Mai am o intrebare, ce perioada ii trebuie lemnului sa se usuce ...cat de cat bine, mai ales daca e taiat in bucati mai subtirele. eu am multe variante aici, Stau in Galati am padurile de primprejur si drumul spre braila tot e plin si in ultimul timp le-am tot cutreierat...ar fi si lemne uscate,dar sunt greu de gasit,am mai cumparat la tara o casa care nu mai era locuita de vreo 15 ani ...deci copaci garla ce-am taiat de acolo

....dud,corcodus,salcam.Tocmai de asta inca nu stiu din ce voi face bratele ...si cate straturi si cum ....pentru ca am acces la multe feluri de lemn ...dar majoritatea sunt verzi, sau intre ....dar nu uscate complet.
PS: manerul ar trebui sa fie dintr-un lemn mai dur ...sau nu conteaza?si daca da, ce lemne ar fi bune din ce am zis?(corcodusul m-am spetit sa tai o bucata cu toporul foarte bine ascutit

presupun ca e si el un lemn dur.
PS2: Daca vi se par intrebari stupide, va rog sa ma scuzati ...am rasfoit bine forumul ...dar mi-au venit multe informatii ...si se proceseaza mai greu asa cantitate uriasa de informatii, deci ...nu am memorat chiar tot.
multumesc