulment cu piulite sau ei o bucata de otel-beton cu diametru de 10mm si o tai din 10mm in 10mm cu flexul ies bunisoare si zboara destul bine

cineva intreba de cordon elastic sau tuburi elastice...poti gasi la farmacii sau la magazine de tehica medicala garou elastic (acum nu se mai face gros ca inainte si probabil ca nu e bun) sau poti folosi alternativ sonde urinare sunt facute tot din latex si sunt mai groase am impresia ca sunt pe marimi, iei si tu pe aia ma groasa (pt cei cu scule asa mai...ecvestre :)) )
Last edited by metzger on 26 Oct 2009, 23:40, edited 1 time in total.

Post Reply